Subject: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 31 2006 @ 10:33 PM
By: Vernik

Content:

Nepriznati Skopski,,Klir" -Samozvani -,,Mitropoliti i Episkopi" Pokusavaju,da rascine Visoko Preosvecenog Mitropolita Jovana, koga ceo pravoslavni verujuci narod i Vaseljenska Crkva u svetu priznaje.Ovakvu Lakrdiju od M.P.C.[ Makedonske Politicke Crkve],mogu da ,gutaju ,samo sledbenici:Nepriznatog i nepriznati od nikoga .To mu dodje nalik ,kao kad je neko nadvor od armije ,a skida cinove Generalu. I to se dogadja, kad ljudi neznaju i osnovne kanone pravoslavne vere. Ponasanje M.P.C nema veze sa logikom. Vernik.Replies:

VEROVALI IL NE!

Posted on: March 02 2006 @ 05:49 PM
By: VERNIK

Content:

Kako doznajemo ,DA Egzarh Srpske Pravoslavne Crkve Za bivsu jug.republiku NJegovo Visoko Preosvestenstvo Bice pusten Iz zatvora Pre pocetka Velikog Posta Obrazlozenje :Nema!Nije izdrzao kaznu,Nije trazio pomilovanje ,Njije se pokajao,NJije amnestiran ,Pitamo se ,Sta je po sredi? Mislimo,Da je jedini razlog Veliki Post,A,valja Visoko Preosvecenog treba Hraniti Svezom ribom i to Punih Sedam Nedelja A svi znamo, da sveza riba je jako skupa.I tako treba, nije pravda,da Utamniceni Visoko Preosveceni jede svezu ribu,a narod gladuje.Daj Boze da se Nas Visoko Preosveceni Mitropolit J O V A N,za vreme Velikog Posta Pomoli Bogu za Nas Gresni ,a ponajvise za one sto ga utamnicese .A M I N


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 02 2006 @ 09:47 PM
By: Srpski misaoni centar

Content:

BRAVO VERNICE!

Bravo! Bravo! Ti si napravio najveci Sarkazam i Kozeriju na racun Tako Zvane M a k e d o n s k e Po l i t i c k e C r k v e i B A J R A M R E P U B L I K E. DOLJE APSANZIJE! ZIVEO VISOKO PREOSVECENI JOVAN.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 24 2006 @ 11:06 PM
By: Umetnicka Dusa

Content:

Pa ovo ,kako pise Vernik ,u vezi: Bajram -Iliride Republikei i nihove Od nikog nepriznate tako zvane makedonske crkve.Coveku dodje od silnog smeha da zaplace ,a uz to mora da se drzi za stomak.Pa vidi to Ti ! Ako ste ovo procitali, molim Vas ,recite i vasim prijateljima.P.S.Malo napisano mnogo ispricano,za one koji znaju da citaju,A spesijalno za one Samozvane.

Verna Umetnicka Dusa.


VEROVALI IL NE!

Posted on: July 19 2006 @ 06:07 PM
By: VERNIK

Content:

Vratnica koja je dala najvise zrtve, za vreme prvog svetskog rata i drugog svetsskog rata,sa susednih sela;Odri,Beloviste,Staro Selo i Rogacevo,ubili su jednog Vratnicanina,,Narodnog Neprijatelja i Saradnika Okupatora"?????i Par Nih,odlezali su vremenske kazne po ondasnim komunistickim apsanama.Pitanje !Zasto niko nije ubijen iz drugigh tetovskih sela,il osudjivan,ZA SARADNJU SA OKUPATOROM???

Molim za objasnjenje??Pita Vernik


VEROVALI IL NE!

Posted on: July 26 2006 @ 04:14 PM
By: Prvoborac bez Penzije

Content:

Odgovor je vrlo jasan! Kad bi Bugaro -Fasisticki Komunisti upotrebili Vratnicki recept, na ostala tetovska sela,trebalo bi; polovinu odraslih muskaraca pobiti,a drugu polovinu strpati po zatvorima.Za to ne bi ,,imali" dovoljno metakaa, ni ,,dovoljno" prostora po zatvorima????????????

Prvoborac bez Penzije


VEROVALI IL NE!

Posted on: January 05 2007 @ 08:32 PM
By: Konvrt

Content:

Konvrt znaci ,da si bio komunara,a sada si ISUSOV vernik! Htistos se Rodi -Zaista se Rodi!!!!!Prvoborac bez Penzije


VEROVALI IL NE!

Posted on: January 06 2007 @ 09:18 AM
By: beli bubreg

Content:

Verniku, Jovan e Cincar ili Vlav ili Vlah, ne e slavjanin i sve ke nprae protiv pravoslavnite.

Vlasite sa u sojuz so shiptarite.

I pazite komu mu veruate!!!!!

Imajte bubrezi!


VEROVALI IL NE!

Posted on: January 07 2007 @ 02:23 PM
By: Vernik

Content:

Kanonski , Pravoslavac je Pravoslavac. Njegovo Visoko Preosvestenstvo Jovan, Je Kanonski Arhiepiskop ,pa On bio; Siptar,Arap.Rus,Rumun,Bugarin,Vlah il Cincar,Jevrejin,Srbin il Egipcanin.Pa zar Apostoli nisu bili Jevreji???? O onome sto aludiras, je sasvim nesto drugo; K A N O N S K I Problem.


VEROVALI IL NE!

Posted on: January 09 2007 @ 12:40 PM
By: beli bubreg

Content:

Shiptar- pravoslavan,katolik ili musliman snjaa za Golema Albanija


VEROVALI IL NE!

Posted on: January 10 2007 @ 05:33 PM
By: Vernik

Content:

Beli il Crni! Nista novo ni si mi rekao!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 07 2010 @ 08:16 PM
By: Srpski Suvenir

Content:

Vaterpolo
Samo glup može da misli da smo nepobedivi
Do Evropskog prvenstva u Zagrebu (29. avgust – 11. septembar) naši vaterpolisti, svetski prvaci, pobednici Svetske lige i osvajači Svetskog kupa, pripremaće se u Hrvatskoj i Sloveniji
Andrija Prlainović Foto Stevan LazarevićNaši vaterpolisti su ove godine nastavili tamo gde su prethodne stali. Pre godinu dana u Rimu su postali svetski prvaci, što je podvig kakav niko verovatno nije očekivao, a ove su uhvatili dobar zalet za Evropsko prvenstvo u Zagrebu (29. avgust – 11. septembar). Pobedili su u Svetskoj ligi u Nišu, čime su obezbedili učešće na Svetskom prvenstvu u Šangaju iduće godine, i osvojili Svetski kup u Oradei (Rumunija).

– Samo glup čovek može da misli da smo nepobedivi. Učesnici Evropskog prvenstva u Zagrebu mogu da se svrstaju u tri grupe. U prvoj su reprezentacije koje će se boriti za medalje. To su: Hrvatska, Španija, Crna Gora, Mađarska i Srbija. U drugoj su Rumunija, Italija, Nemačka i Grčka, koje mogu da zagorčaju život svakoj od ekipa iz prve grupe, a u trećoj Turska, Rusija i Makedonija, – smatra naš selektor Dejan Udovičić.

Naša reprezentacija se okupila posle kratkotrajnog predaha i počinje završne pripreme. Iz Beograda će u petak otići u Hrvatsku, a završni deo će obaviti u Sloveniji.

P.S Evo ,opet druga Srpsko-Crnogorska Reprezentacija iznajmljena od Makedonske Vlade,da bi pobedila Grke. Pitanje je? Kolikoo,Makedonska Vlada, ce morati, da to plati ovaj luksuz?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 11 2010 @ 08:47 PM
By: Sport Lover!

Content:

Ooo,al ovaj komentar mi se dopada,kao niko drugi! P.S 'Evo ,opet druga Srpsko-Crnogorska Reprezentacija iznajmljena od Makedonske Vlade,da bi pobedila Grke. Pitanje je? Kolikoo,Makedonska Vlada, ce morati, da to plati ovaj Vater Polo Luxsus?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 11 2010 @ 06:39 PM
By: Bg Politika

Content:

Bg.politika raspravlja o jednoj najvrednijoj Slici ;Seoba Srba pod Arsenijem Crnojevicem. Slikara Paje Jovanovica i Sve komentare ,cija je to Slika? Vrednos slike jos daleke 1970 god odkupljena je od vlasnika , a kupac je bila opstina Pancevo.za 70,000 Dolara.medjutim pitanje i sudki spor vodi se; Ko je imao pravno, da odkupi sliku,jer to je najskuplji portret srpske istorije i slavnog slikara.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 11 2010 @ 06:46 PM
By: Za Bg.polit ika Zlatko Petrovich

Content:

Slika- , Zaista Vredna Srpske Bruke ,Bezanije Srpske Vlastele .Citajte, negde postojii to kazivanje ; Rimu i Pesti; Od naseg Jefrema Jankovica-Tetovca Diplomatskog predstavnika Arseneje Crnojevica , a i Diaka - Sekretara Arseneja Crnojevica Veljka Petrovica Tetovca [Sto stampase u Budimu Kosovaski Ciklus,da ne ode u zaborav].Dva Tetovca,Dva Srpska Velikana ,a ni Sokak im nije Posvecen! :Ko sve pobeze i ostavi ,obezglavljeni Srpski Narod , Turskom Zulumu. Znam ovo nije u skladu sa ,,Srpskom" istorijom. Al, istina uvek ce procuriti!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 28 2010 @ 02:41 PM
By: Dadeno vo Skopski Utrinski Veasnik8Q6GV2

Content:

Îä: Ljubotan -Trade Name!
Äŕňóě: 28.06.2010 04:08:55

E Gojko, Spomenicite vo Gajre i Vevce bea spomenici za:Edno Dnevna Politicka Potreba.Site znaeme,deka nema da izdrzat ni mesec dena! Eee Moj Gojko!Zosto seto ova, te cudi,i voznemiruva.Tie sto izginaa za Makedonija-Izginaa od Denesnive Albanski Prvoborci vo Makedonija-Ama ne za Makedonija.Tuku za Ilirida il nesto drugo!Znaci,Ti moj poznanik od krajnite 50seti i pocetokot 60seti godini,ne razbra uste togas;Kade se culo i videlo,da pobednikot mu pravi spomenici na gubitnikot.I samiot znaes vo maloto parkce vo Tetovo imase spomenik na:Ne se secavam tocno,ama ne bese spomenik na Zjemo.Ima edna tetovska mu nema fajde,,Pokri Pa Zeljaj"a drugata e ute poubava ,Zivite vo Nevar".Nekade procitav,,Poglednete na casovnicite vo Tetovsko,,Aksam Padnal i Dovagja Mnogu Vekovna Noc,A, Makedonskite Slepcite Uste Mislat e Pred Pladne vo Tetovo"Se ova mi lici kako: Zenata Ti e Neverna,Decata Znaat,A SiteTi Laskaat! Eee Moj Gojko! NaseTetovo i Tetovsko me podsetuva kako:REKA BEZ POVRATKA , ILI KAKO VODA PROSLA PEKO MOST I ZA NEA NEMA POVRATOK.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 10 2010 @ 02:22 PM
By: Za VAS vratnicausa.com

Content:VI­ŠE OD SPOR­TA: JE­LE­NA KO­SA­NIĆ-PO­DU­NA­VAC

Fudbal

Orlovi pišu istoriju
Reprezentacija Srbije doputovala U Južnu Afriku na svoje prvo svetsko prvenstvo

Dobrodošli orlovi: Miloš Krasić po dolasku u kamp srpskog tima Foto AFP Stigli su! Posle veličanstvenog ispraćaja u Beogradu, leta preko Minhena i celonoćnog putovanja avionom „Saut Afrika er lajna”, reprezentativci Srbije sleteli su u Johanesburg. Ispred vrata aviona čekali su ih Tomislav Karadžić, Zoran Laković i ambasador Srbije u Južnoj Africi Goran Vujičić i svakom ponaosob poželeli dobrodošlicu, sreću i uspeh na Mondijalu.

Smešteni u biznis klasu Orlovi su u toku noći u svojim foteljama – ležajevima mogli koliko toliko da se odmore. Novinarima, fotoreporterima, podrazumeva se i ostalim putnicima na redovnoj liniji od Minhena do Johanesburga, ulaz u biznis klasu nije bio dozvoljen sve dok se oni koji su izveštavali i sa prethodnog Mondijala u Nemačkoj 2006. nisu setili da je FIFA insistirala i tada da prvo snimatelji izađu iz letilice.

Raspoloženo su se izabranici Radomira Antića pripremali za svečani čin. Nameštali su kravate, zatezali košulje, a Nikola Žigić je prednjačio u dobrom raspoloženju.

- Ba-fa-na, oooooo, ba-fa-na – pevušio je srpski gorostas.

Nemanja Vidić je ćutao i vezivao pertle. Trenutak kasnije, Žigićse ponovo oglasio:

- Pogledaj ove napolju sa mašinkama! Biće – „ti bledoliki, moramo da te pretresemo”...

Nisu se ostali fudbaleri obazirali na Žigićeve šale, svako je imao neku svoju brigu više.


Srpski autobus stiže sa aerodroma u kamp u Johanesburgu Foto AFPSvako pa i Rešad Kunovac:

- Kuna, nešto si natmuren, kao da nisi spavao noćas – uz osmeh je upitao Radomir Antić svog prvog saradnika.

Trenutak kasnije, vrata letilice konačno su se otvorila – i ispred njih pojavio se odbor za doček. Prvi je u avion kročio čovek iz obezbeđenja i sa ovlašćenjem iz FIFA:

- Prvo novinari, onda izlaze igrači – prozborio je.

Iza njega pojavili su se Tomislav Karadžić, Zoran Lakovići ambasador Goran Vujičić:

- Momci, dobro došli i da ostanete ovde što duže možete – izgovorio je predsednik pružajući ruku, pre svih selektoru Radomiru Antiću.

Za selektorom su počeli da izlaze i igrači, Žigić, Stojković, Vidić...


Domaćin je srdačno dočekao srpske fudbalere: Nemanja Vidić Foto AFP
Ali, nisu na stepenicama zastali poput Nemaca i Engleza kako bi bar na nekoliko sekundi poziranja fotoreporterima ovekovečili trenutke istorije srpskog fudbala. Hodali su kao da nekud žure i na sporedni izlaz u pratnji jakih policijskih snaga napustili aerodrom u Johanesburgu. Iako na aerodromu nisu dočekani pod rafalnom paljbom svetskih medija, a na žalost, ni pred domaćim se nisu previše zadržavali, Dejan Stanković, Nikola Žigić, Nemanja Vidić i ostali Antićevi puleni, ostaće upamćeni kao prvi učesnici Mondijala koji zvanično brane ime i čast zemlje Srbije!

Doček u hotelu uz Marš na Drinu

Oni koji su imali prilike to da vide, kažu da je bilo nezaboravno! Dok su reprezentativci Srbije izlazili iz svog autobusa sa srpskom zastavom kojim će biti prevoženi u Južnoj Africi, iz hotela „Sanisajd park„ se začuo Marš na Drinu! Uz zvuke srpske pesme, usledilo je i novo iznenađenje u režiji domaćina: pogača i so za dobrodošlicu.

Ni tu se nisu zaustavili ljubazni domaćini nacionalnog tima: transparent ispred hotela „Dobro došli srpski Orlovi” – ilustruje u kakvom ambijentu će reprezentacija Srbija dočekati mondijalske utakmice. Ceo hotel inače ukrašen je i srpskim zastavicama.

Dobrodošlica ambasadora Vujičića

Reprezentativce Srbije sinoć je u njihovom hotelu posetio i ambasador Goran Vujičić u društvu otpravnika poslova Jasmine Tatarac. Gospodin Vujičić poželeo je nacionalnom timu uspeh na Mondijalu baš kao što im je poželeo dobrodošlicu na aerodoromu u Johanesburgu u toku jutarnjih sati.

Zoran Stojadinović

--------------------------------------------------------------------

Antić: Došli smo da steknemo još veću reputaciju

Selektor naše reprezentacije Radomir Antić nije krio da je impresioniran dočekom, koji je priređen srpskoj selekciji u hotelu „Sanisajd Park”, smeštenom u Parktaunu, jednom od najlepših delova najvećeg grada Južne Afrike. Objekat je ukrašen našim trobojkama, a na velikim transparentima na srpkom i engleskom jeziku napisano je „Dobrodošli orlovi”. Zaposleni su napravili špalir i fudbalere Srbije dočekali po našem običaju uz pogaču i so, kao i prigodan muzički omaž.

– Zadovoljan sam što sam u Južnoj Africi. Doček je potvrdio da će ova zemlja na pravi način iskoristiti svoju šansu da se u svim sferama pokaže u najboljem svetlu. Doček u hotelu je više od priče. Sa muzikom, a naročito s pesmom „Marš na Drinu”, nakon koje je usledio dodatak s njihovim folklorom. Na licima tih ljudi videlo se više od te pesme – videla se dobrodošlica i jedna velika želja da nas ugoste na pravi način – izjavio je Radomir Antić.

Na pitanja kakav je osećaj po dolasku u Afriku i s kakvim ambicijama je reprezentacija Srbije, posle tri pripremne utakmice, stigla na prvi Mundijal, koji će se održati na „crnom kontinentu”, selektor je odgovorio:

– Što se tiče naše reprezentacije dolazimo sa velikom željom da budemo na nivou našeg naroda. U pripremama smo prošli kroz različite faze i siguran sam da ćemo na prvoj utakmici protiv Gane biti ono što jesmo – jedna reprezentacija, koja želi da stekne još veću reputaciju na ovom Svetskom prvenstvu.

Đ. Smiljanić


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 07 2010 @ 08:12 PM
By: Posmatrac

Content:

Dimitar (20.04.2010 01:55:57)
Ultra nacionalistot Samaras samiot priznae vo Mart '08 god. deka ja izgubile bitkata za imeto i gi prefrlaa nadezite vo posledicite od Ramkovniot Dogovor sto vo susnost e linija za rasparcuvanje na Makedonija! Toa nastrana, gi podkupuvaat ostanatite so koj si nemame vospostaveno diplomatski odnosi kako sto bese slucajot so Gruzija, so stari oruzje gi kandisale da se odkazat od nivnata namera da ne priznaat! So golemo vnimatelnost treba da nastapuvame, mislam se plasat naipojke od sudska razvrska vo ON, tamu kaj sto nivnoto politicko vnimanie e najmalce! Za nas, treba da se prasame, dali sakame da ostaneme Makedonci od Rep. Makedonija, ako sakame treba da se brka pravedno resenie, ako e po politicko, se razbira grcite so nivnoto zaludno placenje do SAD, EU/Nato, ce baraat poveke otstapki od nasa strana a tie veke mozat da bidat smrtonosni!
Ljubotan (20.04.2010 01:19:27)
Interesantna analiza,bez nikakvi komparacii na Grckiot Novinar Serafim Fintadimis! Ama togas zapad, ne go poznavase samostalno KOSOVO,a deneska? Normalno e da nesto Evulira i taka, se pojavi KOSOVO,da e samo Kosovo i toa ne bi Bilo ,a za smetka na se toa ,pa i Srbija na tie prostori povece ne postoi:Sto postoese pred toa,sega go nema!! Po istata Evulitivna teorija Grcite imaat pravo da ja koristat,da ne osporuvaat! Zosto ni e cudno, da deneska Makedonija,odumira i ne mora ,da postoi! Pa Makedonija odavno ne postoji zapadno od Gjorce Petrov pa se do Debar!Eve pominaa i ce dojdat novi Makedonski,,nacionalni" praznici,pa da vidam :Kolku Makedonski Znamina ce viat od :Gjorce Petrov pa se do Debar.NITU EDNO!!Anonymous: lCucer April 21 2010 13:56 PM

Bravo Ljubotan ~! Super ;Komparacija, i analiticki prilaz problemu! Obicno nedouceni ljudi ne razumeju dok im ne pokazes jednostavnu komparaciju ,kao sto si,i naglasio Kosovo -Srbija.Anonymous: Cucer Skopska Cr.gora April 23 2010 19:01 PM

Verovali ,il ne!! Ljubotan e CAR, u Makedonskoj NEWS Medija! Pravi ;Dar Mar. I ono, sto je najvaznije; Niko ne sme,da mu se usprostavi!!


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 26 2007 @ 03:53 PM
By: glupan

Content:

Ja sam glupan, ama Oko je Totalno odnesen.Deka moze Ministar za nadvoresni Rabote da ide u zvanicna poseta u grad u istata drzava? Dane bil ministar za vnatresni rabote? Mora dasi gresis, Oko. Deka procita ovaja glupos pa nas da ni gu kazuas ovde. Pa Tetovo, bar za sega, jos je u Makedonija. Daj proveri toa deka si procital, da ne e nekoa sega.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 25 2007 @ 03:52 PM
By: Oko

Content:

Skoplje Mart 2007 God.
Prvi put, ministar Spoljnih Poslova, Slavo-makedonije Antonio Milososki, otputovao u zvanicnu posetu, u susednu-prijateljsku zemlju Iliridu. Razgovori u glavnom gradu Tetovo bili su; plodonosni i uspesni na obostrano zadovoljstvo.Medju drzavni razgovori, o bezbolnom i ne nassilnim iseljavanjem nacionalne manjine nastavice se!


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 25 2007 @ 09:38 PM
By: Individua!!!

Content:

Pa vakvia sarkazam odamna nemam cueno, ni procitano,ama nee ova sarkazam ,nego e gola istina, Mozem da recem, ovja napis je od istoriska vaznost na Oko, i za sve Nas slepi il cori!


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 26 2007 @ 08:52 PM
By: Individua

Content:

Glupane, a be ti me uplasi Vikam zar ova moze da bide ,a ja da ne proverim, i da glitnem nesto zravo za gotoo. Ama proveriv i stvarno Skopski Vecer od jucera donel napis , i ne samo napis ama i slika od Gospodinot Ministerot, za nadvoresni raboti Milososki. Of Ljele, << Nee Mara za Graganka>>. Kako pocnaa nee cudno; oko cues, Ministerot za vnatresni rabote, ga pratile na Sar Planina, da gu proveri travat dal je dobra za ovcete.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 27 2007 @ 05:08 PM
By: Zezator

Content:

Ja mislev Ja znaem da zezam ,ama Vie mozete da dobiete- Zlatna , za zezancije so ovja ovde nedokrsteni [diplomati], a mozda i nesa krsteni. Pa nee masna za svakoga....Mozda Oglavce poarno bi mu sedelo! Ete i Ja malo da se Z E Z N E M ,Da ne ostanem ponazat so zanatat.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 28 2007 @ 05:54 AM
By: Cuek

Content:

Ubaa zafrkancija na racun na V.M.R.O i nejziniat ministar.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 28 2007 @ 05:13 PM
By: glupan

Content:

Ja se vikam glupan, pa moze ne razbiram mlogo, ama sve mi se cini deka ovaja rabota je po glupaa od glupan. Jos ne mi e jasno kako ministar za nadvoresni rabote ide u "zvanicna" poseta u edan grad u istata drzava. Pisuajte polako, da i glupan moze da ve razbere.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 28 2007 @ 08:44 PM
By: Super

Content:

I super trebe da bide. U ovja moment, kada ga pisuam ova na vraratnicausa, imase 9 Guest Users, pa ova sve ti kszua, koj gu prestavua Vratnica Zvanicno! Da mu cestitam na Administratorat, Svite misljevmo nema da bide nisto ,ama sega se gleda, da pozadi nega, ima ljudi so mozak, i znaev sto rabotav!


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 29 2007 @ 05:13 PM
By: Cuek

Content:

Me interesua, Dalji posetata na ministerat za nadvoresni rabote u Tetovo, ce ostane kako najgolema glupst na ovaja V.M.R.O.vska Vlada za ovaja godina, ili komentarive na Goran.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 29 2007 @ 07:29 PM
By: Administrator

Content:


Home » Vratnica History » Goran NextGoran Views: 20


Anonymous: SpameriteThursday, March 29 2007 @ 02:25 PM

Spamerite od forumov( DVA KOMADA PO SRBOMANSKI)[ DIJASPORQA, GLUPAN, Posmatrac sa strane, Posmatrac, Cucer Skopska C G, Petar ..........itn]. Se potpisuvaat so iljadnici razliciti nikovi( KOI SE EDNINI NAJ OBRAZOVANI LICNOSTI VO OKOLIJA VRATNICKA I VO DIJASPORATA, a site ostanati nepismeni pogotovo nie sto ostanavme vo Vratnica...se uste sme spiele na vreci od brasno...), pisuvaat postovi so totalno neizdrzani argumenti, se obrakaat so pogrdni zborovi, za niv toa e satira, i iskazuvaat navredi kon zitelite na Vratnica kako tie ne si ja znaele sopstvenata istorijata , bile glupavi, neobrazovani i se pokrivale so vreci od brasno.
Zaboravija deka nivnata SrboManska istorija zapocnuva so okupacija Srpska.......
Hrabr se, zatoa sto site postovi koi ne se vo nivna korist se izbrisani, ama se vo nekoj film ulezeni,...demek ako go izbrisat toj post ja izbrisale cela MAKEDONSKA ISTORIJA.Anonymous: glupanThursday, March 29 2007 @ 02:47 PM

Koljko se ja poznaam so istorija, ne se secam na rat izmedju Srbija i Makedonija, pa da ima Srpska okupacija. Ako gresim Gorna neka me poprae.
Ne vi vikam deka Makedonci ne postojiv. SAMO DOSTA SO KRADJA NA TUDJA ISTORIJA, AMAN VE MOLJIM. Stvarajte vasa, Makedonska istorija, a tudjata ostaj te gu na tudjite. Tace svaci da ve postua.
I Srbi i sve drudji pocnale od negde, pa i Makedonci mora da imav pocetak, ama nema bide nin pocetak. Ja sam misljel deka evolucija ide vace: amebe, Srbi, svi ostalji, ama po makedonska istorija ide: Sl'nce, Makedonci, amebe, sve drudji

VEROVALI IL NE!

Posted on: April 19 2007 @ 05:38 PM
By: Da citas i da veruvas

Content:

,,Vie sto mislite, deka ste makedonci,procitjtego, intevjuto so ; Krassimir Karakacanov Bugarskiot lider na V.M.R.O ,,Se custvuvam kako Goce Delcev"!! vo Skopski Vesnik V E C E R od 20 april 2007.
Malku,po malku se sornuva kulata[makedonstinata]od karti.


VEROVALI IL NE!

Posted on: March 29 2007 @ 08:21 PM
By: diaspora

Content:

Gljedaj administratorav se nacitil so zvezde kako Ruski Marsal. Pet zvezde, toa mu doadja Marsal Armije. I Makedoncite ce meriv so nega, ajde bre.


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2007 @ 09:34 PM
By: Citaj i Razmisljaj

Content:

Komentar!

Vrlo interesantno,al istinito u S.A.Drzavama, pored svih Kanonskih Crkava ima i tako zvanu ,,Makedonsku Pravoslavnu Crkvu" Sto ni jedna pravoslavna crkva, ne priznaje, da je ona legitimna crkva. I pored svega toga, civilni zakoni amerike priznaju je, kao legitimna crkva. I Amerika ima Svoju Pravoslavnu crkvu, pod imenom O. C. A. , Ali nije zabranila da se registruje i jedna nekanonska crkva tako zvana ,,Makedonska Pravoslavna Crkva" . Pitanje je; Zasto u Makedoniji ne sme da ima jedna pravoslavna crkva i ona da bude pod jurizdikcijom neke druge kanonske prvoslavne crkve. Pa zar vas Mak. Presednik Drzave nje Bio Inoverac i negova crkva bila ko zna pod cijom jurizdikcijom,i jos poceli ste. da gradite Vilu negovoj porodici u Skoplju. Cudna ste Vi neka Tvorevina!! Izabrali Ste Inoverca za Presednika drzave i Stranog Drzavljanina[Hrvatskog]za ministra unutrasnih poslova[policije], dva najvaznija resora u najkriticnije vreme. E to ti je Mak-Donska Logika! Isto sto i ministar Spoljnih poslova ode u diplomatsku misuju u glavnom gradu Iliride- Tetovo[Tetove]


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 03 2007 @ 10:10 PM
By: Istoricar

Content:


VRLO -INTERESANTNO , ZA ONE STO NISU UPOZNATI DETALJNIJE ,ZA NASE VELIKE PROSVETITELJE I DUHOVNIKE!

Svaka cast i ogroman respekt, za ovog Moravskog i Naseg
slavjanskog prosvetitelja- Sv.Klimenta[Stefan,Gorazd]sto pobeze od rimskog [papskog] i germanskog progona ,pa se spusti preko Dunava i tako stize na Bugarski Dvor, i Bugarski Dvor, posla Ga u Ohrid,da nastavi ono sto nauci od Grckih-Ravno Apostola Svetog Cirila i Metodija! Preispitaj malo bolje, ne stvara se nacija u 21 veku,sa Kradjom od;Bugarske i Srpske Istoriske bastine!!!

P.S. U Ohridu bila je; Bugarska Arhiepiskopija,sa Svetim Klimentom. ,a ne Makedonska Arhiepiskopija.Opametite se,Vec jednom!!Mak_Donci!Zar niste vise umorni od; Silnih kradja,falsifikata i uzurpacija.
Sa tudjim Konjem, do pola puta.


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 05 2007 @ 01:52 PM
By: F.B.I Vratnicko

Content:

"Tie na pomos ja povikale geografijata, etnologijata, fiologijata i istorijata.Otprvin Srbite gi ismevale vakvite pogledi, no podocna Makedonskata treska ja zafatila srpskata intelegencija do toj stepen sto nekoi poznati naucnici, kako Stojan Novkovic i Jovan Cvijic morale ili da molcat ili da napravat kompromisi so postavuvanje novi teorii vo koi se tvrdelo deka Makedoncite vo odnos na nivnata nacionalnost se "amorfna grupa ljudje" so etnicki predispozicii da stanat Srbi ili Bugari."
(Cvijic 1906 : 5)

Gospoda srboManski "Istoricha" Cvijic 1906 godina imal smelos i hrabor da ja pogledne vistinata, i ushte neshto za vas gospoda srboMan ..........nekade tuka ke se pronajdete.Vo balkanskite ucilishta uchenicite voopsto ne gi uchele voobichaenite raboti.Tie uchele mnogu poznachajni raboti, pred se povrzani so prashanjeto na koja nacionalnost i pripadjaat.
Spored eden britanski antropolog sekoe ucilishte bilo

"FABRIKA ZA TOPOVSKO DjULE, koi bi mozele eden den da i pomognat na vladata da osvojuva teritorija"
( Durham 1905 : 91-2).


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 05 2007 @ 08:24 PM
By: Istoricar

Content:

Kospodine,,vratnicko fbi"

Nista me ne iznenadjuje ,kakav si komentar prilozio,.E X - N I H I L O , N I H I L. Kad nemas kuda,odmah promenis topic il forum. Ni malo ni vise, preskaces; 11 vekova, pa i vise. Daj molimte, prvo da zavrsimo gde smo poceli,Kod naseg; Moravskog, Bugarskog, Ohridskog Sv.Klimenta i Bugarske --Ohridske Arhiepioskopije, a zatim idemo dalje, na amorfnu masu,Tu te cekam!! Poznata Vasa Igra, kad Vas neko, pritera uza Zid, odmah menate; Forum ili Topik,... To jest; Ko muva leti od jednih na drugih G...na!! . Nadam se! Da neces opet izvrdavati, i otici, po drugim forumima i topicima. Ostani na ovaj ;Forum i ovaj Topic!


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 07 2007 @ 01:53 PM
By: 389 Vratnicanin

Content:

Kako Gospode?Da se ne bojim!Celo roblje,kod vlastodrzaca i vlastodrsci,do zuba naoruzani i okupljeni digli su se protiv Nas malobrojnih, obespravljenih,odbacenih,kako da se ne bojim.NE-BOJ-SE-VISOKO PREOSVECENI JOVANE!Sve nihove naoruzane horde,protivu Vas,nije nista drugo vec,prolazna oluja:Nevernika,Bozijih Odpadnikai Bogohulja. Bogougodnice Jovane!Gospod Isus pusti slugu svoga Jovana Na Jugu Balkana,da posluzi i sacuva stado svoje od Sataninih Sinova. Ne boj se gonjena od CRKVE NEZNABOZACA. Ne boj se!znanih i neznanih mucitelja koji Te muce i tamnice.Ne boj se ,vlastodrzaca,sto urnisu na pravu crkvu i istinitog Boga.Ne boj se,nasilnika,sto dizu ruke na Bozijeuse,Pravednika i Pravoverne.Ne boj se Demona,koji zavaravaju ljudske Duse i nedaju im da vide prave Bogonoscei Bogougodnike.Ne boj se, Visoko Preosveceni,Bogougodnice! BOG Bese Razapet--pa Vaskrsnu, JER BOG BI PRE SMRTI I POSLE SMRTI.Ne boj se Bogougodnice!Ostani Veran i Ne Boj Se. BOG Rece; JA SAM ALFA I OMEGA" Gospode Vecni Daj Da LJubav tvoja i Reci Tvoje Cuju Srca Nasa,Da Ispune Volju Tvoju,kad Bezboznici gone Crkvu Tvoju i Da Neumoknemo,Jer si Ti Vlasnik Zivota Naseg,Jer si Ti BOG NAS-ALFA I OMEGA.

PRILAZE 389 VRATNICANIN


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 11 2007 @ 04:49 PM
By: I Ova Vidov

Content:

U Nedelja na Veljidan u Sv.Petka ,,Vratnica" -Troy,se vrati na Bogosluzba u svoe stado- medju svoj ljudi; Edan Golem Vratnicki Izguben Sin! Isto kako i u onaja bibliska prica,,Povratak Kuci Izgubljenog Sina"


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 11 2007 @ 06:39 PM
By: Mrddnat

Content:

A, be Ja ovde nisto ne razbiram. Moze nekoj da mi objasni ;Sto e toa izguben sin???


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 15 2007 @ 07:43 PM
By: Beogrdska Politika

Content:

zlatko S Petrovich ), 15.04.2007, 05:56
Imam, samo jedno pitanje! Dal je Gospodin Berezovski, R U S, il ono, nesto drugo? Za koga rsdi Gos. Berozovski? I ciji je to novac bio sto On iznakupi tako silno imanje. Da, slucajno to ne bese: Engleske S I N G E R B A N K E?


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 15 2007 @ 07:52 PM
By: Gile. Bg.Politika

Content:

gile (), 15.04.2007, 15:33
E moj Zlatko, ta ne moze takav biti Rus,mada ima i mnogo Rusa lopingera, ali oni ne pljuju po svojoj matuski, a ne smem da Ti kazem sta je sorosevac Berezovski, cik pogodi zbog cega?! Mozes misliti sta je taj radio kao savetnik Jeljcina, kad se ovaj od pica obeznani. Popljacakao je sve sto je stigao i prebacio u fondove svojih sunarodnika na Zapadu i sada bi da ih dodatno impresionira, ruseci Matusku iz Londona.
P.S . Z . Petrovich ,ima Vrlo Zapazenje Clanke za Bg.Politiku.


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 15 2007 @ 08:04 PM
By: Srbko[]

Content:

Srbko (), 15.04.2007, 00:12 Dopis;Bg.politike
Ziveo PUTIN,zivela RUSIJA!Berezovskom se ne svidja Putin jer ne moze da sicari kao u vreme nesrecnog Jelcina.Da Bog ne spase Rusiju kroz Purina danas bi slika Rusije bila drugacija.To ne bi bila ova drzava kojoj je vraceno dostojanstvo koje ona zasluzuje i zavidan privredni razvoj,a sve to zahvaljujuci Putinu, vec bi to bila ojadjena ,opljackana ,razjedinjena i mozda vec i vojno napadnuta zna se od koga.Vide se ko su izdajnici Rusije.Oni koji kukaju za demokratijom Jelcinovom.Za njih je rasulo Rusije demokratija,njena nesreca je njihovo blagostanje.E nece moci!Rusija nece nikada vise pasti na kolena,kao sro je bila za vrijeme Jelcina.Putin je ponekad isticao kad bi ga pitali o odlasku njegovom sa vlasti, da mu je zelja da i posle negovog odlaska sa vlasti to bude Putinova Rusija to jest Rusija koja nece izdati samu sebe.I mi ogromna vecina srpskoga naroda zelimo isto to.Zivela PUTINOVA RUSIJA


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 30 2007 @ 08:30 PM
By: Bg.POLITIKA

Content:MILOS (), 30.04.2007, 17:42
Kolko je narod u zabludi sto nezna za koga glasa,tolko su i srpski politicari krivi sto za red fotelje favorizuju crnogrski kadar da vodi srpsku politiku...Gde su sada Vladan Batic,Milan St.Protic Mladjan Dinkic koji su "zveceli" pre odcepljenja Crne Gore, kako ce 200.000 crnogoraca u Srbiji ostati bez funkcija jer..."Doslo je vreme (citiram Batica)da se raskrsti sa crnogorskim direktorima koji titosticki upravljaju srpskim preduzecima...Doslo je vreme kada moramo da vodimo racuna iskljucivo o svojim gradjanima(Srbima).U Srbiji ima 28.505 nezaposlenih sa viskom strucnom spremom,medju kojima je 506 magistra i 43 doktora nauka.Zelimo da ti ljudi rade u svojoj zemlji, a ne da peru sudove u nekoj od zapadnih zemalja...nagalsio je Batic... "Obrazovani gradjani Srbije(izjava Protica)sede na Biro rada zbog toga sto nestrucni Crnogorci zauzimaju njihova mesta...Malo je preterano da najvaznija mesta u politici i ekonomiji u Srbiji zauzimaju ljudi koji nisu drzavljani Srbije i koji mahom dolaze iz Crne Gore...Prema njegovim recima,na direktorskim mestima u Srbiji nalazi se 1.400 ljudi koji nemaju srpsko drzavljanstvo,kao i 10.000 drugih,nizih ,rukovodilaca,dok ovadsnji doktori nauka i magistra nemaju posao.


Crnogorac (), 30.04.2007, 01:32
Sve vise vidim skolovanje pod komuniste, da se nacionalnost Crnogoraca rodilo sa Titovu Jugoslaviju niko nece da se seti. Jos kada se pogleda dugotrajna od komuniste vec namerna zabluda naroda, koji je stvarno sa skoro 62 % posto 91. mislio da mora jos uvek sebe izjaviti kao Crnogorac po nacionalnost. (JOS veca je bruka nas popis 2002. gde se navodi jos Crnogorac po nacionalitet, posle nepriznanje 200000 od strane EU 06. da smo Crnogorci sasvim je jasno da NEPOSTOJI takav nacionalitet i da je podela politicno motivisana i planirana iz stranstva sa pomoc Djukanovicu da se preokrene) 1921. bili su u Crnoj Gori 91.35% Srbi, 48.! odjednom 90.67% Crnogoraca. 91. bili su izjasnili sebe 62% kao Crnogorci i skoro 10 % kao Srbi a 2003. na cenit rezima ...43% "Crnogoraca" ustvari po moj stav Montenegrina (jedan NEONAROD) a 32% Srba. Lepo, a ?? Pitanje Duklja ili Zeta je pitanje dali smo neslozni ili slozni znaci politicno a ne nacionalno, nikad nije ni bilo do Djukanovica, Blaza i Mila i Tita!!! Primetili su danas dosta da je pitanje to danas sve vise Montenegro ili Crna Gora. Kako vidim posle pokusaja silnog upada Sekte na Cetinje po "viva viva Montenegro" sve vise se gube seperatisti sa puta u kaos latinizacije i identitetske sicofrenije. Za oni Crnogorci koji govore da su Srbi (kao za Sumadinci koji govore da su Srbi) ima spas u CPM. Drzavnost je fakt barem jos, nacionalnost nije. Ako me sada neko pita sta je razlika izmedju drzavnost i nacionalnost ...... onda cu i to objasniti. Lokalitet Crnogorac, nacionalitet Srbin zato i govore 62% po popisu 03. srpski, pa internacionalitet gde smo svi Evropljani jos skoro najstariji a ne kao dosta nasih suseda kao npr. Madjari. Drugoj strani nudim resenje sbe nazvati po venecianskom Montenegrini jer i stalne posete do Hrvata i Vatikana potvrdjuju latinofilstvo i stome zelju jos dalje razlike. Kada nauce venecianski (ne talijanski) mogu i govoriti montenegrinski montenegrinskovenecianski itd..

VEROVALI IL NE!

Posted on: April 30 2007 @ 08:36 PM
By: Bg.Politika

Content:

Dario ... (dario.cerovac@gmail.com), 18.04.2007, 08:07
Pa odnosi Srbije sa Crnom GOrom su uvek bili časni;ali u suprotnim smeru i nije baš tako.Ne treba ići u istoriju,dovoljno je pogledati na stvari iz sadšnje prespektive.Što se skorašnje istorije tiče,Crnogorci su bili Titovi podanici,a u Srbiji su samo ostvarivali svoje interese i glumatali tobožnju braću


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 30 2007 @ 08:47 PM
By: Bg Politika

Content:

kanjos (), 02.04.2007, 10:pm
draga braco Srbi,ovde divno pristaje ona NJEGOSEVA (inace proteranog srpskog pisca iz crnogorskih citanki):"...neka ih je ka na gori lista,no se bojim zla domacega..." i ona latinska: "Laskavcima ne verujemo njihove reci su lazne", gospodja koja je po POREKLU Srpkinja (rodj. u Beogradu), mogla bi da se seca reci starog profesora, legende barske gimnazije, prof.Andrije Miranovica, ali samo pod uslovom da je zavrsila gimnaziju! sramno je za doticnu gospodju da nas u oci vredja,mada su Crnogorci, izgubili i zagubili pojam CASNO pa taj pojam spajaju sa PONIZNO,okrecu reci,izmisljaju nova znacenja kao sta i sami sebe izopstise iz SRPSTVA,ubedjujuci sebe da su oni nesto drugo,nego sta jesu.takva im je i politika:licemerna i bestidna,gradjena najnizim vrednosnim kategorijama:lazima,prevarama,obmanama,korupcijom,mafijom...ako to i jesu uopste vrednosti. u svu tu lepu pricu pomenuta gospodja je uspela da nadje sebe,kao sta bi je nasla da je i bilo koja druga politicka opcija pobedila,np.Srpska,ona bi bila najveca SRPKINJA cak rodjena u Beogradu!u Crnoj Gori je problem mentaliteta,mentalnog sklopa,karaktera i drugih psiho-socialnih vrednosti.duh CRNOGORACA je nepobitno unisten ovom politickom bandom koja radi svojih uskih licnih ciljeva je odigrala najsramniju i najbedniju ulogu od kada se zna za Crnu Goru. sigurno da i gore pomenutoj gospodji pripada znacajno mesto u toj CENJENOJ STETOCINSKOJ GRUPI!


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 30 2007 @ 08:51 PM
By: Bg.Politika

Content:

srpski patriota-SRBIJANAC (), 02.04.2007, 12:38
Postovanoj G-dji Ambasadorki zelim puno zdravlja i da gradi karijeru u Tirani. "Lesi se vraca kuci" kao i mnogi "veliki" Crnogorci koji ne mogu bez Beograda. Kad se rodi tic oni kazu " Dje Beograd, dje Dedinje". Dosta je bre bilo toga, muka mi je vise od onih koji su ovde u Srbiji "veliki" Crnogorci a dole "veliki" Srbi ! Zali Boze samo onog dobrog i postenog naroda na severu Crne Gore sto ce da skapa od Milove demokratije -GLADJU! A neka nam objasni Ambasadorka kakav problem imaju sa Siptarima u Tuzima i nekim drugim delovima Crne Gore. Doci im oni glave kao i muslimani na granici sa Raskom oblascu i ucite citaoce da to nije Sandzak ! Ovo nije Turska vec


VEROVALI IL NE!

Posted on: April 30 2007 @ 09:09 PM
By: Bg.Politika

Content:

Posmatrac! 02.04.2007, 07:10
Vi! Gospodjo,il Djice ,Ambasador,titula,oportunizama, il nesto vise od toga; Vratiste me unazad, kad su Makedonci poslali U Beogradu Makedonskog Ambasadora , po imenu; Slavka Milosavleskog[Milosavljevic], Sto znamo da je on i njegova familija Iz Cisto Srpskog Sela Vratnice. Tata ,,Gospodina" Ambasadora ,plakao je kao malo dete, za vreme pogibije Kralja Aleksandra. Brat od Strica ,,Gospodina" Ambasadora Bio je istovremeno; presednik Srpske Prvoslavne Crkve u Detroitu. Al Zbog Opurtunizma, i Titule biti Ambasador, sve to On pogazi, da sticajem okolnosti nije mozda i Vas slucaj? Kako citam, cini mi se da bolujete od iste Bolesti!


VEROVALI IL NE!

Posted on: May 05 2007 @ 12:05 PM
By: Politika Bg

Content:

Delir (), 05.05.2007, 03:02
Laici uglavnom ne glasaju za Kostunicu! Sto se maski tice, DSS hteli ne hteli je najtransparentnija stranka. Marsovci da dodju u Srbiju praviti vladu, znali bi da se to ne moze bez Kostunice i DSS-a, a to laicima naravno nije jasno. On se ne namece, ko voli, nek izvoli. Djela nije Voja, ali nije ni los, podrzao bih ga, ali kako kad ga kvare Tadija i Ceda.


Patriot Srbin (srbin@jahoo.de), 05.05.2007, 01:57
Vlada ce biti satavljena 1000% a sam0 zato sto je centarfor Kostunica i on zabija golove. Moze Tadic da pravi parade ali svaki put primi gol. Zasto ce biti sastavljena vlada iz jednostavnog razloga sto Tadic zna da u koliko se ponove izbori on moze samo sa Cedomirom Jovanovicem, Kandickom, Cankom i ostalom bratijom da ide u zadnje klupe. Za njega bi to bio kraj. A posto on to ne zeli pristace na sve Kostunicine ucjene. Kostunica je pravi centarfor i on zna da zabija golove. Mozete zamisliti sta bi se to bitno promjenilo kad bi bili novi izbori. Nista. Rdikali bi dobili koji procenat vece, Kostunica isto tako, Socijalisti bi dobili najvise a Crmnogorac rodjen u Sarajevu bi postao rezerva. Vladu bi sastavili SRS, DSS i .Drugih varijanti nema. Amin.


pop (), 05.05.2007, 01:04
Ma jeste, uvek su politicari krivi!! a, ko je birao te politicare, je l′ su sa Marsa pali? Pa, ljudi moji, preko 50% stanovnistva je glasalo za SRS, SPS i DSS!! Trazili ste, gledajte!! Srpski narod bi jednom morao da nauci da snosi odgovornost za svoje postupke..


bora kisic (borokisic@yahoo.com), 05.05.2007, 01:03
Pa Boris Tadic je 100% upravu, ako vec prepusta mesto premijera, onda je logicno da i zeli mesto ministra policije, mene licno buni ovaj panicni strah Vojislava Kostunice da policiju zadrzi Jocic, nevidim razlog, cemu taj strah ako si cist... Dovesti celu zemlju u situaciju da zbog toga sto bivsi taksista i obijac trafike ultimativno zahteva to ministarstvo je stvarno, nevidjena sramota. Zato je i jedino ispravno da DS i Tadic izdrze u zahtevu da ministarstvo policije vodi Dragan Sutanovac a o ekonomiji pa o njoj i boljem zivotu gradjana nek se bave Velja i Voja...


Zoran Stojanovic (), 05.05.2007, 00:34
Ja ne mogu da shvatim zasto je ta EVROPA nama toliko bitna. Da li Srbi stvarno misle ako mi udjemo u EU da ce Srbija da procveta? Nadam se da nismo ovako naivni... Granice se menjaju skoro svakog veka, ekonomski sistemi dolaze i odlaze, ali mi (Srbi) ostajemo. Ne smemo to da zaboravimo!


VEROVALI IL NE!

Posted on: May 05 2007 @ 12:09 PM
By: Bg.Politika

Content:

Zlatko S Petrovich (zlatkopetrovich@aol.com), 05.05.2007, 06:19
Srbija mora da menja Ustav! Ovo sto se sada dogadja, sa formiranjem vlade ,to je znak i indikacija, da ustavotvorci, uvek su mislili na neku koaliciju, pa makar i ucenjivanjem. Evo ovo je klasican primer, sto se danas dogadja u Srbiji. Evo za normalnog coveka kako treba da bude! Stranka koja dobije najveci procenat birackog tela, ona automatski bi trebalo,da bude ovlascena po ustavu da stvara novu vladu,jer to je Volja najveceg birackog tela. Ako je ona dobila 33% birackog tela,ako niko nema volju da udje snom u koaliciju, a ona mora to po ustavu,da ponudi drugoj po velicini stranci,ako druga stranka po velicini odbije ,onda najveca stanka treba, da ima po ustavu, pravo da formira vladu i to je sve! Ako nista vise, bar najveci procenat Nacije{Drzave]Vodi zemlju! A sada Gde smo;Stranke sto imaju i po 5% i 10% imaju vise ;Autoritetai,vlasti i odlucujuce uloge, da Vode zemlju, a onih 30 % nemaju nikakav glas u odlucivanju. T R E B A - M E N A T I - U S T A V !


VEROVALI IL NE!

Posted on: May 16 2007 @ 02:05 PM
By: f

Content:

Laughing Out Loud


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 17 2007 @ 07:28 PM
By: Ljubitelj Vratnice

Content:

Bravo i samo Bravo, vratnicausa.com , Novo Face sajta je ;jedana milja advance od ostalih sajtova. Jos i ovo, Posledni komentar Silver Rivera ,je odraz super intelegencije ,znanja i nacitanosti.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 17 2007 @ 07:53 PM
By: Cucer Skopska C Gora

Content:

Super Site! Vratnica je ponos, dika i vodilja: Srpstva Juzne Srbije--Stare Srbije--Drevne Srbije. Zivela Srpska Vratnica . Pozdravlja Vas Skopska Crna Gora.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 19 2007 @ 11:52 AM
By: srbin

Content:

Super site! Mislim, da ovo novo osvezenje sajta, doslo je bas u pravo vreme.Novo lice sajta je vrlo interesantno i po karakteru i po sadrzaju.
Jos jednom cestitam Vam.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 22 2007 @ 08:35 AM
By: POLITIKA BG.

Content:

Ňŕäčž: Îďŕńía íĺçŕâčńíîńň Ęîńěĺňŕ


Zlatko S Petrovich (zlatkopetrovich@aol.com), 22.05.2007, 04:16
Opasnost nezavisnost Kossmeta!!! Cudna mi cuda. Nista novo ! To je najevtinija ,,odbrana"Kosmeta.To jest Cela odbrana[Izdaja] Sadrzi se u : Opasnost Nezavisnost Kosmeta. Eeee moja Braco, odavno sam Ja ovo Prognozirao, al niko me nije ozbiljno shvatao.Ceo Tim sto je ,,NAS" prezentirao za odbranju Kosmeta, nije imao nikakve veze,nit zemaljske, ..., i tacno sam znao da po nalogu iz centra moci kad obave nihovo poltronstvo[izdaje unutrasne volje] napustice ,,Pregovaracki Tim" sa koje kakvim ,,Namestenim" Izgovorima. I sada cujemo famoznu konstataciju ,,Naseg" Presednika Tadica : ,,Opasnos Nezavisnost Kosmeta" Bas Me briga za koga opasnos , kad Mi Izgubismo Kosmet. Ovakva Konstatacija,,naseg" Presednika, nek bude istoriki sapun ne samo za ispiranje, vec i generalno pranje mozgova.


Istina (), 22.05.2007, 00:16
Tadic ovako govori nama ,a iza nasih ledja govori drugacije.


srdjanu (), 21.05.2007, 20:33
a po cemu si to zakljucio,e nemozes to govoriti bez cinjenica kojih i nemas


miljana (), 21.05.2007, 20:31
eno na kosovu i metohiji,slovenacki kfor maltretira i hapsi srpske novinare i nikom nista


Zoran (srbin@usa.com), 21.05.2007, 19:58
1. Zabrinutost za "domino efekat" u svetu nije jak argument za Srbiju u zelji da ocuva celovitost svoje teritorije. Srbija ne treba da brine brigu o Baskiji, Severnoj Irskoj i Tibetu i da brani interese Spanaca, Velike Britanije, Kine...; Neka to one rade same, kao sto i rade, a ne brane interese Srbije ovih dana. 2. Da li cemo cuti od naseg Predsednika da je ocuvanje Kosova i Metohije njvazniji cilj Srbije u narednom periodu, vazniji i od clanstva u EU ili cemo sve vise slusati da je clanstvo u EU najvaznije a da se resenost Srbije da ocuva svoju celovitost blago ili uopste ne pominje? 3. Da li ce i kada ce njegovi najblizi spoljnopoliticki saradnici prestati da privatno daju izjave po svetu da je Kosovo i Metohiju izgubio Milosevic i da sada samo treba naci nacin da javnost u Srbiji to prihvati?VEROVALI IL NE!

Posted on: May 15 2007 @ 02:26 PM
By: kori

Content:

Go procitav tekstot vo Vecer, stvarno, Latas sosema e vo pravo.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 28 2007 @ 03:33 PM
By: By;NEIL CLARK

Content:

The murdered Serbian prime minister was a reviled western stooge whose economic reforms brought misery

By: NEIL CLARK

Tributes to Zoran Djindjic, the assassinated prime minister of Serbia, have been pouring in. President Bush led the way, praising his "strong leadership", while the Canadian government's spokesman extolled a "heralder of democracy" and Tony Blair spoke of the energy Djindjic had devoted to "reforming Serbia".

In western newspaper obituaries Djindjic has been almost universally acclaimed as an ex-student agititator who bravely led a popular uprising against a tyrannical dictator and endeavoured to steer his country into a new democratic era.


Zoran Djindjic
But beyond the CNN version of world history, the career of Zoran Djindjic looks rather different. Those who rail against the doctrine of regime change should remember that Iraq is far from being the first country where the US and other western governments have tried to engineer the removal of a government that did not suit their strategic interests. Three years ago it was the turn of Slobodan Milosevic's Yugoslavia.

In his recent biography of Milosevic, Adam LeBor reveals how the US poured $70m into the coffers of the Serb opposition in its efforts to oust the Yugoslav leader in 2000.

At the same time, there is evidence that underworld groups, controlled by Zoran Djindjic and linked to US intelligence, carried out a series of assassinations of key supporters of the Milosevic regime, including Defence Minister Pavle Bulatovic and Zika Petrovic, head of Yugoslav Airlines.

With Slobo and his socialist party finally toppled, the US got the "reforming" government in Belgrade it desired. The new President Vojislav Kostunica received the bouquets, but it was the State Department's man, Zoran Djindjic, who held the levers of power - and he certainly did not let his Washington sponsors down.


The first priority was to embark on a programme of "economic reform" - new-world-order-speak for the selling of state assets at knockdown prices to western multinationals. Over 700,000 Yugoslav enterprises remained in social ownership and most were still controlled by employee-management committees, with only 5% of capital privately owned. Companies could only be sold if 60% of the shares were allocated to workers.

Djindjic moved swiftly to change the law and the great sell-off could now begin. After two years in which thousands of socially owned enterprises have been sold (many to companies from countries which took part in the 1999 bombing of Yugoslavia), last month's World Bank report was lavish in its praise of the Djindjic government and its "engagement of international banks in the privatisation process".

But it wasn't just state assets that Djindjic was under orders to sell. Milosevic had to go too, for a promised $100m, even if it effectively meant kidnapping him in contravention of Yugoslav law, and sending him by RAF jet to a US-financed show trial at the Hague. When a man has sold his country's assets, its ex-president and his main political rivals, what else is there to sell? Only the country itself. And in January this year Djindjic did just that. Despite the opposition of most of its citizens, the "heralder of democracy" followed the requirements of the "international community" and after 74 years the name of Yugoslavia disappeared off the political map. The strategic goal of its replacement with a series of weak and divided protectorates had finally been achieved.

Sometimes, though, even the best executed plans go awry. Despite the western eulogies, Djindjic will be mourned by few in Serbia. For the great majority of Serbs, he will be remembered as a quisling who enriched himself by selling his country to those who had waged war against it so mercilessly only a few years earlier. Djindjic's much lauded reforms have led to soaring utility prices, unemployment has risen sharply to over 30%, real wages have fallen by up to 20% and over two-thirds of Serbs now live below the poverty line.

It is still unclear who fired the shots that killed Zoran Djindjic. The likelihood is that it was an underworld operation, his links to organised crime finally catching up with him. But, harsh though it sounds, there are many in Serbia who would willingly have pulled the trigger. On a recent visit to Belgrade, I was struck not only by the level of economic hardship, but by the hatred almost everyone I met felt towards their prime minister, whose poll ratings had fallen below 10%.

The lesson from Serbia for today's serial regime changers is a simple one. You can try to subjugate a people by sanctions, subversion and bombs. You can, if you wish, overthrow governments you dislike and seek to impose your will by installing a Hamid Karzai, General Tommy Franks or a Zoran Djindjic to act as imperial consul. But do not imagine that you can then force a humiliated people to pay homage to them.· Neil Clark is writing a book about the recent history of Yugoslavia


VEROVALI IL NE!

Posted on: May 09 2007 @ 10:17 PM
By: silverriver

Content:

Dragi Bajkobiograf!
Evropa odavno je rascistila sa sudarima,sto ih ti nabrajaz.Evropska kultura danas ,pociva samo na coveku,i kao program i kao cilj, kao krajna vrednost i sve je podredjeno humanizmu-covekoegoizmu -zapadna judeo hriscanska ,,KULTURA" .Odavno su udareni temelji Novus Ordo Seclorum.Samo cori to ne vide i gluvi ne cuju .Zar se neprimecuje danas, kako Evropa voli -da boguje po svaku cenu;inkvizicijom[papskom],macem i ognjem.Ono posto-poto hoce da ovlada svetom,sa pandanom preko vode. Taj pohod ,sa pandamom preko vode nazvali su ga najveci kriterijum kulture i civilizacije.Kakva obmana i povampirenost fetisizma ,,ne mislim" na moderan fasizam ,uvaljen preko evropskog parlamentarizma.Kao da je to savest evrope.Danas evropski parlamentarizam i pandan preko vode, imaju pravo,kao jaci! Ima pravo da zadavi slabijeg[sankcije]ako to nepomaze javlaju se kao egzekutor da zakolju slabijeg [ bombardovanje].Poceli su da vladaju nad ljugima i nad svim nihovim mislima,osecanima i verovanjima.Zar niste primetili kako evropski parlamentarizam i njegov pandant preko vode vole da boguju,isto kao i rimski Papa postali su ,,INFALIBLE"[Bezgresni].Spustili su Boga na zemlji.Za nih nema Boga:posto nema Boga ,onda su oni -bog..Kao sto vidimo, Evropa vise ne pati od ateizma ,vec od poleteizma.Tako Evropa izgubivsi pravog Boga ,stvorila mnogo idola i laznig bogova.

Comment by Anonymous @ 7/04/2006 5:24 AM

Dragi Bajkobiograf!Evo u nastavku jedno malo pojasnjenje.
Nadam se da je razmena misljena vrjo korisna ,jer kako mi se cini, sazreli smo totalno u razlicitim :drustveno- politickim sredinama.Ja sam Hriscanski Komunista.A,kad bi stvarao neku partiju sigurno je,da bi je i tako nazvao.Hriscanstvo je prvi komunizam sa ljubavlju u ime Boga.
Silverriver


VEROVALI IL NE!

Posted on: May 13 2007 @ 08:25 PM
By: silverriver

Content:

Cini mi se da je Skopski Vecer, doneo najbolji komentar od 14 og.maja o.g. pod naslovom KOMSIJE, o Blgaro -Mak odnosima, u napisu hrabrog novinara Latasa. Novinar je tako verodostojno opisao susedske afinitete i razlicite Arsine sa Komsijama. Novinar je, toliko sarkastican , da u tome, bi mogla, i VRATNICAUSA.COM da mu pozavidi. Zato preprucujemo , da svako treba ovaj clanak pod naslovo, KOMSIJE" da ga procita.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 02 2007 @ 07:16 PM
By: POLITIKA Bg. Jun 2

Content:

igor (rogi_san@msn.com), 02.06.2007, 00:21
ZORANEEE()01.06.2007,22.35 zelim da ti se zahvalim,na tako lepoj iz srca napisanoj misli.Iskreni pozdrav.Igor


igor (rogi_san@msn.com), 02.06.2007, 00:07
Pre godinu dana imao sam proliku da pogledam film isterivanja nasih sunarodnjaka sa Kosova.Kupeci svoju "sirotinju" pod prismotrom SFOR-a, jedan nas u grcu i bolu dok je napustao svoj vekovni dom,okrenuo se u kamermana i izustio "vidite sta se desava sa nama,niodkud pomoci!...Dodao je" MI SRBI SMO NAJGORA NACIJA NA SVETU.Kada se sve uzme u obzir,covek je u pravu.Stvarno mi smo ,nikakvi,bedni,ni za kakva dobra dela vredni.Proganjaju nas,ubijaju i ponizavaju na svaki moguci nacin.Mi smo istoriska sramota 21 veka,i vecita sramota nasih slavnih predaka.Unistavamo sami sebe ,onako bez pardona.Prodajemo,izdajemo, jedni druge bez imalo savesti i pokajanja.Onako sa zadovoljstvom.Sta ce biti sa nama to sami Bog zna.


Zoran (), 01.06.2007, 22:35
Mi smo veoma tuzna nacija. Zar je taj demokratski zapad vredan svih onih Srba koji su pobijeni na najgori moguci nacin? Zar je vredan taj americki/zapadni prosperitet za kojim toliko placete (30 miliona amera koji zive u krajnjoj bjedi, prosjecni amer zaduzen $ 30 000 - cinjenice koje mnogi od vas ne znaju i ne zele da znaju) i za koji bi neki od vas i rodjenu mater prodali? Od dana kada sam morao napustiti rodni kraj nosim oziljak na srcu ali dan kada sam napustio tu vasu novu "demokratsku" zemlju sto pljuje na rodoljublje slavim kao novi rodjendan. Ne volim ja zapad, daleko od toga, oni su mnogo doprinjeli nasoj propasti ali jos manje volim i necu da dozvolim da na mene i sve nevine ljude iz moje porodice koji su pali na braniku domovine pljuje moj narod - iliti nabjedjene demokrate kojima nije sveto ni porijeklo niti narod niti rodjena zemlja. Zalosno je biti Srbin, ne zbog onih koji se stoljecima poigravaju nasim zivotima i sudbinama nego zato sto mi sami ne cijenimo niti sebe niti ono sto je nase. Takav pristup u svijetu dvostrukih standarda nam nece donjeti nista dobro.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 02 2007 @ 07:20 PM
By: POLITIKA Bg. Jun2

Content:

Zlatko S Petrovich ( zlatkopetrovich@aol.com), 02.06.2007, 04:42
Dragi Zorane i Dragi Simicu;!Sve sto sam hteo napisati-komentarisati; preduhitrili steme. Vidim da ste bolje srocili moja osecana i razmisljana o svom rodu.Slazem se sa Vama. Vasi komentari su Sunce,a moj komentar bio bi Mesecina. Suncu nije potrebna Mesecina, a Mesecini potrebno je Sunce.Najlepse Vam hvala


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 06 2007 @ 06:28 PM
By: POLITIKA Bg. 6 Jun 2007

Content:

Dragoljub (), 06.06.2007, 04:51
Zivim u USA vec 9 godina i nisam uspeo, sa ovdasnjom platom, da ustedim $70,000 i da ih cuvam u New York-skoj banci. Veoma me zanima odakle Seselju taj novac. Da li je moguce samo od prodatih knjiga i eventualnih honorara za predavanja?


carapan2 (), 06.06.2007, 01:28
Rece Zoran i "zapali" u Dansku (.dk na kraju e-mail adrese).


Milenko (), 06.06.2007, 00:33
Ova Seseljeva prica nema kraj.Niti sud ima ideju kako da pocne sudjenje,niti Seselj odustaje od svojih ideja o tom sudjenju.Mislim da mu nikada i nece biti sudjeno.


Zoran Jevtic (carapan@mail.dk), 05.06.2007, 23:41
Sloboda Seselju, svim srpskim Generalima i svim Srbima osudjenim u Hagu!


Max (), 05.06.2007, 23:21
Šešelj cirkusira i zabavlja svoje partijske drugove. Svjestan je da će dobiti debelu kaznu i da mu je ovo medijski labuđi pjev. Glupiranje mu neće pomoći u procesu. Za razliku od balkanskih sudova, ovdje postoje čvrsta pravila koja se provode, kao i procesna pravila i formalnosti. Šešelj može još malo loviti u mutnom, ali realno samo si otežava položaj i produžava pritvor.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 06 2007 @ 06:31 PM
By: POLITIKA Bg. 6 JUN 2007 God.

Content:

Zlatko s Petrovich (zlatkopetrovich@aol.com), 06.06.2007, 06:09
Onaj Max, zaista nema, blage veze kako funkcionise,,demokratsko" zakonodavno sudstvo,samozvanih svetskih; Kadija te Tuzi, Kadija te Sudi.Procitah komentar u vezi Seselja ,i sve negove primedbe i argumente, su relavantne za vazece demokratske zakone, al ne za montirane ,,demokratske" zakone.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 06 2007 @ 06:38 PM
By: Nemanja

Content:

Aleksandar Miljkovic (acafaca75@gmail.com), 06.06.2007, 12:32
Kaze gospodin Dragoljub da radi 9 godina u USA i nije ustedeo 70.000 dolara. Slomi nogu, dozivi nesrecu i osiguranje ce ti platiti deo tog novca.A pare prave sposobni kao sto je moj Vojvoda Seselj svaka mu cast i odbranice se.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 07 2007 @ 03:46 PM
By: POLITIKA Bg. 7 Juni 2007

Content:

Sindjelicic (), 07.06.2007, 14:23
Poltizacija srpskih ministara na delu. Njhova mera nije cak ni prosek americkog cinovnicica i americkog komandanta. Opredelili su se za njihovu bahatu samovolju - isti taj Polt s prstom u nasim ocima uverava nas da je Kosovo vec nezavisno, i nase beskicmenjastvo. Sutanovac, Tadic, a mozda i Kostunica ostace u narodu upamceni kao grobari hriscanske Srbije, a ne Milosevic, mada sam do pre koju godinu smatrao Milosevica u tome nedostiznim.

Miroslav Andjelkovic (), 07.06.2007, 12:51
Kakvo ugladjeno licemerje kombinovano sa upotrebom ezopovskog jezika?! I Osmanlije su nam svojevremeno slale Mehmed Pase Sokolovice, otete od nas kao danak u krvi. Jedan od njih je ipak napravio na Drini cupriju. Znao je da ce mu, kad tad, taj most biti potrban za bezaniju. Iskreno se nadam da ce i ovaj nas danasnji Osmanlija biti isto tako dalekovid kao njegov daleki sadrug. A sta ce on napraviti za svoju bezaniju, ostaje nam da vidimo? Moderatoru: Cini mi se da ce opet gospodja Smajlovic morati da arbitrira!


Miroslav Andjelkovic (), 07.06.2007, 12:31
Kakvo ugladjeno licemerje kombinovano sa upotrebom ezopovskog jezika?! I Osmanlije su nam svojevremeno slale Mehmed Pase Sokolovice, otete od nas kao danak u krvi. Jedan od njih je ipak napravio na Drini cupriju. Znao je da ce mu, kad tad, taj most biti potrban za bezaniju. Iskreno se nadam da ce i ovaj nas danasnji Osmanlija biti isto tako dalekovid kao njegov daleki sadrug. A sta ce on napraviti za svoju bezaniju, ostaje nam da vidimo?


Miljan Radonjic (mr@rpaa.ru), 07.06.2007, 12:23
sramota,jad, beda, besprizornoast, dvolicnost, oholost, poltronstvo, cankoliznost, udvoristvo, potkupljivost, zavist, egoizam, nepotizam, blamaza, samodovoljnost, narcizam, samozadovoljstvo, jalovost, mrznja, poraz. "Sve su to imena lepa kojima Srbin svojoj vlasti tepa" Neka mi oprosti Cika Jova Zmaj sto sam sebi uzeo slobodu da prepevam njegov stih. Miljan


cinik (R) (), 07.06.2007, 12:01
Dobro je sto smo jako karakterni, inache bi nam se moglo desiti da posto smo potukli NATO i njihove satelite do nogu, da mi otvaramo kancelarije po njihovim zemljama.


danijel thomas (thomas_yuk@yahoo.co.uk), 07.06.2007, 09:54
super, ode kosovo. thomasRe: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 07 2007 @ 03:56 PM
By: POLITIKA Bg. 7 Juni 2007 god.

Content:

Stefan Z Petrovic ( stefanpetrovic), 07.06.2007, 05:34
Posle procitanog ovog napisa.Majko Matusko Rusijo!, Sad vidim ,da Ti ne treba, ni prstom da maknes za odbranu Kosmeta, pa ovo je prava izdaja, i nas pravih Srba i Vas Rusa.Nismo nista bolji od ;Poljaka, Ceha, Rumuna i Bugara.Oterajte onog Ministra Vuka ,sto pre iz matuske nam Rusije..Prosla su ta vremena ;kad si mogao ,da das , levi zmigavac, a vozis desno.Drugim recima; ne moze se sa istom zadnicom na dva stola.Ako je nesto Americki Presedenik ,,pametno" Rekao, to je ovo;Ako nisi samnom, to znaci da si protiv mene.Interesuje me ;Gde je danas moja Srbija, sa Istokom il Zapadom???


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 08 2007 @ 06:51 PM
By: POLITIKA Bg.8 Juni 2007

Content:

Ďîëčňč÷ęŕ áóđŕ çáîă ďđĺńóäĺ


Zlatko S Petrovich (zlatkopetrovich), 08.06.2007, 06:18
Izgleda ,da ste zaboravili zasto je PARDON [Poslednja rec Presedanika]ugradjen u Constitution- americkog USTAVA, bas za ovakve slucajeve. Zar se ne secate Slucaja, Ford-- Nixson.I ovo procice za dan il dva;nit novine, ima o tome da pisu,nit radio i televizija ,da tandrcu. Niko vise nema o tome da komentarise --Slucaj Zatvoren! Gospodin Libi igrace Golf u privatnom,,Exluzivnom golf Clubu, a siroke narodne mse mislece da je on u ztvoru.Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 13 2007 @ 08:26 PM
By: Bajkobiograf

Content:

bajkobiograf

Comment by @ 11/29/2006 5:26 PM

Najdof cevli, na tavanot od Dedomi.Napraveni od B A T A kompania. Pa pobarav da vidam, kogaj i kako rabotese taa compania i kogaj se izraboteni,i zabelezav, deka Cevlite na Dedomi se postari od ;Nasava drzava, od nasava azbuka, od nasiov oficialen jazik,od nasive makedonski pisateli,od nasive predsednici i premieri[kralevi i carevi],od nasive granici,Od nasive,,Golemo Dostojnici",od nasava makedonska crkva,od nasive znamencina. Dajte da trgneme od 1944, pa se nadevam,komsiite ke svatat, deka sme seriozni. Zosto seto drugo e dikutabilno i toa na nasa steta,isto kako i so Cevlite na Dedomi.

Comment by Anonymous @ 12/02/2006 1:58 AM

Ako,i , postoi. nesto,,Makedonsko", samo pod uslov da nee ukradreno od komsiite.E .ee sega treba da ja terame vistinata,ili pak da bankrotirame pred vistinatas.

Comment by Anonymous @ 12/10/2006 6:28 AM


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 20 2007 @ 06:27 PM
By: S.R.Stranka

Content:


Press SELIDBA?!
Radikali najavljuju da će Tomislav Nikolić ispuniti obećanje i iseliti se iz Bulevara AVNOJ-a, koji je dobio ime Zorana Đinđića
Press - Četvrtak, 14. Jun 2007.
Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić pre mesec dana u izjavi za Press rekao je da će se iseliti iz svog stana u Bulevaru AVNOJ-a na Novom Beogradu ukoliko ova ulica dobije ime Zorana Đinđića. Skupština grada Beograda prekjuče je donela zvaničnu odluku da Bulevar AVNOJ-a prekrsti u Bulevar dr Zorana Đinđića. Nikolić, međutim, juče nije bio nimalo raspoložen za priču o iseljenju. - Šta danas "žuta... »


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 26 2007 @ 03:38 PM
By: POLITIKA Bg.26 jun 2007god

Content:

jazapad (), 26.06.2007, 02:51
Nemojte, gospodo,da pravite ovaj napaceni, dekintirani narod jos zbunjenijim nego sto jeste. U svom glibu ratnom,izgubismo i klince, borce,ponos, predsednik se izvinjava "jadnim" Hrvatima za srpske zlocine, a Djelic i Djilas velokodusno bacaju plate u dobrotvorne svrhe.Ja ih ne znam, ali po takvom ponasanju samo mogu da ih identifikujem sa povladjenima koji ne moraju da pokazu izvor prihoda naciji koja ih na tu funkciju stavila, a onda politicari kroje zakon. Kako je moguce da su ti nasi funkcioneri toliko u lovi, u vreme kada se po svim standardima gusimo u svom djubretu na nasim,pragovima, trotoarima, a za zadnjih 15 god ziveli kao robijasi, deca su nam postala izgubljena generacija, do nemastinje na koju nismo navikli. Ne treba da se kopa ako se zna poreklo imovine, ali, ako zakonodavci prave klauzule u ustavu jedne drzave da su na neku ruku zasticeni u vezi svoje ekonomske moci,treba ih upitati i narediti da u ime naroda koji ih je tu stavio podnes ukompletan finansiski izvestaj(koliko su platili takse na dohodak,onda se u glavnom dosta zna) kako su profitirali kada smo mi gladovali, i gladujemo. Finansiske afere su ceste u zapadnoevropskim drzavama, u Americi, ali , kada ih gepe,pucaju. NASI LOVANI U SKUPSTINI PRIHVACENI OD NARODA IZABRANI MORAJU DA NAM POKAZU ODAKLE JE NJIHOVO BOGATSVO.svaka cast onim postenima


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 26 2007 @ 03:40 PM
By: POLITIKA Bg 26jun2007god

Content:

Zlatko S. Petrovich (zlatkopetrovich@aol.com), 26.06.2007, 05:55
Takvo hvalisanje,il zataskavanje imovine Gospodina Djelica, da je ,,Desertirao" platu od 1,000.000.German msrks, na poziv Gospodina Djindjica, to mi zvuci malo fantasticno,il je to pokrice za ono ulovljeno u mutnim vodama. N.P.R. [National Public Radio} Amerike,il National Propaganda Radio, nikad nisu krili da su u Srbiji potrosili Preko 100,000.0000. miliona dolara, da bi se otarasile Milosevica, i jos 5,000.000 dolara ko isporuci Milosevica, I Tako Bi. Interesuje me ko se Ovajdio od tih miliona? Slusao sam ih na BBS-ju i Djindjica i Djilasa i nihova obecana, da bi nihov preuritet bio, isporuka Hagu Milosevica, ako se dokopaju Vlasti. P.S. U proseku najmane slusam 6 do 8 sati dnevno BBS and N.P.R


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 22 2007 @ 06:20 PM
By: Skolski Drugar

Content:

I Ja dobro go znaem Dzobeta, i Ja idof u skolo so nego;Intelegencija- Da ! Ama, so golem minus ispred intelegecija, i Hitler bil intelegentan,ama so golem minus. Postoi i negativna intelegencija. Im cestitam na Vernik i Dr.Tetoac, sto go napisavte za Dzobeta- poarno ne moze da bide.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 25 2007 @ 09:03 PM
By: Ph. Diplomasi

Content:

VRATNICA
Where are
you from: Veliki uneverzitetski grad u U.S.A.
Comments: Govorim :Srpski,Staro Srpski to jest - Vratnicki,Italijanski,Ruski,Francuski i normalno Engleski.Stidim se ,kako ovi Moji Vratnicani u Vratnici ,kako se izrazavaju kao najveci prostaci.Vase ponasanje i Vasi komentari ,nije nista drugo ,nego najveci prostakluk i vulgarizam.Ovi nasi intelektualci to jest Vratnicki Srbi ,Pokazuju Vam istinu o Vratnici.Posto nemate nikakavu; etno-istorisku podlogu,da branite Vasu tezu .Poceli ste da stavljate:Grcke zastavice,Bugarske Komite,Bugarske Svetitelje,Vizantiske Svetitelje-Sve slovenske Ravno Apostole, ko da je sve to Vase..Ne! To nije vase.Vasa je samo ona nova -Zamia -,,Crkva" u Skoplju, samo nedostaje joj 4 minareta ,na cetiri coska, pa da bude najlepsa Zamija u Skoplju. .Arhitektonski plan za tu Zamiju- Crkvu je Isti arhitekta, komunista, sto je projektovao Sindikalni Dom u Skoplju. Plan,je kopiran od Zamije koja je pravljena u Saudiskoj Arabiji. Po svemu sudeci Albanci imace gotovu Zamiju sa dodatkom 4 minareta.Vi niste nista drugo ,nego malo kleptomansko GETO.Zar ne vidite da ste: Nedorasli, polupismeni,oprani mozgovi i neprokultivisani


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 31 2007 @ 07:45 PM
By: Vratnicanin

Content:

Blago tebi ,,KOMITO" Logika uvek ti radi naopako i lupas kao!!; ,, Maksim Kad Lupa Po Divizii" Rodjeni sam Vratnicanin, sa Blgarskim Drzavljanstvom .Proverio sam u Blgarsku Ratnu Administraciju, na nasim prostorima i pronadjog i moje ime, po narodnosti ,,Blgarin"..Moje Ime . nije vazno, u tvom lupetanju. Ja sam ,,Blgarin", jer sam rodjen za vreme Blgarske Okupacije???. Cini mi se ,da kad bi, i Ja potrazio Blgarsko Drzavljanstvo , Blgari Rado, Bi Me ,,Pocastili'" iz svima Nama poznatih razloga. Pitanje je?, Dali bi Blgari imali i tu blagodet prema meni, da me i udostoje sa; Da Sam Ja, I Blgarin Po Nacionalnosti. Razmisli malo ,,komita" Niti jedan Srpski Premijer nije potrazio da bude Blgarski Drzavljani , a da ne pricamo o Blgarske nacionalnosti. Bilo bi Ti,,komito' [sa malim slovima] da malo razmislis i prokomentarises o ,,Tvom' Ljupceta Georgievskog.. Vidim da si malo priogranicen, il polupismen, a Oni su najgori. Ti vidis samo vodo ravno , a za druge dimenzije si totalno slep,.Pa ko i da si, pa makar da si i iz Vratnice ,sto zaista ne verujem, il si neki Vratnicki Izrod.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 31 2007 @ 02:41 PM
By: komita blgarski

Content:

Anonymous: Srbi baraat Blgarsko drzhavjanstvo July 31 2007 09:27 AM (Read 9 times)


Se pogolem broj srbi apliciraat za dobivanje na blgarsko i romansko drzhavjanstvo.Blagarskoto Ministerstvo za Pravda treba da razgleda 30 000 molbi na srpski drzhavjani.Vo minatata godina BLGARSKO DRZHAVJANSTVO dobile 1500 lica (blagonadezni blgari) od (STARA SRBIJA)Srbija.Za informacija Romanija ne odobruva


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 03 2007 @ 06:34 PM
By: Vernik

Content:

Citajte Skopski Vecer i Sve Ima da Vam Bude jasno , o cemu se radi ; VECER AUGUST 3 2007god. U Skoplu Pravi Cirkus, ne Ljudi !!! u Skoplju prava - CIRKUSIJADA- Prajm Ministar Buckovski za dlaku, uspeo, da ne bude iza Resetke -Sutka. Nije sve gotovo!!. Kako izgleda, tek pocine Cirkus nad Cirkusima == Cirkusijada !!! Zatim pocinju Skopske Olimpiske igre sa Najvecim Malverzantom,,Njegovo ,,visoko" Preosvestenstvo tako zvani Stefan. E ovde vec nece biti samo Skopska Cirkusijada ,vec i Skopska Olimpijada. Nek Skoplje pripremi dve Zlatne medalje, za najvece Krivotvore do sada. P.S. Imperije nikad nisu se raspali spolja , vec iznutra .A za Vas posto ste tako mali ovo ne vazi, i ne plasite se. Za Vas ovo je samo mala pandorina kutija, a uz to sledi za Vas i Marfijev Zakon.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 05 2007 @ 06:53 PM
By: Posmatrac

Content:

Pa Ti Vernice, stvarno si genijalac, ko da si neki prorok. Rece pre neki dan, da u Skoplju bice prava Cirkusijada, -- I Tako Bi --, Kad danas Citam Skopski Vecer, nista drugo, vec; Prava- Pravcijata Cirkusijada!! Verujem da i Olimpijada je na Pragu.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 07 2007 @ 07:43 PM
By: vratnicausa.com

Content:

==Famous people born in Tetovo==

*[[Todor Skalovski]], (1909-2004), famous Macedonian [[composer- chorus and conductor and ochestra,Tako napisa jedan TetovskiPametnik i ostade ziv. Cudna stvar i, niko vise?? Evo vam ,jos jedna pro- Mak-Donska propaganda, za one nedoucene, i polupismene !!! Naravoucenije ,!!!! Srpski Arhiepiskop; Jefrem Jankovic.-TETOVAC, Drugi po Autoritetu[Srpske Pravoslvne Crkve, za vreme; Patriarha Arsenije Carnojevica, i niko drugi, vec, Jefrem Jankovic- Tetovac Zvanisni Diplomat, kod Patrijarka Arsenija.i Arhiepiskop Segedski-Baranjsk. Veljko Petrovic -Dijak- Tetovac[sekretar]- Patriarha Arsenije Carnojevica. Veljko Petrovic Najpismeniji Srbin u Budimu, sto je zabeljezio ceo Kosovski Ciklus i otrgao od zaborava i stampao - Kosovski Ciklus.u Budimu, da ne ode u zaborav. Sto, i dan danas Kosovski Ciklus je; Najveca Srpska Inspiracija- Srpskog Bitisanja i Odvaznosti ,,BOLJE-GROB. NEGO-ROB"


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 08 2007 @ 05:46 PM
By: Posmatrac

Content:

Evo Vernice opet citam Skopski Vecer, i zaista si prorok , da u Skoplkju pocela Cirkusijada sa Ex premierom Vucskovskim. Evo sada pocinje i Skopska Olimpijada U premiernu ulogu -Disciplina ; Trk nanize bez prepone do dna. Negovo ,,Visoko Preosvestrnstvo"" Stefan.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 11 2007 @ 07:42 PM
By: Juzni Vetar

Content:

Po molbi mog dobrog prijatelja Bugarina, dal bi nesto napisao na ovo cudo nevidjeno, i rekoh mu, nema problema , samo pod uslovom moram, da i Ja to, moram, da CUJEM -SA -SVOJIM -USIMA. I tako bi. On prica, a Ja prevodim i pisem: E Ljudi, I Ja to cuh ove subote Augusta 11 2007god. Saslusak! Radio Polog u Detroitu od 11 AM do 12 AM , Talasna duzina 690 WMZK, pa ovo je necuvena Kradja i Bezobrazluk! [-bezobrazluk= znaci ,nesto bez obraza, gde je totalno izgubljen obraz]. Zar nismo culi za ono: Sto bi nas narod rekao: Kradja u usred belog dana, i na ocigled sviju nas; Neko te laze, i Mizi Da te Bajem . A za nas, sto bar malo znamo i razumemo- ovo je prava drskost. Zamislite kakva drskost: Pa ovo je reklama za maloumne, zamislite : Mak-Donci, ukrali su celu Bugarsku Crkvu Svetog Klimenta u Dearbornu- pored Detroita, Vlasnistvo i Jurizdikcija Bugarske Pravoslavne Crkve. Par puta ovaj radio cas ponavlja kao papagaj: ,, Makedonskata ,pa Makedonskata Pravoslavna Crkva Sveti Kliment" : Vo Dirborn na Ford Road ima Piknik. Pa ljudi dosta ste krali u starom kraju pa nemojte i preko okeana. Ali Poslovica kaze: SA-TUDJIM - KONJEM -DO- SRED- PUTA. preporucujem Vam ; Pouzdajse Use u Svoje Kljuse[Raga.]


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 13 2007 @ 05:10 PM
By: jJuzni Vetar

Content:


Anonymous: Juzni Vetar May 31 2007 20:39 PM


Anonymous: Juzni Vetar January 14 2007 15:08 PM


Samo Srbi i odnarodjeni Srbi[makedonci] u makedoniji, Slave Kucnu Slavu,i to mahom ;Skoplje, Kumanovo, Tetovo, Gostivar, Kicevo, jedan deoo Prilepa,I jedan deo Bitolja.Ostali Deo Bajram Republike, ne slavi Slavu i nemaju Kucnu-Krsnu Slavu. Upoznat sam sa jednom Parohijom, tako zvane makedonske,,pravoslavne crkve",u toj Parohiji samo Ljudi-Familije iz tetovskog sreza Slave Slavu. Ako jos neko ima Slavu to je zanemarlivo..Ako me pamcene ne vara ,a hvala Bogu sluzi me izvrsno.Vizantiski istoricar Skilica sreo je pored Ohridskog jezera ,ne [Cara Zapadnog Bugarskog Carstva] Samoilovog vojskovodju ,vec Voskovodju Ivca, Svetog Kralja Vladimira Zetskog,na dan njegove Kucne Slave i tako je ostao najstariji zapis o Kucnoj Slavi..Molimte ne supstituisi Licnosti, ko su i sta su.Dosta je Kradja i Falsifikata. Kako neko rece ,,Ne Pravise Nacija u Dvadeset i Prvom Veku".Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 13 2007 @ 03:31 PM
By: Juzni Vetar

Content:

Anonymous: komita August 13 2007 14:59 PM (Read 6 times)


SrboManchina, chitaj Chokalina Vratnichki, istorijata ne e granapche, pa koj saka da ja redi i preureduva i ushte potochno e deka istorijata ja pishuvaat pobednicite, ama ne onie koi samite si stavaat pobednichki venec na glava , tuku objektivno vrednuvanje.
No, neli tokmu srboManite Vratnichki ja sfakjaat istorijata kako sovetska prodavnica vo koja mozhe da se kupi samo eden artikal-komunistichko srbomanska vistina za Makedonija, a site drugi da gi proglasi za falsifikat.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 01 2007 @ 08:24 PM
By: Skopski Vecer Septembar 1 2007 god.

Content:

Kilogram Makedonskog Mozga prodaje se Amerikancima , za samo 3 EURA , a U Americi kilogram Makedonske Babure [vrsta paprike] prodaju se za 3,2 EURA.po kilogramu.Neverovatno , al istinito.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 10 2007 @ 08:12 PM
By: pripremio Silver River

Content:Džatras: Analiza pokazala da je Ahtisari primio novac
Autor: Beta, Tanjug | 10.07.2007. - 17:22

Predsednik Američkog saveta za Kosovo i Metohiju Džim Džatras izjavio je danas u Beogradu da je dobio izeštaj iz Vašingtona koji ukazuje da je izaslanik UN Marti Ahtisari primio novac za nezavisnost Kosova.
Džatras je na konferenciji za novinare rekao da mu je kasno sinoć dostavljena analiza američke službe Global informejšn sistem (GIS), objavljena u publikaciji "Difens end forin afers", koja potvrđuje navode nemačke obaveštajne službe BND prenete u banjalučkom "Fokusu" da je specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari primio mito od albanske mafije za nezavisnost Kosova.
Prema Džatrasovim rečima, ispostava GIS-a, servisa obaveštajnih podataka dostupnog isključivo vladama, sprovela je istraživanje na Balkanu i iz više pouzdanih izvora, kako je navela u objavljenoj analizi, utvrdila da izveštaj BND-a zaista postoji, iako je Ahtisarijeva kancelarija (UNOSEK) u Beču demantovala pisanje banjalučkog lista.
"To će biti još jedan ekser u kovčeg onoga što Ahtisari želi da uradi", kazao je Džatras i izrazio nadu da će SAD, UN i drugi insistirati da istraže korupciju u UN.
Džatras je naglasio da očekuje da će analiza, za razliku od dosadašnjih dokaza koji su mogli da se tumače kao subjektivni, "biti pravi, objektivni argument za proveru kredibiliteta i UN i Ahtisarija".
Američki savet za Kosovo je agencija, na čijem je čelu Džatras, i nju su pre tačno 500 dana iznajmili Srpsko nacionalno veće i Eparhija raško-prizrenska da bi zastupala srpske interese u SAD.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 11 2007 @ 04:25 PM
By: BETA

Content:

Rumun tužio Boga sudu
Autor: Beta | 11.07.2007. - 20:05
Tužilaštvo u Temišvaru odbacilo je danas tužbu Mirčea Pavela protiv Boga zbog "prevare" i "zloupotrebe poverenja" jer Svevišnji nije uslišio njegove molitve, piše dnevnik "Evenimentul zilei".
Pavel (40), koji izdržava kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva, tužio je "osobu zvanu Bog, sa prebivalištem na nebesima, a čiji je zastupnik u Rumuniji pravoslavna crkva". Zatvorenik je, kako je preneo rumunski list, tužio Boga zbog "prevare, zloupotrebe poverenja, korupcije i trgovine uticajem".
"Kad sam kršten, sklopio sam ugovor sa tuženim da će me osloboditi zla. Do sada, međutim, on nije ispunio svoj deo nagodbe, iako je od mene dobio mnoga dobra i mnogobrojne molitve", naveo je Pavel.
Tužilaštvo u Temišvaru je odbacilo njegovu tužbu uz obrazloženje da "Bog ne podleže zemaljskoj pravdi i nema stalno mesto boravka".


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 15 2007 @ 04:50 PM
By: Vernik Vratnica usa

Content:

Pprocitah ,,Makedonsku" stampu, vidi Ti to; Cudo nevidjeno. Proslava cetrdeset godina od postojanja M.P.C. [ Makedonske Politicke Crkve] E pa sada, sve mi jasno i jos jasnije. Dodeljivanje Priznjana Svetog Klimenta. Pitam se !!!! Zar i ovo cudo moze se dogoditi. Moj skolski drug, iz gimnaziskih dana ,jos od daleke 1957God u Tetovu, po Imenu ;Gligorije Gogovski [ Dzobe] Dobija Odlicje Svetog Klimenta, i to ni manje ni vise; Odlicje Prvog Reda. Zasto da ne, od 1957 pa sve do valjda 1990 godine muvao se po svim komunistickim: Institucijama, forumima,komitetima,polozajima,i tako vec jednom je stao na vrhu komunisticke piramide ,sa svim odlicjima komunizma i ateizma...Da su dodeljivalji neko odlicje komunizma i ateizma ,bez sumnje Drug Gogovski, a sada Gospodin Gogovski, trebalo mu ga dati ;Odlicje Prvog Reda: Marksizma- Komunizma-Ateizma i Oportunizma . Zaista Vam kazem da ovo Odlicje najbolje bi mu pristajalo. Nadam se, da Mosti Naseg Velikog Svetca i Prosvetitelja Klimenta ne prevrcu se u Sarkofagu, pa bilo gde, i da je su. Mislim da je , i Necija Baba , sto je svake nedelje posecivala Crkvu- Bogomolju , paljila svecu [ Jer za vladavine Druga Gogovskog , ta babina sveca odrza nasu crkvu i veru ] Ta Baba, sto se molila za takvih ,kao sto je bio moj skolski drug Gligorije da se opameti i da mu Dragi Bog da razum. Zato mislim, da ta Nasa Baba mnogo je blize Svetom Klimentu i odlicje Svetog Klimenta ,nego moj Prevrtlivi skolski drug Dzobe. Cudi me, da jos niko se nije odrekao te pocasti zbog ovakvih unizavanja i ponizavanja odlicja Svetog Klimenta. Mozda u pitanje je slaba memorija, nikad se nezna.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 15 2007 @ 07:53 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

E moj Vernice, nije Dzobe -Gligorije samo tvoj skolski drug , On je i moj . Eee kad bi ti samo znao kakva je to ZLOBA i *censored*ARA Dzobe. Za utehu mi ,oduvek mi licio na majmuna. Cini mi se, da te znam Vernice i samo tako i bravo.Tvoj sarkazam je genijalan.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 16 2007 @ 05:06 PM
By: Vasilije Skopski

Content:

Minister for Macedonia (part of Yugoslav Government)
7 Mar 1945 - 1945 Emanuel Cuckov (b. 1901 - d. 1967) KMP
Prime minister
16 Apr 1945 - 1953 Lazar Kolisevski (s.a.) KMP
Chairmen of the Executive Council
1953 - Dec 1953 Lazar Kolisevski (s.a.) KMP;1952 SKM
Dec 1953 - 1961 Ljupco Arsov (s.a.) SKM
1961 - 1965 Aleksandar Grlickov (b. 1923 - d. 1990) SKM
1965 - 1968 Nikola Mincev (s.a.) SKM
1968 - Mar 1974 Ksente Bogoev (b. 1919) SKM
Mar 1974 - 29 Apr 1982 Blagoja Popov (b. 1920 - d. 1992) SKM
29 Apr 1982 - Jun 1986 Dragoljub Stavrev (s.a.) SKM
Jun 1986 - 27 Jan 1991 Gligorije Gogovski (b. 1943) SKM

Party abbreviations: SKM = Sojuz na Komunisti na Makedonija (League of Communists of Macedonia


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 16 2007 @ 08:57 PM
By: Prvo Borac

Content:

Eve jope,prvo borac be penzija. Da mu cestitam na ovja vratnicki Vernik sto ga napraje Dzobeta za nigdeka.Ovja tetovski Krvopija Dzobe i najgolem Tetovski malverzant, ama ovja nas vernik znae kako da nokautira... Vratnica joste radja sinoj Gorostasi.,kako nikoj drudji u Tetovsko. deka sa ovja nasi, nesto da kazev ovde za odlicjata sto gi dobi Dzobe., Zar trebe nekoj od vratnicausa da ni pisua za sve ova.Da nije sram na svite tetovci i od okolija teiovska. pa ova e prava bruka .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 17 2007 @ 07:32 PM
By: Skopski vecer 1 9 2007god.

Content:

Quote by: Skopski Vecer Septembar 1 2007 god.]Kilogram Makedonskog Mozga prodaje se Amerikancima , za samo 3 EURA , a U Americi kilogram Makedonske Babure [vrsta paprike] prodaju se za 3,2 EURA.po kilogramu.Neverovatno , al istinito. Ovo mu dodje, da Mak_Donski Mozak po kilogramu je jevtiniji od mak-Donske Paprike


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 17 2007 @ 07:49 PM
By: Utrinski Vesnik 18 10 2007god.

Content:

Îä: N.R.
Äŕňóě: 18.10.2007 03:16:13

Makedonija nikogas ne se mesala vo interesite na tugi dzavi. Toa nema da go napravi niti sega ,vo ovoj deciden moment za nejzinotgo opstoenje i napredok! Spored toa, kako gragjani na Makedonija, Makedoncite od albansko poteklo ,nemaat nikavi potrebe od sobiri vo Tetovo za podrska na Kosovona i "Makedonija vo NATO ",za sto Pretsedatelot Crvenkovski go kaza svoeto mislenje kako i Gruevski ! A mototo, "Makedonija vo Nato" e bezpredmetna ako Vladata ne go zavrsi " domasnoto" i ne sorabotuva so Pretsedatelot , kako sto dolikuva na sekoja civilizirana i demokratska zemja !

K O M E N T A R [vratnicausa.com]
Ovaj N.R. ponavise zaista trabunja,kad Kaze; ,,Makedonija nikogas ne se mesala vo interesite na tugi drzavi" .Sigurno je, da ovaj N.R. ne prati Mak-Donsku Stampu, il se pravi lud.. Pa zar nije Milososki Podrzao Antisarija u oduzimanjde Kosova od Srbije.Zar nije ministar Odbrane Elenovski prekjuce podrzao Evropsku zjednicu u oduzumanje Kosova od Srbijde.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 18 2007 @ 08:09 PM
By: Utrinski Vesnik17 102007

Content:

October 17 2007 19:49 PM


Îä: N.R.
Äŕňóě: 18.10.2007 03:16:13

Makedonija nikogas ne se mesala vo interesite na tugi dzavi. Toa nema da go napravi niti sega ,vo ovoj deciden moment za nejzinotgo opstoenje i napredok! Spored toa, kako gragjani na Makedonija, Makedoncite od albansko poteklo ,nemaat nikavi potrebe od sobiri vo Tetovo za podrska na Kosovona i "Makedonija vo NATO

Komentar VRATNICAUSA.COM
Molim Vas !! Citajte pazlivo sto ovaj nedouceni N.R Mak-Donac Pise. ,,Spored toa,kako gragjanin na Makedonija,Makedoncite od albansko poteklo, nemaat nikavi potrebe od sobiri vo Tetovo za podrska na Kosovona i "Maskedonija vo NATO.
Obratite paznju !!!
Makedoncite od albansko poteklo?? Svaka Ti cast na Uku i Nauku.!! Sasvim tacno !Makedonci od Srpskog Potekla, Makedonci od Blgarskog Potekla.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 21 2007 @ 08:18 PM
By: Bg. Blic 10 21 2007god.

Content:


Toše Proeski možda bude proglašen svecem
Autor: Blic online | 21.10.2007 - 14:12
KOLIKO je Toše Proeski značio svojoj rodnoj Makedoniji pokazuje i vest o tome da tamošnja pravoslavna crkva (MPC), prema pisanju makedonskog NetPressa, razmatra mogućnost da popularnog balkanskog pevača proglasi svecem, piše Index.hr.

Informaciju o tome potvrdio je i vladika Petar, predsednik crkvene Komisije za kanonizaciju, koji je rekao kako je "još uvek rano govoriti o tome, ali da će značajnu ulogu u donošenju te odluke imati Tošina humanitarna i verska delatnost".

"Crkva ima svoja pravila za to na koji način se neka osoba proglašava svecem. Inicijativa za to se ne daje odmah po nečijoj smrti. Potrebno je da do toga prođe izvesno vrijeme, da se daju konkretni predlozi, da se sakupe informacije o njegovom delovanju i tek onda se odlučuje da li ta osoba može postati da postane", rekao je vladika Petar.

Stanovnici Makedonije takođe podržavaju tu inicijativu. "Po mom mišljenju Toše Proeski imao je sve osobine jednog sveca - bio je skroman, nesebičan i darežljiv", rekao je jedan od Tošinih obožavatelja.

"Nije nužno činiti čuda"

Mitropolit MPC Metodij je izjavio kako "za to da bi neko bio proglašen svetim nije nužno da je činio čuda". "Neko može biti proglašen svetim zbog pravednosti i čestitog života. I zbog toga ga i narod pamti. Znači, najvažnije za proglašavanje svetim je da se osoba duboko ukorenila u narodu. Ako to postoji, onda se sprovodi kanonizacija. Zbog dela koja je učinio Toše Proeski, Gospod ga sigurno neće zaboraviti", rekao je.
Makedonska pravoslavna crkva, kao što je poznato, inače nije priznata od strane Srpske pravoslavne crkve, o čemu se u crkvenim krugovima godinama unazad vodi spor.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 21 2007 @ 08:37 PM
By: VLADA

Content:

vlada | Nedelja, 21 Oktobar 2007. 16:02h
Kakva Crkva takvi joj i sveci. Nemam ništa protiv Tošeta ali ta dilema da li ga treba proglasiti svecem ili ne na najbolji način govori o kakvoj se crkvi u BJRM radi. Što se te nazovi crkve tiče, predlažem im da za početak proglase za sveca Josipa Broza kao svog osnivača, pa Kiru Gligorova, pa za 12 apostola Centralni komitet KPJ koji ih je i osnovao i sve tako redom dok ne ispune kalendar. Takođe im predlažem da ostave Tošeta da počiva u miru i da ga ne blate time što će ga, eventualno svrstati u isti red sa svojim lažnim svecima.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 21 2007 @ 08:41 PM
By: James Bond

Content:

James Bond | Nedelja, 21 Oktobar 2007. 23:48h
Ovaj predlog za proglasenje pevaca Toseta za svetca je uvreda za zdrav razum....ne mogu da verujem da postoje ljudi koji takav predlog mogu uopste dati i oni koji takvu glupost podrzavaju...i jedni i drugi su sve samo ne vernici pa im je bolje da se ne petljaju u crkvene stvari....koja budalastina... Ako Elvis Prisli nije postao SVETAC,tesko da ce neki Tose iz neke banana drzave u nekoj banana crkvi....doduse,glupost je neogranicena i sve je moguce....


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 21 2007 @ 08:51 PM
By: Jaca

Content:

Jaca | Nedelja, 21 Oktobar 2007. 21:31h
Ode pravoslavlje u aut...Da li je moguće da je narod toliko odlepio kada od čoveka koji se ponaša prirodno,ljudski,sasvim normalno, vidi sveca??? Da li je moguće da je toliko loših ljudi oko nas? Toše je ipak bio sasvim običan dečko, koji je prelepo pevao. Toliko smo ogrezli u zlo, u nemoral, da nam je postalo sasvim normalno da se mlad čovek raspipa novcem, šeta plastične plavuše nasmejan, krvavih ruku, a toliko "nenormalno" kad se drugi mladi čovek sa puno novca ponaša sasvim prirodno? Toliko nenormalno da bi ga odmah po smrti trebalo proglasiti za sveca? Da li će SPC jednog dana kanonizovati i Divca? Po ovoj logici, trebalo bi. Divča je humanitarac. A, u stvari oboje su samo vodolije, i ponašaju se primereno vodolijama. Ništa više. Toše je za Makedonce bio jedini spoj sa svetom, znak prepoznavanja, identiteta....Njihovo preterivanje zbog ovog gubitka, sasvim je normalno ovih prvih bolnih dana. Nadam se ipak razboritosti poglavara MPC.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 28 2007 @ 08:30 PM
By: Bg. BLIC 27 10 2007god.

Content:

Zlatko S Petrovich | Subota, 27 Oktobar 2007. 00:32h
Pa Gospodo Urednice; Ako je Dosta ,Dosta je !!!Blic postade Brememenit sa Tosetom. Ja sam Vas list redovno citao, a i komentarisao; u najboljoj nameri kao prilog kvalitetnom glasilu,al verujte razocarali ste me. I od dobrog pica, kad se pretera; Boli Glava.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 28 2007 @ 08:33 PM
By: Bg. BLIC 27 10 2007god.

Content:

jasmina mk. | Subota, 27 Oktobar 2007. 15:41h
Prvo bi htela da se obratim onom ,Zlatku,jer ovakav komentar jaos nigde nisam videla odkada je Tose poginuo.Sramota.A drugo bi htela da kazem,da je ovo neverovatno kako je on sebi slutio nesto,posebno dok slusam reci pesme,Igre bez granica.Pa boze dragi,njemu pesma pocinje recima "Da mozam bar da se razbudam",i stvarno se nije probudio iz sna,zauvek.Ja slusam pesmu i placem svaki put.A kome to smeta,kao i ovi natpisi,jednostavno neka ne cita,a ne jos i da kritikuje.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 28 2007 @ 08:37 PM
By: Bg. BLIC 27 10 2007god.

Content:

ivana mne | Subota, 27 Oktobar 2007. 08:34h
Izvinite Zlatko, pretpostavljam da ste starija osoba i da zelite da na stranicama svih novina i kanalima svih televizija citate i slusate samo o politici i politicarima koji iz dana u dan nemaju nista novo da kazu, a opet su na naslovnim stranama i glavna tema u svim medijima! E pa ovako, ja sam nesto mladja, 26 god., u mojoj se kuci uvijek citao Blic pa je i meni to postala omiljena dnevna novina! Oni su uvijek bili drugaciji od ostalih jer su imali za svakog ponesto, revnosno su objavljivali i ta s..... od politike i ostalih drustvenih tema, ali su imali i dosta sadrzaja koji su interesovali mlade ljude, pa tako mislim da svakog sada zanima sve sto se moze procitati o pokojniku jer su ga mnogi voljeli i ne bi podnijeli da ga se ignorise! Izvinite, ali Blic je uvijek bio takav list i na tome im hvala!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 28 2007 @ 08:53 PM
By: BG> BLIC 28 10 2007god.

Content:

--------------------------------------------------------------------------------

Zlatko S Petrovich | Nedelja, 28 Oktobar 2007. 05:16h
Nisam hteo, al moram dati, Moj Skromni i nedouceni odgovor; Svima sto me izresetaste. Pretvoriste slavu Boga, u Slavu srmtnoga coveka [Toseta]. Vise postujete Stvar, nego Tvorca.To jest skidoste slavu sa Hrista, Gospoda Naseg i staviste je na ramena Smrtnih Ljudi, koje ih uzdizete za Nove Mesije-Bogovi. Takav Vam je postao- pojam slave; Od ne, Bozje mudrosti !!! A, pojam Vase kulture,sastoji se;U postovati TVARI,To Jest; Vidlive prirode i sluzenju njoj, nego Tvorcu[Bogu] prirode. Vi Ste; Podanici smrtnih Bogova i Obozena Prirode; Do sledece, pa do sledece, i tako do sledece Generacije. Pitate li Vi?? Dalice se ovo; Najzalutanije pokoljenjeu istoriji, moci, ikad povratiti se, ka Istini i Postenju? To ce biti onda; Kada Vi budete pisali; Pohvale o Hriscanskim Vrlinama i Hriscanskim Dobrim Delima, a ne sa Tosetovim Telesnim Instiktima i nagonima.. Eeeee!!! Tada nece biti zlobe medju ljudima ni ratova medju narodima. Vec Doci ce Hristov Mir i ljubav,sto prevazilazi; Vas ovozemaljski kriterijum Kvalitet i Svetosti.. Da,Da,Da, fabrika robota [Muzike i Jevtinog Zabavjjana] od Renesanse, pa sve do danas,imaih suvise mnogo , da ih ne nabrajam ; od Tanga, preko Roken Rola, a danas sve do nove Salse,i sve to zbog coveka Robota; To je najbedniji Tip coveka. I Svaki od Nas,ili je Hristoljubac, ili je Hristoborac,treceg nema. Da,Hristopoklonik ili Tosepoklonik--treceg nema.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 02 2007 @ 08:34 PM
By: UTRINSKI Vezsnik VRASTNICA USA

Content:

Îä: a be Od Mene VRATNICA USA.COM
Äŕňóě: 03.11.2007 03:39:40

Ljelje Bre ;Dve Zentarace; Jankulovska i Taseva, Glavne su za odbrana Makedonije od U.C.K. Gde ste bre Vojvode??Podmetnuli ste zenturace , zoto sto Vi namate ono , sto jedan maz treba da ima. Viste ste obicni;Jajare


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 02 2007 @ 09:02 PM
By: Utrinski Vesnik- vratnicausa,com

Content:

Îä: vratnicausa.com
Äŕňóě: 03.11.2007 03:59:08

Americkiot Diplomatski COR se pobuni protiv ,protiv odlukata na Stejt Departmenot,[Ministarstvo za nadvoresni raboti] sto praca ;diplomatski sluzbenici vo Irak.zost o misli deka tie se prateni, da bidat target na smrta. i toa vo zelenata zona{najsigurnata],a A, ovie nasi cosari vojnici] treba da bidat target, abre mie ne moseme . da ja odbranime Makedonija, site znaeme ;Lesok Tetovo, Aracinovo,Kumanovsko, a se pravime silni ce ja branime Amerika od Irak. Abre ima li vo Makedonija M A Z il site ste kukavici-jajari! Otvorite Oci ,ako gi imate . Somnevam????
Za One sto nerazumeju Blgaro-Srpski
Americki diplomatski COR[ CD] Cor Diplomasi} pobunio se Juce, protiv odluke Stejt Departmenta [ministarstvo inostranih poslova], sto salje: Diplomatsko osoblje u
Irak, jer misle;Poslati su, da budu Target Smrti .[ U takvim Slucjevima Ambasade se uobicajeno Zatvaraju} .A evo !! Ovo Zelena Zona[sigurna], ko bajagi najsigurnija,al diplomati ni
su glupi. Aaa, a ovi nasi Cosari[ vojnicici] treba da budu - Glineni Golubovi- Targeti. Mi nemozremo da odbranimo Makedoniju, zar neznamo za; Ljecak ,Tetovo,Aracinovo,,Brodec, Odri,Vesala i ceo Kumanovski Srez, a pravimo se; silni; Branicemo Ameriku od Iraka. Dal u Makedoniji ima Muz??, Il ste Svi jajare?? otvorite oci ,ako ih imate. Sumnjam !!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 06 2007 @ 10:10 PM
By: Skopski Vasilije 7 11 2007god.

Content:

Zlatko S Petrovich (zlatkopetrovich@att.net), 26.09.2007, 09:57
Ljudi !! Obratite paznu, nista novo. Kod nas jos nijedna nova vlast, nije dosla putem evolucije, vec putem revolucije to jest ; Rusenje vlasti nasilnim putem. Jel neko zna, kada je kod nas neka vlast dosla evolutivnim putem? . Pa zar zaboravismo, Ovu Danasnju kako je dosla ,zar ne zapalise skupstinu?.
Ljudi pa ovaj komentar Gospodina Z. Petrovica, vredi zlata; Ako je neko, tako kratko, srocio ISTINU, to je Gospodin Petrovic, u trio reda objasnio, celu nasu Istinu il Neistinu. Kod Nas Srba Samo Dragi Bog Moze, da Rastumaci.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 17 2007 @ 10:28 PM
By: Bg POLITIKA

Content:

(balhamdy@hotmail.com), 12.11.2007, 19:51
Zrtva je uvijek kriva. To je osnovno pravilo mrznje, i svoje prvobitno lice. Nema vece mrznje od mrznje onih koje smo zlostavljali. Bez te mrznje, ne moze se opravdati zvjerstvo koje je pocinjeno u ime uskih interesa. Hrvati moraju mrziti Srbe. Ako bi to ikada prestali, morali bi se suociti sa stoljecima progananja, i vec stoljecima razvijene politike "suzbijanja" i "periodicnog iskorijenjivanja" istocnih "shizmatika". I u Bosni ima dosta onih zanesenih nekadasnjom Otomanskom mocu, da im je psiholoski itekako potreban lijek mrznje protiv onih koje su nekada ugnjetavali. Nakon preuzimamnja Kosova, i kompletne marginalizacije nekad vecinskog stanovnistva, nista nije neminovnije nego mrznja Srba. To je lijek dusi koja ne zna traziti za oprostaj. Nikada nisam cula Jevreja u Americi da mrzi Njemce. Bilo bi to logicno, zar ne? Medjutim, puno vise sam citala i cula mrznju prema Srbima, pa se naravno pitam: a sto ste im ucinili gospode, ili planirate uciniti da it tako mrzite? Drugo, sakriveno lice mrznje je strah. Strah onih koji kontroliraju nas puki zivot. I tajna zelja da smo i mi mocni, pa da i mi drzimo mac iznad glave drugih. Nema mrznje u hrabrih ljudi. Hrabrost zahtjeva cisto razumejevanje onoga sto je pravedno, a ne samo pogodno. I iz pravde proizlazi covjecanstvo koje ne dozvoljava izivljavanje nad nemocnima. U svakom sukobu, velika zla se pocinjavaju, i zato samo hrabri i pravedni ostanju ljudi, dok drugi lutaju kroz maglu mrznje, iskoristeni od onih za koje je mrznja nista vise nego dobar biznis. Od politicara do pisaca, mrznja je valuta. Ona je itekako valuta NVOs koji sa vjestinom virtuoza pronalaze nacine umnozavanja mrznje, nedoumice, pesimizma. A nepregledna je mrznja ovih manipulanata kada se njihove zrtve oprijedjele za svoj dignitet i svoje iterese, odbijajuci da mrze ikoga, bez straha da traze za oprostaj. Dok nema hrabrosti i pravde, manipulacija mrznjom, kao vampir, zivi od krvi svojih zrtava.


Milosav Bozic (radamilosav@hotmail.com), 12.11.2007, 10:15
Ěđćśŕ Ľĺ ďŕđŕíîĽĺ ,îíŕ ó čńňî ńŕ ěđćśîě íŕâëŕ÷č íŕ ńĺáĺ ěđćśó...Ěđćśŕ íĺçíŕ çŕ îáđŕç,÷ŕńň č đĺä ,ęîä ěđćśĺ íĺěŕ ăđŕíčöĺ ó ęëĺâĺňŕśó,ňĺđîđó č çâĺđńňâó. Ěđřśŕ Ľĺ čçâîđ šóäńęĺ áĺäĺ č ńčđîěŕřňâŕ îíŕ íĺ äîíîńč íčęîě äîáđî íč ńďŕń...Ěđćśŕ Ľĺ ŕëŕďščâŕ č čçĽĺříŕ îíŕ ńâĺ íŕĽăîđĺ ďđčěĺśóĽĺ ěđçčňĺšó, ěđćśŕ Ľĺ áîëĺńň ďîĽĺäčíöŕ č íŕöčĽĺ,ěđćíŕ Ľĺ áĺç ăđŕěŕ ÷îâĺ÷ŕíńňâŕ, áĺç ěčëîńňč íŕ íĺâčíĺ č äŕöó..Čçâîđč ěđćśĺ ńó ńĺáč÷íîńň ,ăëŕä çŕ áîăŕńňâîě đĺëčăčĽńęî ôŕíŕňčçŕě, íŕöčîíŕëčçŕě. ďŕđňčńęč ďđĺîňčçŕě, šóáîěîđŕ č ăëŕä çŕ âëŕńň.Âëŕńňĺëíčę ńĺáĺ ńěŕňđŕ äŕ âđřč óëîăó Áîăŕ,,Ńâŕęŕ Ľĺ ńčëŕ çŕ ńâîĽĺ âđĺěĺ ŕ ěđćśŕ ńĺ âđŕžŕ íŕ ěđçčňĺšŕ ęî áóěĺđŕ.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 17 2007 @ 10:31 PM
By: POLITIKA B g

Content:

VRATNICAUSA.COM Vratnica-Srbi sa Juzne strane Sare (vratnicausa.com), 11.11.2007, 05:38
Sta Bi?? Posle posledneg komentara, Z Petrovica niko se zivi ne javlja. Aaaa strah i u Bg!! Zasto?? Otvorena Trebina, je Trebina, da rascistimo neke racune;Ko Koga Terorise [ne mora da budu, samo finansiske prirode].Amerika ima Slobodu Stampe i GOVORA,A KAD POMENETE PTOTOKOL, Odmah Vi Isljuce Mikrofon.Zar ne?? prava ,,Sloboda" Govora


ZLATKO S Petrovich (zlatkopetrovich@att.net), 08.11.2007, 06:20
Super Napisanije..Pa, Ljudi! Nemojte vise,da budete naivni!!!.Pogledajte samo; Rodoslov ,,Srpskih"Politicara,Da ih ne exponiram ima ih 2%, a Galame ime ,,Srpstva" 60%,Gde su Srbi??? Tu smo, al nihov kapital, odseze nam jezik. Valjda vam sve jasno.Ako nije Vam sve jasno, evo; Bice vam sve jasnije!! Kod Amerikanaca je sve otvoreno,jer sve je u nihovim rukama. od;Sorosa,do Sarkozija,do Pariskog Kardinala[on ode] Sarkozi dogje]Od Klintonove administracije;Svi Sekretari[ministri]HAZARI.Cudnovato ,al Istinito.; Olbrajt, Klark, Rubin,Holbruk,Sandy Burger,i Finasier Green[ ,,Federal Reserve Bankl"[Privatna Hazard Bank] i siaset ostalih. Ooo!! Jaa???,Puka Slucajnost??? SUMNJAM.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 17 2007 @ 10:37 PM
By: Bg POlitika

Content:

Sar Planina Z. S .P Sar Planinski (zsp @hot mail.com), 13.11.2007, 05:20
Bianca rece: Jevreji nikad ne kazu, da mrze Nemce. Tacno!! Oni Ne Mogu!!!, Jer profit je nihov Bog,i svi Mi znamo da su Evreji skupo naplatili kod Nemacia,a od Srba sta ???. Profit kod nih je Permanentnost, a Prijateljstvo je Uslovljenost.Ono sto me ponajvise intrigira; Niko od Vas ne odgovoriste, jednostavne konstatacije; Tom Petrovichu i Vratniciusa.Vec drzite moralne pridike. Kako bi to izgledalo,dal ste se ikad upitali?? Kad bi Svaka Ruska Majka, potrazila 3-TRI miliona dolara za izgubljenim sinom,a da ne govorimo o ;Stresu Ruske Nacije,Saferingu,Ekonomska Destrukcija,Posle Ratna Paronija,Destrukcije Familije,Safering Dece, Rezultat Bele Ruske Kuge, sve ovo,sto Ja izblebetah, je legitimno u savremenom U.S.A. Sudstvu. , jer Rusi nisu napali Nemacku.,Ako bi Rusi koristili neciju Formulu, sto je Vi dobro znate, bar kako se meni cini, Nemacka, jos bi i dan danas bila u Bankrotstvu, da su Rusi koristili,svi Mi znamo Ciju Formulu, AL NEMAMO KURAZI, DA OTVORENO KAZEMO. Tragedija il sreca,je Sto Slavjanski Narodi nisu Krajing Bebi;[mogu i na egleskom] A, NEKO, nikad da se otarasi


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 29 2007 @ 08:24 PM
By: president

Content:

Kurir Beogradske Novine; otkriva kako je otac američkog člana pregovaračke trojke Frenka Viznera još 1950. godine radio na stvaranju velike šiptarske države na Balkanu,Uz Pomoc Literature Z Petrovica i Karla Savica.

BEOGRAD - Otac američkog člana pregovaračke trojke Frenka Viznera još 50-ih godina prošlog veka, kao osnivač CIA, bio je direktno angažovan na stvaranju „velike Albanije“, otkriva Kurir. Frenk Vizner stariji vrbovao je bivše albanske naciste i lidere fašističkog pokreta iz Drugog svetskog rata za agente CIA na Balkanu, sa planom da podrivaju komunistički sistem u Jugoslaviji i Albaniji. Njegov sin očigledno je samo nastavio obaveštajni rad svog oca.

Vizner mlađi, i sam dugogodišnji agent CIA, bio je u sastavu „zelenih beretki“ u Vijetnamu, ali i pripadnik Albansko-američke civilne lige(AACL), lobi pokreta čiji je zametak organizacija koju je formirao Frenk Vizner stariji. Afera oko kupovine DDOR Novi Sad ponovo je u prvi plan izbacila Viznera. Njegovo prisustvo i podrška albanskom pregovaračkom timu sve vreme su bili dragoceni u opstrukciji pregovora, a nagrada je neočekivano stigla od srpske vlade.

Porodica Vizner već više od 50 godina osvedočeno je neprijateljski nastrojena prema srpskom narodu. Karl Savić, američki publicista, piše da je otac Frenka Viznera tokom Drugog svetskog rata radio u OSS (Office of Strategic Services), preteči CIA. Kao vojni obaveštajac boravio je u Turskoj, a potom u Bukureštu, odakle je pratio događaje na Balkanu. Po okončanja rata vratio se u Vašington i posvetio advokaturi. Ubrzo se zbližio s grupom novinara, političara i vladinih zvaničnika. Ta jaka lobistička grupa neformalno je nazvana „Džordžtaun set“, a u okviru nje se i rodila ideja o osnivanju CIA.

Frank Vizner stariji ubrzo potom postaje direktor Odeljenja specijalnih operacija, koje je preimenovano u Odeljenje političke koordinacije. Vizner tada putuje na Balkan i povezuje se s fašističkim liderima u Albaniji i na Kosovu, koji su bili okupljeni u pokretu Nacionalni front Bali Kombetar, a čija vojna jedinica je zloglasna Skenderbeg divizija.

Savić piše da je Vizner za CIA vrbovao Midhata Frašerija, vođu pokreta, Džafera Devu (rođaka kasnije funkcionera SFRJ Veli Deve) i Hasana Dostija, ministra pravde u fašističkoj, ratnoj albanskoj vladi. Vizner osniva posebno CIA odeljenje Pokret Slobodna Albanija, koje je ideološki jednako fašističkoj zamisli o „velikoj Albaniji“, i nastavlja da regrutuje albanske nacističke lidere obećavajući im rehabilitaciju.

Po povratku u SAD Vizner učestvuje u osnivanju pomenutog lobi pokreta AACL, iz kojeg su javnosti poznati Bob Dol, Džo Diogardi, Tom Lantoš i Džozef Bajden. Kasnije im se pridružuje i Frenk Vizner mlađi. Njegov otac izvršio je samoubistvo zbog optužbi za konflikt interesa 1965. na svom imanju u Merilendu. Ubio se puškom svog sina.


Content generated in: 0.33 secondsAll times are MST. The time is now 08:22 PM.
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 01 2008 @ 11:18 PM
By: Utrinski Vesnik Skopje

Content:

Îä: Of Lele
Äŕňóě: 02.01.2008 05:01:14

So vakva li druzina ce se pravi drzava??.Prvo Kirco; Sex ,Pokloni,Biografija,Familija.2]Tupurkovski; Mlad Komunara,Sredovecen Komunara,Sredovecen Liberal,Povece nadvor nego vnatre,Diagnoza OBESITI neizleciva bolest eve so godini [ Jadene i Pari ] . 3] Trajkovski; Inoverec, ,,Predsedatel na Pravoslavnata Makedonija" Nit Mu soprugata bese Makedonka! Se nekoja Papa Zi Janija [Buckuris]. 4]. Ministerot za Vnatresni raboti Boskovski; Hrvatski Drzavjanin. 5] Premierot Ljupco so Blgarsko Drzavljanstvo i kupo-prodajni malverzacii.6] Buckovski ;Tenkovi i Rezervni Delovi,Fondovi od Tamu i od Vamu.7] E za premiercevo mnogu mi e ,,ZAL' Ima losa majka ,Mnogu e Bogata ,a Premiercevo ni e mnogu siroto.Majkamu treba da odi vo APS.Zarem moze edna ,,Makedonska Majka" takva da si bide .e za Predsedatelot ce si Pricekame uste kakvi ujdurmi ce napravi.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 01 2008 @ 11:48 PM
By: Of Lele

Content:

Îä: Of Lele
Äŕňóě: 02.01.2008 05:15:50

Eve pred citatelite na Utrinski Vesnik se kladam ,so site citateli na Utrinski Vesnik 1 : 1 deka Makedonija ne moze da bide clen na NATO ,predi da se ispolni Ohridskiot Potpis, a atoa e kogaj Vrba ce rodi Grozje..Ako pak , Gruevski se kladi so Mene mu davam 4 : 1 fora, neka Toj stavi 100 Euro ili $ Jas ce stavam 400 Euro ili Toj sto saka broj.i Jas Ce go pomnozam So 4 .Toj si e Mamino Sugare,


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 10 2008 @ 08:55 PM
By: OF LELE

Content:Îä: Of Lele
Äŕňóě: 11.01.2008 02:44:58

Daj Be Elenovski- Vrati se Doma I ne Arci Sirotinski Pari . Amin Duman Ti go Opravi Aracinovo i Stigna do Kabul.,,Ftor Aleksandar Makedonski" I Jas bi sakal da go Vidam KABUL ama ako e na drzaven Trosok


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 12 2008 @ 10:07 PM
By: Komentar

Content:

Îä: beobe03@yahoo.com
Äŕňóě: 12.01.2008 14:30:10

Ja ssum momentalno vo Iraq i ja vrsam sluzbata profesionalno i se obiduvam da ja prestavam drzavata na najdobar nacin ! Cisto informativno i jas sum od tie Aracinovci sto gi spomnuvas!-albanec Pozdrav do site i da dade Gospod da sto pobrzo vlezeme vo NATO.
Îä: Of Lele
Äŕňóě: 12.01.2008 01:25:09

Daj be pratitegi vo Aracinovo ! Me interesira Nasive Vojnicina, kolku Americki Vojnicina sretnaa vo Irak ,a roditelite im se;Kongresmeni,Senatori,Gradonacelnici,Governeri.Doktori, Inzinjeri, so eden zbor deca na Fakultetski obrazovani lugje. O,00%.Ako tamu bese; Ubavo, Korisno ,Lesno i Patrioski, tamu ce prvi bidea nivnite sinovi. Me intersuv procentualno na nasiov kontiget vo Irak, sto im rabotaat roditelite. Ima li nekoj da e Sin na nasive politicari?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:03 PM
By: Skopski Vecer

Content:

PAPATA CE RESAVA ZA OREOLOT NA TOSE ?

Tose zasluzuva da bide proglasen za SVETEC!!! ODLICNO E STO TOA CE GO NAPRAVI I KATOLICKATA CRKVA!
Sandra (17.01.2008 13:13:38)

Sonce, samo tvojte sliki gi gledam i samo tvoite pesni gi slusam. Premnogu mi nedostigas. Ti si nasiot svetec, te sakam angelu moj.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:08 PM
By: Skopski Vecer

Content:

bace (17.01.2008 14:20:39)

Nie sme mnogu emotiven narod. No, edno treba da se znae za da stanes svetec treba da pominat mnogu godini od negovata smrt. Nesto cudo da se desi na negoviot grob. Za da mozes da pocustvuvas deka negoviot duh e tuka pokraj tebe. Najvazno e nasata pravoslavna crkva da go napravi,valdikata dedo Stefan vednas kaza deka toa ne e za preku nok da se zapocne proces. Pop ikonata bese vernik kakov sto treba da bide sekoj covek. No vo ova vreme takvi nema. mnogu se malku.Trezveno treba da se razmisli pred da se kanonizira sepak toj e pravoslaven,i ako ne ja podcenuvam katolickata vera no e nesto porazlicna. Za ova ima nadlezni koj ke odlucat.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:11 PM
By: Skopski Vecer

Content:

lence (17.01.2008 13:36:46)

Nasiot Tose e veke Svetec.I da se sluci crkvata da ne go proglasi za svetec,toj e nasiot svetec vo nasite srca.Mislev deka so vreme bolkata za nego ke se namali,no taa stanuva se posilna.Nikogas nema da te zaboravime najmil nas!!!!!!!!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:26 PM
By: Skopski Vecer

Content:

OF LELE (18.01.2008 04:11:31)

I treba Papata,da go ima vo predvid kako kandidat. Toseta za Svetec. Zosto -Krvta ne e Voda, i Taa e Taa.. Tose si e: Latinin-Rimljanin-Italianec- Vlav. I Tokmu Vatikan treba da prevzeme merki. Verata moze da se menuva zosto e kovertabilna;Samo ako e kursot na ,,Verata" dobar. Samo poglednete: Zarem ;Kirco,Gosev,Petkovski,Tupurkovski,Kljusev, Gogovski I mnogu direktori,ne samo sto ja konvertira Marsisitickata Veroispovest vo Hrisjanska Veroispovest,Tuku dobija i Sveto Klimentovsko Odlicje od Prv red. Primer Gligorije Gogovski. BeseRazzredsedatel na Sobranieto na SRM za vreme na SFRJ, a sega Vlasnik-Direktor na Bivsiot TETEKS Tetovo.Mozda novinarite bi trebale povece da se zanimavaat so ovie ;Ideoloski i Nacionalni POLTRONI-VRTIKAPI. odkolku so Toseta.Ostajtego Toseta neka mirno pociva vo Rajskoto Nasele.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:37 PM
By: Skopski Vecer

Content:

POCINA AKADEMIK NIKOLA KLJUSEV

student (18.01.2008 16:01:06)
Neznam kakov bil ovoj,ama luge site se korumpirani site 500 baraat,a jas kosmari imam oti nemam od kade da i8m najdam pa da polozam

revolucionerot (18.01.2008 13:50:08)
zar i za ovoj treba da slushame seriozna muzika na tv cel den......

ivica (18.01.2008 13:08:23)
Me razocara Gruevski potpolno so gestov za Kljusev, 11 vojnici ne gi isprati vaka kako sto go isprati Kljusev.

mackica (18.01.2008 10:59:09)
aj be pa ovije samo nesto se akaat,de preimenuvanje,de ova de ona...site maskirani klovnovi.vecna mu slava

stojko (18.01.2008 08:56:45)
ke ostane zapameten kako svaler i eden od pionerite za baranje mito od studenti, ... e kolku sme za zalenje i za nego ke davame den na zalost , ...


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 18 2008 @ 05:41 PM
By: Skopski Vecer

Content:

OF LELE (18.01.2008 05:31:12)

Pa zar ce go primat i vo Crkva, da go catat, siguren sum ke ja Opogani. Kljusev i Crkva ;Prava Tragikomedija. Pa lugje daj, da imame malku kriterium. Ova sto se raboti sega, e prava; Papa-Ziania. Pa zar ?? I za Kircota ce ima mesto ,da se Cati vo Crkva e togaj i Satatanata ima da se Raduva ,zosto ,,Crkvata" ni stana SATANA,a JUDITE SVETCI.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 20 2008 @ 03:00 PM
By: Od mene

Content:

E poarni komentari odavna nemam orocitano.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 26 2008 @ 09:30 PM
By: Prilog VRATNICAUSA

Content:

NOLE JE KRALJ
Novak Đoković deklasirao najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera sa 3:0 u polufinalu Australijen opena

Novak Đoković igraće u finalu Australijen opena! Najbolji srpski teniser pobedio je zvanično prvog tenisera planete Rodžera Federera s neverovatnih 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 7:6 (5). Nole u nedelju u finalu igra protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je u prvom polufinalu savladao svetskog broja dva Rafaela Nadala.

Istorijski meč nije počeo kako su očekivali i želeli navijači u Srbiji. Švajcarac je pogađao precizno poput mašine, pa se u sedmom gemu dogodio brejk za 4:3. Međutim, srpski as nije bio pokoleban lošim razvojem situacije. Kod 5:3 pronašao je snagu i koncentraciju da izjednači na 5:5 u gemovima, da bi u nastavku osvojio još dva gema za vođstvo od 1:0 u setovima.

Dobru igru s kraja prvog seta Đoković je zadržao i u nastavku meča. Pri tom, ne može se reći da su osvojeni poeni došli kao poklon druge strane. Borba se nije završavala bez desetak razmenjenih udaraca, ali su oni odlučujući za trijumf u gemu pripadali samo srpskom asu. Rezultat 5:1 u drugom setu nagoveštavao je pad teniskog kralja, što se posle manjih problema i dogodilo. Nole je završio set u velikom stilu, sa 6:3, ne dozvoljavajući protivniku da se podigne kao u duelu s Jankom Tipsarevićem.

Konačno, u trećem setu nije viđen nijedan brejk do odlučujućeg, 13. gema. Federer je odmah poveo sa 2:0, zatim i sa 3:1, da bi se Nole vratio u život i nešto kasnije stigao do vođstva od 6:5 u taj-brejku i prve meč lopte. Usledio je dramatičan poen i duga razmena udaraca sa osnovne linije, kada je Federer neiznuđenom greškom poslao loptu u mrežu i označio početak slavlja srpskog tenisera, ali i čitave srpske nacije posle dva sata i 28 minuta velike borbe na Rod Lejver areni u Melburnu.

Finalni meč između Novaka Đokovića i Conge biće odigran u nedelju u 9.30 ujutru po našem


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 20 2010 @ 08:42 PM
By: Vesti Dana

Content:

Nie ne se dogovorivme megjusebno...... problemot e kaj nas NEMAME AVTORITETI.......
mary (20.04.2010 07:21:46)

Nas ni se smeat sto prifativme da pregovarame za imeto. Koja druga drzava ke prifati takvo ponizuvanje?

realen makedonec (20.04.2010 06:34:08)

strancite se smejat na grcija no nemat hrabrost da mu kazat na grkot deka toa shto go barat od makedoncite da se odkazat samovolno od svoeto vekovno ime e nadvor od granicite na normalnosta, no zatoa istite tije stranci besuslovno go podrzavat vashistichkijot rezim na atina i zestoko pritiskat makedonija da popushti da si go smeni imeto odnosno da se samata izbrishe od kartata na narodite za da istite prekrieni zapadni demokrati potochno fashisti imat chisti race pred ostanatijot svet i da velat kako nije makedoncite samite odluchivme da se preimenuvame i ne se oni krivi ,gospodo taka narecheni demokrati do koga ke go tolerirate grchkijot fashizam, do koga ke glumate demokratija a fsushnost primenuvata neviden terorizam vrz makedonskijot narod, smrt na fashizmot sloboda na porobenijot i ugnetenijot makedonski narod .

Kimov (20.04.2010 03:02:33)
Na EU poveke im se smeat sto trgnala po pametot na Grcite. Kade se culo i videlo da postoi pazarenje na ime za edna drzava sto so godini go nosi na grb i sega mora da si go smeni. Koga poveke bi pisuvale spisanijata niz svetov sto se desava vo Evropa ke zajdat od smea onie sto necule.

Branko (20.04.2010 02:46:55)

Pa da ke ima "Golemi Pridobivki" ama za kogo za Ecropa i grcija da so ede uda poveke ,ne dve ,muvi ke snema edna drzava i nacija jazik kultura.gospoda politicari dosta go lazevte narodot tuku prekinete gi pregovorite dodeka e vreme.


Vane od Avstralia (20.04.2010 02:26:08)

E PAN Makedonci janicari vie nemate nisto zaednicko so grcia ama za pari prodadeni dusi,tvrdoglavi kako magarinata na mostot.Iako doma zboruvate na Makedonski jazik oti tpj jazik e od dedo prededo vie skokate i kazuvate kolku golemi grci ste stram da vi bide,uste ednas ako ste tolku golemi grci zosto ne prodajte po edna kuka od vasiot kapital koj tokmu od grckata masineria go imate dobieno da i pomognite na vasata majka elada prokleti predavnici,ali i na vas ke vi dojde krajo.Da zive Republika Makedonia.Da zive Risto Stefov.

Dimitar (20.04.2010 01:55:57)
Ultra nacionalistot Samaras samiot priznae vo Mart '08 god. deka ja izgubile bitkata za imeto i gi prefrlaa nadezite vo posledicite od Ramkovniot Dogovor sto vo susnost e linija za rasparcuvanje na Makedonija! Toa nastrana, gi podkupuvaat ostanatite so koj si nemame vospostaveno diplomatski odnosi kako sto bese slucajot so Gruzija, so stari oruzje gi kandisale da se odkazat od nivnata namera da ne priznaat! So golemo vnimatelnost treba da nastapuvame, mislam se plasat naipojke od sudska razvrska vo ON, tamu kaj sto nivnoto politicko vnimanie e najmalce! Za nas, treba da se prasame, dali sakame da ostaneme Makedonci od Rep. Makedonija, ako sakame treba da se brka pravedno resenie, ako e po politicko, se razbira grcite so nivnoto zaludno placenje do SAD, EU/Nato, ce baraat poveke otstapki od nasa strana a tie veke mozat da bidat smrtonosni!


Ljubotan (20.04.2010 01:19:27)

Interesantna analiza,bez nikakvi komparacii na Grckiot Novinar Serafim Fintadimis! Ama togas zapad, ne go poznavase samostalno KOSOVO,a deneska? Normalno e da nesto Evulira i taka, se pojavi KOSOVO,da e samo Kosovo i toa ne bi Bilo ,a za smetka na se toa ,pa i Srbija na tie prostori povece ne postoi:Sto postoese pred toa,sega go nema!! Po istata Evulitivna teorija Grcite imaat pravo da ja koristat,da ne osporuvaat! Zosto ni e cudno, da deneska Makedonija,odumira i ne mora ,da postoi! Pa Makedonija odavno ne postoji zapadno od Gjorce Petrov pa se do Debar!Eve pominaa i ce dojdat novi Makedonski,,nacionalni" praznici,pa da vidam :Kolku Makedonski Znamina ce viat od :Gjorce Petrov pa se do Debar.NITU EDNO!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 21 2010 @ 01:56 PM
By: lCucer

Content:

Bravo Ljubotan ~! Super ;Komparacija, i analiticki prilaz problemu! Obicno nedouceni ljudi ne razumeju dok im ne pokazes jednostavnu komparaciju ,kao sto si,i naglasio Kosovo -Srbija.


!

Posted on: April 23 2010 @ 07:01 PM
By: Cucer Skopska Cr.gora

Content:

Verovali ,il ne!! Ljubotan e CAR, u Makedonskoj NEWS Medija! Pravi ;Dar Mar. I ono, sto je najvaznije; Niko ne sme,da mu se usprostavi!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 10 2010 @ 10:11 AM
By: Cucer Sk.Srna Gora

Content:

Visoko Preosveceni JOVAN ,vec mesecima seta i propoveda kroz makedoniju, i niko mu nista ne Moze!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 05 2008 @ 10:18 PM
By: Skandal Lopova

Content:

BG POLITIKA


Serbian soccer legend arrested for fraud

By Zoran Milosavljevic
February 5, 2008
REUTERS
BELGRADE, Feb 5 (Reuters) - Serbian Football Association (FSS) vice-president Dragan Dzajic and two other former Red Star Belgrade officials were arrested on Tuesday for alleged fraud and abuse of power.

Police said Dzajic, a former president of Serbian champions Red Star, was detained along with the club's former director of operations Vladimir Cvetkovic and secretary Milos Marinkovic.

"The three long-serving former Red Star officials have been arrested under suspicion that they have abused their positions and forged identification documents," a police statement said.

"In the period between 4 July 2001 and 15 March 2002, the three Red Star officials concluded a deal stipulating the club was to get 27 million German marks from the transfer of its player Goran Drulic to (Spanish club) Real Zaragoza," it said.

"They had forged documents to falsely show that Drulic was to receive 18 million German marks from the transfer.

"They then opened a bank account to Drulic's name without his knowledge and transferred the Spanish club's payment for the player in the amount of 6,127,104.24 euros ($9.08 million) to Red Star's account.

"After doing that, they made several withdrawals by using Drulic's fake signature they had forged to make illegal profit for themselves."

SERBIA DISGRACE

Dzajic's lawyer Sveta Vujacic said the 62-year-old former Yugoslavia winger had been taken to the investigative judge for questioning and called his arrest "a disgrace for Serbia".

"After the mandatory 48-hour detention during which time Dzajic will be questioned, the judge will decide whether to release my client or instruct a month-long detention," Vujacic told the state Tanjug news agency.

Dzajic, who became Red Star's president shortly before the club won the European Cup in 1991, was named the FSS vice president on Feb. 1.

His arrest in what the police called a "comprehensive crackdown on illegal soccer activities" came only a week after the apprehension of five other senior soccer officials.

Ratko Butorovic, the president of first division club Vojvodina Novi Sad, was arrested last Tuesday along with the club's stadium director Milan Cabric and three referees on match-fixing charges.

In December, Red Star's general secretary Zoran Damjanovic, two other club officials and a match delegate were detained after a riot in which the club's fans seriously injured a police officer during a league match.

All four were released later in December pending further investigation into the incident.

Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 06 2008 @ 05:02 PM
By: Utrinski Vesnik

Content:

Од: Minčev Ilija -alijas komandant Stojko
Датум: 07.02.2008 00:48:07

Za da se dobie bugarskipasoš treba da se dobie bugarsko državjanstvo,vrz osnov na izjavata deka nekoj od predcite bil bugarin.Paga tuka teorijata za poleseno izleguvanje od Makedonija.Tie "mrsni šopja",prodadeni duši,izdajnici za podobar život,vodat li smetka deka Bugarija ke mafta vo Evropa so nivnite izjavi deka vo Vardarska Makedonija ima mnogu bugari,i ke bara prava za niv,školi za niv.B,lgarska istočna provincija kupena za "pasoš".
Од: nekoj
Датум: 07.02.2008 00:45:18

NE e tocno deka vo istocnite gradovi site famailii imaat bugarski pasosi ne ja preovelicuvajte rabotata! Neka gi skinat vizite za makedonicte ke vidime kaj ke zavrsat nivnite pasosi smotani...vo polsko wc

Specialno za EKLIPSA, Cita li eklipsa sto ni se slucuva tuka, na istocnata strana od Negovata Mak Donia.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 18 2008 @ 06:09 PM
By: Silver River

Content:

Posle svega sto se dans dogagja Na Kosvo. Evo moja razmisljana pre par godina.Toliko je ovladala mrznja medju; Vama, Nama i Svmima..Mrznja Vas je ovladala, da ste postali slepci usred belog dana.Svi vozovi su prosli,svi se prave da ih nisu primetili i niko se ne obazire. Pravite te se ,da neshvatate o cemu se radi.Postali ste nepomicni, i kao da se nista nemice oko Vas.Za Vas je vreme stalo ,a za mene juri i tako reci prohujalo..Da, zaista vidim mu kraj ,svemu onome sto smo imali, i ono sto je vekovima bilo deo sviju Nas.
U dusi skrivate neku tajnu,i pred sobom i pre decom,a savest uprljana. U svesti nosite tesku odgovornost i pred sobom i pred potomstvom.
Hteli Vi il ne! Nije Vas izbor ,vec moj,da budem sa svojim narodom, kad me nevolja natera da progovorim; Ja sam deo mog naroda,iako sam uvek bio sam sa sobom.Po nekad svuda moze biti lose,a najgore je,kad neko polaze bilo kakvo pravo,da Ja moram misliti po nihovom receptu.Posle kise ljudi kazu ,,Dolazi Sunce",ali ne uvek i ne svuda.To vazi za normalne ljude i normalna podneblja.Ovde dolaze;provala oblaka,grmljavine,strasne poplave,il nesto jos gore.Mom narodu nece mu se dogoditi, nikakav preporod za sledecih 20 setak godina, vec nesto sasvim suprotno.Tu vec neko ceka,da mu izduva;duh i zivot iz negovog bica. A mozda tada, mene nece biti medju vama.Narod ce biti tu,al neki drugi narod.
Ostavljam ovo sto sam nasvrljao i jos koju misao.Ne moras ih citati il razabrati;cuvaj ih za svoju decicu.Dopustite mi da i dalje ponekad piskaram.Da piskaram ;Kako je bilo,kako jestei kako ce biti.Pustite me da se izvucem iz slepila i mraka,da pricam sta nam se dogodilo i sta ce nam se dogoditi,jer iz svake tragedije mora neko preziveti i zapisati.Da ce zapis ostati,da svedoci o narodu koji ce nestati .

SILVER RIVER 49


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 10 2010 @ 05:06 AM
By: MAKEDONEC

Content:

KAZITE MU NA JOVAN KOGA CE DOJDE VO AMERIKA DA MI GO POPUSI MALKU ILI JAS KOGA CE OTIDAM VO MAKEDONIJA CE MU GO DADAM . PA VIE STE NENORMALNI.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 10 2010 @ 06:00 AM
By: Good News

Content:

Ede Jovan Vrsi propovedi niz makedonija poslednive tri meseci i Site Mu Go Pusat! A ti kaj zivis, izgleda ne gi citas vestite na POA !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 05 2008 @ 04:13 PM
By: Skopski Vecer

Content:

Alex (05.03.2008 03:06:10)

Po povod nas ruseneto na spomenikot na Todor Aleksandrov vo privatniot dvor vo Veles. Abe dobro toa-megjutoa vladata i MVR neka odat malku i vo Tetovo i Gostivar neka go resat problemot so znaminjata,pa i vo Cair-Skopje-neka ne se dvolicni.
OF LELE (05.03.2008 02:04:27)

Privaten dvor, E Privaten Dvor. Poarno na drzavcevo ce mu bise da se pozanimava povece niz Tetovskata i Gostivarskata okolija,i so site Anti makedonski spomenici ,ama tamu im Cvrcka. Aaa nasle eden makedonski gragdjanin koj si e Bugarin po nacionalnost i go maltretiraat. i toa vo negoviot privaten Dvor ,sto napravil spomenik na negoviot Junak i nacionalen borec Todor Aleksandrov.i napravil malka proslava. Najpovece im prismetalo na vlastodrscite sto imalo i bugarska zastava. Covekot nemal dozvola. Vo Makedonija povece ima Albanski zastavi i toa nitu edna nee so dozvola , ama tuka vlastite nesmeat nitu da cucnat. Site imaat pravo da gi slavavat svoite heroi, osim Srbite i Bugarite. Sto ce bide ako nekoj vo svojot dvor mu napravi bista na Jovan Babunski ili pak Micko Krstic. Ispadna vo Makedonija site Muslimani se ,,Albanci" i site Pravoslavni se ,,Makedonci" i Drugi nema . E so ova ne se odi vo Evropa.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 06 2008 @ 03:32 PM
By: Skopski Vecer

Content:
velesanec (06.03.2008 12:44:52)

Go kutnavme spomenikot na krvnikot na Makedonskiot narod Aleksandrov!Osvestete se Makedonci..srede Makedonija Bugarski spomenik?!?A vo Bugarija krvta im ja pijat dusmanite na Makedoncite!Nema labavo veke braka!CRVENKOVSKI CAR!
mk (06.03.2008 11:52:31)

Bravo za presedatelot so negovite izjavi prav diplomat,ama po se izgleda informacite gi dobil od Veles za spomenikot.Pa eve jas mu davam informaci ne samo na memu tuku i na premierot.Neka se prosetat i ja zapoznat svojata drzava i neka vidat so koja teritorija rakovodat.Marsuta Skopje via Tetovo Struga pa ce vidat kakvi spomenici imat.
DP (06.03.2008 11:43:02)

problemata so bistata bese deka ja otkriaa den pred proslavuvanjeto na sanstefanskata bugarija. Toa e cista provokacija protiv makedonija i makedoncite. Ne e problemot vo todor alexandrov tuku vo tie sto go upotrebuvat za svoite ne seriozni celi.

XXL (06.03.2008 10:40:30)

Sekogas komentirav deka predsedaletot na drzavata trebe da se pocituva zosto toj me zastapuva mene ,moeto semejstvo, mojata TATKOVINA...Vcerasnata sredba mi ja vrati verbata deka na kormiloto na drzavata sepak stoi cvrst covek...!!! Predsedatele !!!!!!!...najitno intervenirajte vo zakonot na drzavjanstva...pod itno da se eliminara privilegija na dvojno drzavjanstvo (ni riba ni devojka) zosto drzavata ni otide jabana...
Lazo (06.03.2008 10:11:22)

Bugarite ja citaat istorijata kako niv im odgovara i od koga i do koga niv im odgovara, a taa se cita barem edno 2-3000iljadi godini nanazad.Tie ja citaat odkoga Volgarite(bolgarite),dosle na Balkanite.Zosto ,nekogas car Samuil se prozival za car na Bugarite i za toa ima obrazlozenie ,kako sto ima i za toa zosto Sandanski,Delcev.Protugerov i drugi Makedonski revolucioneri i dejci ,se pisuvale Bugari. Sve se znae,neka ne ja isprevrtuvaat Bugarite istorijata,kako i Grcite i drugite Balkanski pleminja.Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 06 2008 @ 03:39 PM
By: Skopski Vecer

Content:

OF LELE (06.03.2008 03:53:45)

Po koii zaslugi;Golem del od Skopje go nosi imeto na Gjorce Petrov? Mozda zatoa sto toj pisuvase deka makedonska nacija i malkedonski narod ne postoii. Ajde objasnete mi ja ovaa Samo Ubistvena Makedonska ,,Logika", A za takvii ,,zaslugi"i se toa Skopje mu podari da golem del od Gradot Skopje, go nosi imeto Gjorce Petrov.Pa ne moze ;Ednas Gjorce e Nas, Aleksandov ne e Nas. Ako se izmeri nacionalnata vistina ;Gjorce treba da bide zabranet, a Todor da go zameni i pola Skopje, da se vika Totor Aleksandrov. Burnite gi Usianite Glavi,pod ladna voda pa razmislite,


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 08 2008 @ 10:52 PM
By: Cucer Skopska Srna Gora

Content:

Eee ! Sad ljudi dajte komentar, na ovom komentaru , sto ga da OF LELE !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2008 @ 05:56 PM
By: SKOPSKI VECER Komentari

Content:,,VLADIKA "STEFAN Gospodin - IZGREV
makedonce (01.04.2008 09:22:33)

Samo budala ke veruva deka ikonite bile za srbija tie se namerno pusteni za makedonija so cel da ostanat po crkvite makedonski za utre da recat pgrcite pa pogledajte vo crkvite koiikoni gi imate... sum gledal po crkvi nasi grcki ikoni namesteni i koga ke go prasam popot kaj se nasite sto bea tamu so vekovi velaikona si e ikona abe za pari gi prodavaat i popovi i vladici i stefan mu prodavase crkvi na grciter zaborajvte pred 2 godini.. predavnici i izrodi nasekade.... zalno

CVETAN (01.04.2008 09:10:01)
Ovi site ikoni ke treba da gi otkupat nasite crkovni opstini vo Avstralija,Kanada, SAD /za debeli/ pari koi direktno ke se sleat vo popovskite djebovi.Na iselenickite crkovni opstini im se iznuduva za vakvi ikoni od 8000 do 15000 evra ,plus toa sega ke bidat osveteni od vladikata.popovive ke imaat biznis za nekolku godini.


Lile (01.04.2008 08:42:29)
Dedoto neka si gi sreduva rabotite vo hramovite kade vladee HAOS I SAMOVOLIE NA STARESINITE, neka se svesti sto se slucuva tamu, osven, ako toa nemu taka mu odgovara. Drzavata neka gi prodade ikonite na javna aukcija, a parite da se potrosat vo domovite za deca bez roditeli.

??? (01.04.2008 08:30:57)
E sto VI e na vas dolu podpisanite dedo... Stefan go viknale kako "SRUCNJAK" da ja proceni vrednosta na ikonite..?.samo dali go poveke interesira avtenticnosta na ikonite ili kolku zlato imaa na niv .. e toa samiot si go znae.......Seta zapleneta roba na carina oodi na "AUKCIJA" pa se misli dali se isplati da ucestvuva ,...a sam ke si sg osvetuva pa toa neli mu e zanaetot.....!!!

sramota (01.04.2008 08:21:30)
Maloumni nasi makedonci!!!! Bravo za Poglavarot. Sto ako megu tie ikoni ima i makedonski ikoni? Ili toa nikogo ne go interesira!? Ako Crkvata ne go cuva crkovnoto blago koj drug!!! Ah ceda komunisticki!!!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2008 @ 06:04 PM
By: Skopski Vecer I ,,Vladika" Stefan

Content:

OF LELE (01.04.2008 02:54:48)
Kakov Sarkazam i Kozerija na nasava intelegencija, od Strana na Negovoto,,Visoko Preosvestenstvo Gospodin, Gospodin IZGREV" i Mafiozovci vo Mantii. Kazano e; Vladici i Popovi ne mozat da bidat Satani, ama Mnogu Satani stavia i se sokrija pod Mantii i Mitri. Ikonite od Grcka, bea naracana za Ovie pogore,inaku ako bea za Srbija tie ce bea deklarisani kako i sekoa; Tranzit Roba. Soferot ja plati Carinata,a mozebi i narackata, a Mitrata i Mantiite ce praat profit. Nie nesme Inspektor Megre, ama ova e tolku Ocevidno. Zosto Carinicite ne Viknaa nekoj Ekspert od Profesorite za IKONO PISANIE. Profesor - IKONOPISEC. Mi e ,,Zal" ;Go gledam ,,Vladikava" mnogu ,,oslabnal" mesinata mu spadnala, liceto ispieno ,,Svetacko'' od Golemiov Veliki Post.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2008 @ 08:51 PM
By: S M C

Content:

Pa , ovaj OF LELE, dao je, najveci sarkazam ; Samozvanom, tako zvani,,Vladika" STEFAN-- ,,Sveti" IZGREV, pa Ovi u Skoplju, dal znaju da razmisljaju, il NE???


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 06 2008 @ 08:22 PM
By: SKOPSKI VECER KOMENARI

Content:


Major Skoplja; Kostovski Predlaze , da se Skopski Park Zove George Bus. Andreja (06.04.2008 12:33:13)

A da predlozese gradonacalnikot Kostovski ulicata Atinska da se preimenuva.
makedonec (06.04.2008 12:29:54)
ne treba parkot, plostadot treba da go krstat po covekot
bravo (06.04.2008 12:21:32)
trifke ti si za nobelova nagrada za najgolema glupost

tatjana (06.04.2008 04:25:38)
mozebi i pop treba da povika.pa krstevka bez pop ne se pravi.smeski ni pravi trifunco

Albanec_ch (06.04.2008 04:23:36)
ama stvarno GLUPOST

usa-DETROIT (06.04.2008 03:07:32)
Gospodine Trifun Kostovski! Trifuncee....Ne Iznasmea Do Kraj!! Komentarite se isto taka SUPER!!! Trifun, ako tolku go sakas Bush, zosto ti ne go smenis tvoeto ime..mozes da se vikas Trifun Grmuska..haha..taka ke bidete brajka so George Bush!! Pa i togas kako sto slusam, i kucinjata kse mockaat na tebe..taka nikogas zeden nema da bides..!

OF LELE (06.04.2008 03:03:02)
Narod ima Takov Lider , kakov i zasluzuje. Pa liderot na Skopje ne go izbraa lugje od Tombuzija, tuku Skopjani. Pa samo tie imaat pravo na referendum da go smenat imeto na Skopskiot Park. Ako Skopjanite go smenat imeto i go Narecat; GERGE BUSH .Jas prviot vo toj George's Park ce pobaram nekoe Zbunce,da prikleknem i da go OPOGANIM.Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 07 2008 @ 05:23 PM
By: SKOPSKI VECER I ,,VLADIKA " STEFAN

Content:


b-str. (08.04.2008 02:01:49)
a dali dedo Stefan ke im dodeli priznanie na tie sto im go poklona Hotelot IZGREV??????

Ranko (08.04.2008 01:50:42)
Treba na sebe da si dadat medali. Puni se ko brod

Macedon (08.04.2008 01:47:16)
Pravoslavna crkav da dava odlikuvanja na biznismeni,profiteri... E starvarno ne mi se veruva,ovie ne se normalni. Del od niv go ispokradnaa narodot!


Makedonka (08.04.2008 00:55:03)
Ako se zdruzhat crkvata, akademijata i biznis elitata mozhat da napravat mnogu ubavi neshta za Makedonija.

makestralian (08.04.2008 00:51:08)
kakva glupost. Se znaese deka poglavarot stefan e glup i samo za jadenje ama ne se znaese deka e tolky glup. toj treba da se grizi da go resi sporot so i problemite vo crkvata makedonska. TREBA DA MY DODELI NAJGOLEMA NAGRADA NA PETAR-VLAVOT DVOJNIOT SPION - GRCKI I ISRPSKI ZA RASTURANJE NA CRKVATA MAKEDONSKA VO AVSTRALIA.

vernik (07.04.2008 23:52:48)
kako moze na najgolemite lopovi i bezboznici vo drzavava MPC da im dodeluva ordeni???? ALOOOO ima li ovde nekoj normalen


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 07 2008 @ 05:28 PM
By: OF LELE

Content:

OF LELE (08.04.2008 02:04:47)

Sega na site treba da im bide jasno, zosto se molci za Negovoto ,,Visoko" Preosvestenstvo,,SVETI IZGREV". Ovoj ,,SVETI IZGREV" Gi podmaza site trkala ; vo zmjava , kade nema zemja. Ama i Tie sto gi primia tie ,,Odlicja" nese poarni od ,,SVETI IZGREV" .Ajdukot sto se krie Pod Preosvetenata Mitra, go ispekol ;Ajduckiot Zanat, i zlatnoto pravilo na Lesinarite ,,VRANA VRANI, OCI NE VADI" Razbudise Narode Makedonski ne Spi. A i nasive novinari ce pocnat nesto; Eden cekor napred, ce se uplasat, pa dva cekora nazad.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 06 2008 @ 06:45 PM
By: Skopski Vecer Maj 7 Evreite

Content:

OF LELE (07.05.2008 00:39:39)

Mnogu ubav napis za Evrejskata Kolonija i Rabinot. Iako Evrejskata Kolonija vo Makedonija e mala, sepak Predsetatelot Crvenkovski i ukaza polna pocast i vnimanie. Zosto ne moze i na Vladikata Jovan,da mu se dade slobodnorakovodene so negovite pravoslavni vernici. Edno umno versko Mislene -Svojatanje, samoto po sebe nee propoved na niedna Vera. Vo S.A.D. ima mnogu Pravoslavni Crkvi. Ako nekoj saka da napravi, druga Pravoslavna Crkva, ne e tesko, neka najde dvaesetina lugje so potpis i moze da registrira Nova Pravoslavna Crkva, ako sakate mozete da ja krstite i Carciska Pravoslavna Crkva.. Kako mi se cini vo Makedonija Site Pravoslavni moraat da veruvaat i bidat pod jurizdikcija pod ,,Bezgresniot Pravoslaven Stefan Sv. Izgrev"


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 09 2008 @ 04:24 PM
By: SKOPSKI VECER I ,,Dr" FRCKOVSKI

Content:


kitka (09.05.2008 06:11:42)

Alo Frcko Frckoski "Znaete li vie koja sum jas"Koj ste be vie da se parkirate kaj sakate koj ste be vie da pretite so pistoli i da tepate nevini gragani.Ova e demokratska zemja so pravila i zakoni pomina be vaseto vreme koga vie vladeevte koga ne se pocitivase ni zakon ni propisi komunjari prokopsani.
Tudzar (09.05.2008 06:06:58)

Abe za ovaj idiot ni vo Bardovci nemat mesto,duri Juda bi sa zastramil od ovega,stram da mu et ,profesor,javna licnost. Prostak bil i prostak ke ostanit za sekogas i prestanete da mu davate prostor da laet so negovite "Naucni filozofii sto ni toj samiot ne gi razbirat" . Ne mu bese dosta sto ni ja napraja ovaa lakrdija za imeto so negoviot SDSM`ovski tim na strucnjaci???? Trgnetego amante luge mi sa gadit nautro ko ke go vidam vo vesnicive,cel den setne mi et rasipan. Mnogu pozdrav specijalno do Vecer od Ivanco Tudzarovski od Svedska
dragan (09.05.2008 05:12:17)

bivsh minister ))))))) siledjija , i toa profesor na fakultet ... ne e ni cudno sto drzavata n koga sme imale takvi ministri Ęŕęî íĺ ňč ĺ ńđŕě". Łŕń ńŕěî Ľŕ áđŕíĺâ ńîďđóăŕňŕ č ěîĺňî ěŕëîëĺňíî äĺňĺ mnogo pameten e idiotot )))))))


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 09 2008 @ 04:34 PM
By: SKOPSKI VECER i ,,Dr

Content:

OF LELE (09.05.2008 05:08:44)

Pa 0voj Tip ,,Dr" Frckovski, Skopski profesr.se gleda po samata fotografia, da e eden od Neiziveanite. Po samiot Out Fit [od fotografijata] se gleda, deka tesko sozreva. Lugje so golem akademski autoritet, nikogas ne bi se kadrosle taka so nivnite,,Konfidentes" . Ne znam ? Mozda, toa e modomanija na Skopskiot Univerzitet, Ako site Profesori na Skopskiot Univerzitet, se nalik kako i ,,Dr" Frckovski[Sto samoto prezime na ovoj,,Dr" frkancija , ne obecava mnogu], Tesko na Takov Univerzitet. Profesorite na fakultetite; Po tradicija po kvalitetot na Nausnosta i Akademicnosta ,se skromni i nezabezitelni. Ovoj Frckovski mozda ce bese; Zvezda za Tabloidite,ama ne za seriozna nauka i politika.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 13 2008 @ 05:54 PM
By: Silver Rver

Content:

Bravo Of Lele!
Sreo sam u zivotu, puno Idota sa naucnim Titulama. Velika jeRazlika izmegju; Obrazovan [Onaj Ko ima Obraz] i Skolovan al nema Obraz-;Pokvarenjak, Prevrtlivac,Ligavac,Bezkicmenjak. I veliki naucnaci mogu biti bez karaktera i bez obraza. Ja mislim, da je bas takvih ponajvise.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 13 2008 @ 06:23 PM
By: SKOPSKI UTRINSKI VESNIK maj 13

Content:

Vaka bese naslovot na Utrinski Vesnik; LADEN TUS ZA SRPSKITE NACIONALISTI.

Îä: OF LELE
Äŕňóě: 13.05.2008 03:44:40

Kakov paradox, i anti srpski napis.; Samo 35 % pro zapadni ,,Sbi" glasale za Tadica, i 20% Ne,,srbi" = 55%; Rumuni, Hrvati, Vlasi-Cincari, Magjari, Romi-Cigani, Sanzaklii, Bugari, Makedonci i ostanatite Titovci glasale za Tadica [Vo Srbija ziveat 20+ % Nesrbi]. 45% od Srbite glasale za radikalite 20% od drugite Srbi glasale za ;SPS, DSS. i drugitre partii. Naslovot na Artiklot trebase da bide ; Anti Srbi, Ja pobedija Srbija.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 13 2008 @ 06:29 PM
By: Komentar vo Utrinski Vesnik

Content:Îä: Metodija Bunev
Äŕňóě: 13.05.2008 13:49:05

Celava analiza e srocena samo vo nekolku redovi vo komentarot na of-lele.. da minoren e procentot na evropski srbi sto glasale za evropska srbija,gledam edvaj cekaa nekoj od komentatorive da pocnat so glorificiranje na srpskata umesnost i so lelekanje na Makedonskata neumesnost,kako sakas drugite da te cenat,koga sam sebesi ne si se cenis. Koga ke naucime samite da si se sakame,togas moze da se nadevame za podobro utre,a dodeka site drugi se podobri od nas,samo nie ne cinime,uste dolgo ke mjaukame zatoa koj nie krivPolos izbor od dpmne e vo momentov e skm-pdp-sdsm ili kako miluvate,koj se na se,bile na vlast poveke od 65 godini,sto imaat napraveno za site tie godini go custvuvame na sopstvena koza denes.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 13 2008 @ 07:56 PM
By: SILVER RIVER

Content:

Îä: Metodija Bunev
Äŕňóě: 13.05.2008 13:49:05

Celava analiza e srocena samo vo nekolku redovi vo komentarot na OF LELE da minoren e procentot na evropski srbi sto glasale za evropska srbija,gledam edvaj cekaa nekoj od komentatorive da pocnat so glorificiranje na srpskata umesnost i so lelekanje na Makedonskata neumesnost,kako sakas drugite da te cenat,koga sam sebesi ne si se cenis.

E Moj Bunev il Zbunen, Ne!!! Niko ne treba , da glorivikuje svoju kulturu il umetnost, vec Kultura i Umetnost jednog naroda, Glorifikuje Tog Narodfa.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 15 2008 @ 05:12 PM
By: Ljubotan

Content:

A be, ovoj Silver River, po odamna go pratim .ama im deli lekcii ; Od logika i poznavane,na site nedouceni Analfabeti, sto se pravat nauceni i uceni .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 21 2008 @ 06:31 PM
By: Skopski Vecer Sex Skandal vo Sudkiot Sovet

Content:

kriticar (21.05.2008 18:09:25)
ma seksajte seeeeeeeeeeeeeeeeeee

neznajko (21.05.2008 17:12:45)
Emi neka se kacat stom sakat

zainteresiran (21.05.2008 16:14:18)
Narodeeeee....ako nekoj ima slikicki kao dokazen materijal, a dajboze i klipovi.....PUSTAJ NA YOUTUBE

đŕěáî (21.05.2008 15:16:08)
ŕ ęîĽ çŕ ńóäčĽŕ ĺ čçáđŕí çŕňîŕ řňî âđĺäč áĺç äŕ äŕäĺ íĺřňî íŕ ęîăî

glasac (21.05.2008 13:42:13)
Deneska vo Nezavisna makedonija ako ne si orospija nema nikakov uspeh, ne ti treba diploma, ne mora da rabotis, ne mora da znaes, samo dobro sluzi SEKSI i se e tvoe. JAVNA TAJNA

od mene (21.05.2008 13:37:08)
Ako e mazot clen na nekoj Gej klub,i ne si ja vadi bavcana ke ja vadat komsiite,a toj moze samo da gleda.ha,ha.Pukni mirsoooo..

Putin (21.05.2008 13:31:49)
Sto vi e be zaostanati edni, pa lugeto si praele kef...so e sea........nemala ona doma..nemal on doma....nema veze...im se prisakalo na lugeto...i si se pleskaat......bre..i ja imam sekoj den dma, a i nadvor od doma....."zadovoli domace trziste pz izvozi


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 21 2008 @ 06:43 PM
By: Skopski Vecer

Content:

OF LELE (21.05.2008 05:55:15)

Sasvim normalen slucaj. Rabotnoto mesto ne e samo, da se donese doma plata ,tuku e del od zivotniot sekpjdneven invajerment. Lugjeto , kade i da se, prvo se; Lugje, so nivnite zelbi , cuvstva i potrebi, a potem, Hvala na Gospod ne se lugjeto na rabotnoto mesto samo; Masini-Roboti. Znam mnou prijateli i prijatelki , sto nivnite zivotni So-patniski ili So patnici, gi najdoan na rabotnite mesta. Sto ima tuka loso???, Ako Rabotaa ja ivrsuvaa po site; zakonski kriteriumi., a Nivnata Intimnost e samo Nivna intimnost. Vo Anglija istrazuvanata pokazuvaat 85%sekretarkite i drugite vraboteni imaat ili imale intimni odnosi so nivnite kolegi ilbosovi. Ako site tie institucii se kaznat ,znaci utre 85 institucii treba da bidat zatvoreni. Nie deneska morame da zivime so toj fenomen.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 21 2008 @ 06:47 PM
By: Skopski Vecer Skandal vo Sudkiot Sovet

Content:

! Jes!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 12 2008 @ 08:26 PM
By: Prilaze vratnicausa

Content:

U.S Department of State with a report on the situation with the religious freedom in the Republic of Macedonia
Filed under: General — March 15, 2007 @ 4:39 am

The Bureau for Democracy, Human Rights and Labor published the annual report on the situation with the respect of religious freedom in the Republic of Macedonia in the course of 2006.

http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2006/71394.htm

There is an impression that the greater art of the report has been dedicated to the denial of religious freedom to the citizens, members of the Orthodox Ohrid Archbishopric.

R. Macedonia has religious prisoners.

The report deals with the imprisonment of His Beatitude, the Archbishop of Ohrid and Metropolitan of Skopje, k. k. Jovan implying that with the decision of the Supreme Court from February 2006, his prison sentence was reduced “which led to his release from prison, after which there were no cases of religious or political prisoners in the country”. We remind you that the Archbishop k. k. Jovan, after two releasing verdicts, has once again been put in prison, and the Macedonian Orthodox Church has once again filed a complaint against the liberating verdict reached regarding a third charge raised against him. The indicated proverbial corruption of the Macedonian judiciary is not subject to comment in this observation .

Police terror on religious freedom: the Macedonian Police demolishes a monastery, OSCE prevented from obtaining a copy of the decision based on which this demolition was carried out. Police conducts Bolshevist interrogations in Veles, Prilep…

Police coercion and denial of religious freedom may be noticed in the following quotation: “In October 2004 policemen demolished a small monastery that was being built by members of the “Orthodox Archbishopric of Ohrid” in Nizepole, near Bitola. The organization’s lawyer conceded that the monastery was being constructed without a permit but noted that other buildings in the area, also built without permits, were not destroyed. At the end of the period covered by this report, the Organization for Security and Cooperation (OSCE) was unable to obtain a copy of the decision by the competent ministry authorizing the monastery’s destruction.”

In this Report it is also said that the current law on registration of the religious communities “places some limits on religious practice by restricting the registration of religious groups…The law requires that religious groups be registered to perform a number of activities… The law prohibits the registration of more than one group for each religious confession… Restrictions contained in the Law on Religious Communities and Religious Groups continued to be applied to a group known as the “Orthodox Archbishopric of Ohrid,” which denies the Macedonian Orthodox Church’s self-declared autocephaly (ecclesiastical independence, which is not recognized by other Orthodox churches.”

“A priest with the “Orthodox Archbishopric of Ohrid” reported that he was beaten because of his beliefs and that his home, where he performed liturgies, was vandalized in July 2005. Members of the group alleged that, following this incident, police officers discouraged them from reporting future acts of violence or vandalism.

A secondary school teacher in Veles, associated with the group, reported that police questioned her students about her teaching, and asked whether she was spreading church propaganda.

“Orthodox Archbishopric of Ohrid” representatives also alleged that in January 2005 at least two of their followers were summoned to the police station in Prilep and were questioned about their support for the group.”


R. Macedonia violates the freedom of movement.

The Report also identifies violation of the freedom of movement of foreign citizens who have been prevented from praying together with the citizens, members of the rthodox Ohrid Archbishopric. Instances have been confirmed in practice when citizens of the European Union and of the United States of America were prevented from entering, even from transiting through R. Macedonia only because they were wearing priest’s garments and did not have a permit issued by the State Commission for Relations with the Religious Communities .

The report concludes with the assertion that the Ambassador and other Embassy officials discussed the issue with the President, Prime Minister, Macedonian Orthodox Church Officials, and representatives of the Orthodox Ohrid Archbishopric.
On each occasion, the Embassy urged respect for religious freedom and the rule of law, as well as moderation in language on both sides.

sources:

http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2006/71394.htm .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 13 2008 @ 04:36 PM
By: Kokan

Content:

Ne mi se veruva kakvi luge ste vie! Se narekuvate Vratnicani, a site znaat deka Vratnica e vo Makedonija a ne vi Srbija. Toa sto porano sme bile Jugoslavija nikoj ne osporuva i ne negira ama toa bilo i pominalo, taka da sega Vratnica e Makedonska. Istoto se slucuva i so religijata! Vo Makedonija e Makedonska pravoslavna crkva i ne moze da ima druga pravoslavna, moze da ima katolicka ili bilo kakva druga. A Jovan e prevarant koj ukrade od makedonskata crkva golema suma na pari taka da toj e lopov nisto poveke! I kako za kraj site znaeme deka najstarite crkvi na balkanot se naogaat vo Makedonija i deka Ohridskata e prvata priznaena a potoa sleduvaat srpskata i ostanatite. Vie se obiduvatte da napravite kerkata da e postara od majkata a toa e nevozmozno. I uste ednas zapametete nas ni treba podrska od vas a ne da ni odmagate vo nasata borba za priznavanje na MAKEDONSKATA nacija! fala pozdrav


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 13 2008 @ 09:46 PM
By: vratnicausa

Content:

Za Kokana sto nezna istoriju crkve, i sto pojednacuje geografiju sa nacijom. Eee moj Kokane, vidim da si nasisan propagande,a ti pomislio da si nasisan znanjem. Evo ovo samo za pocdetak ;Kako Gospode?Da se ne bojim!Celo roblje,kod vlastodrzaca i vlastodrsci,do zuba naoruzani i okupljeni digli su se protiv Nas malobrojnih, obespravljenih,odbacenih,kako da se ne bojim.NE-BOJ-SE-VISOKO PREOSVECENI JOVANE! Sve nihove naoruzane horde,protivu Vas,nije nista drugo vec,prolazna oluja: Titovih Nevernika,Bozijih Odpadnikai Bogohulja. Bogougodnice Jovane!Gospod Isus pusti slugu svoga Jovana Na Jugu Balkana,da posluzi i sacuva stado svoje od Sataninih[Titovih] Sinova. Ne boj se gonjena od CRKVE NEZNABOZACA. Ne boj se! Znanih i neznanih mucitelja koji Te muce i tamnice.Ne boj se ,vlastodrzaca,sto urnisu na pravu crkvu i istinitog Boga.Ne boj se,nasilnika,sto dizu ruke na Bozije use,Pravednika i Pravoverne.Ne boj se Demona,koji zavaravaju ljudske Duse i nedaju im da vide prave Bogonoscei Bogougodnike.Ne boj se, Visoko Preosveceni,Bogougodnice! BOG Bese Razapet--pa Vaskrsnu, JER BOG BI PRE SMRTI I POSLE SMRTI.Ne boj se Bogougodnice Jovane! Ostani Veran i Ne Boj Se. BOG Rece; JA SAM ALFA I OMEGA; Gospode Vecni! Daj Da LJubav Tvoja i Reci Tvoje Cuju Srca Nasa,Da Ispune Volju Tvoju,kad Bezboznici gone Crkvu Tvoju i Da Neumoknemo,Jer si Ti Vlasnik Zivota Naseg,Jer si Ti BOG NAS-ALFA I OMEGA.

PRILAZE 389 VRATNICANIN


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 14 2008 @ 12:03 PM
By: Cucer Skopska Cr. Gora

Content:

Bravo Vratnicausa. Pa Ovi mali Titici, zar ne vide, da daleko ;Nacionalno kulturno,istorisko i intelektualno zaostaju od vratniceusa .Puno toplih pozdrava do Vtratniceusa


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 14 2008 @ 06:39 PM
By: Vecerni Novosti Beograd Maj 25 2008 god.

Content:

Ovo je intervju Visoko Preosvecenog Mitropolita ; Pravoslavne Ohridske Arhiepiskopije Jovana.

GUŠENJEM verske slobode Republika Makedonija neprestano inicira versku netolerantnost u regionu, a time motiviše i političku nestabilnost na ovim prostorima, iznosi u razgovoru za "Novosti" arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan, kojeg je vlast u Makedoniji nekoliko puta privodila i zatvarala. Još je u nemogućnosti da vrši svoju dužnost.

* Nedavno je protiv vas pokrenut novi spor i određena vam je mera pritvora? Zašto?

- Pokreće se stari-novi sudski postupak prema meni. Stari, jer je počeo još 2000. godine i po tom predmetu već dva puta sam bio oslobađan, a novi, jer je sad, na trećem suđenju, Apelacioni sud u Skoplju odlučio da sve počne iz početka, sa novim sudskim većem i novim veštačenjem. Cilj je jasan: vlasti žele da se ovaj proces produži bar još toliko godina koliko je do sada trajao, i time da se vrši pritisak na delovanje pravoslavne Ohridske arhiepiskopije.

* Možete li, odnosno da li vam je dozvoljeno da uđete u Makedoniju?

- Ne mogu. Zapravo, ako uđem u Republiku Makedoniju biću odmah stavljen u pritvor. To osećam kao vid progonstva. Dosetili su se da ovakvim metodama mogu da me liše delovanja u Makedoniji, bar na neko vreme. Sveti Arhijerejski sabor SPC smatra da pod ovakvim uslovima ne bi trebalo da ulazim u Makedoniju i da ponovo budem stavljen u pritvor. Prihvatiti zatvaranje po treći put bilo bi potpuno nekorisno za Crkvu i gubljenje vremena u tamnici.

* Kakav je trenutno vaš status i da li vas neko zamenjuje u vašim dužnostima u Arhiepiskopiji?

- Da budem iskren, osećam se kao u izgnanstvu. Moje progonstvo utiče na crkveni život u Makedoniji, ali Ohridska arhiepiskopija je organizovana crkva, ima svoj sinod, ostali arhijereji izvršavaju svoju službu. Sinod se sastaje izvan granica Makedonije i, zasada, stanje je takvo.

* Gde i na koji način vršite verske obrede u Makedoniji?

- Kada smo pristupili jedinstvu sa SPC mi smo bili bukvalno izbačeni na ulicu. Možda je smešno da kažem da smo počeli sa ulice, ali to je istina. Prvih godina smo za Vaskrs služili na otvorenom prostoru. Ne samo što nismo imali crkvu nego nismo imali toliko veliki zatvoreni prostor da bismo mogli da se sakupimo za Vaskrs. Kako godine prolaze, imamo sve više bogoslužbenih mesta, a nedavno smo osvetili i jedan mali paraklis u Stavropigijalnom manastiru u Nižepoli kod Bitolja. Kako vreme prolazi, ljudi se osećaju sve slobodniji da prilaze Ohridskoj arhiepiskopiji.

* Od 1. maja ove godine treba da počne primena novog zakona o crkvama, verskim zajednicama i religioznim grupama, koji je makedonska skupština donela još septembra 2007. godine. Da li očekujete da ćete konačno biti registrovani?

- Pod velikim pritiscima međunarodnih institucija, SAD i Evropske unije, vlada u Skoplju je bila prinuđena da promeni zakon o verskim zajednicama. Po starom zakonu registraciju je vršila neka vladina komisija o verskim zajednicama. Novim zakonom je predviđeno da se registracija vrši u sudu. Samo odlaganje primene zakona, skoro osam meseci, daje motive za sumnju. U svakom slučaju, vrlo je blizu trenutak kad nas moraju registrovati.

* Na ovogodišnjem zasedanju, Sveti arhijerejski sabor vas je maksimalno podržao i odlučio da uputi protestno pismo vlastima u Makedoniji, sa zahtevom da prestanu da vas proganjaju i da ukinu sve zabrane i druge protivpravne mere?

- Sabor je i prošlih godina upućivao proteste za sve što se radilo nama i ostalim pripadnicima Ohridske arhiepiskopije. Na veliku žalost, makedonske vlasti su ostale do danas gluve na to. Pa, nije jedna ili dve godine, prošlo je već punih šest godina kako ne prestaje duhovni teror makedonskih vlasti nad pripadnicima Ohridske arhiepiskopije.

OBRAZ I ŠAMAR
* Kako gledate na golgotu koju prolazite?

- Kao crkveni ljudi treba da praštamo. Ja sam već odavno oprostio za sve što su mi bespravno, a ponekad i zločinački uradili. Ipak, ne može da se ne konstatuje da se posle svih tih progonstava jaz nije produbio. Važno je što smo mi uvek okretali obraz, a oni uvek šamarali. Svima je poznato da raskolnici iz MPC često idu u Rusiju (bez obzira na to što ih patrijarh Aleksije nikad ne prima), da traže njihovo posredništvo za prevazilaženje situacije. Besmisleno bi bilo nastavljati bilo kakve pregovore, pa čak i razgovore, kada oni ponovo žele da me zatvore i misle da sam im ja prepreka da dođe do susreta između SPC i raskolničke MPC.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=121735


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 14 2008 @ 09:00 PM
By: VRATNICA USA

Content:

Komentar!

Vrlo interesantno,al istinito U S.A.Drzavama, pored svih Kanonskih Crkava ima i tako zvanu ,,Makedonsku Pravoslavnu Crkvu"; Sto ni jedna pravoslavna crkva, je ne priznaje, da je ona legitimna crkva. I pored svega toga, civilni zakoni amerike priznaju je, kao legitimna crkva. I Amerika ima Svoju Pravoslavnu crkvu, pod imenom O. C. A. , Ali nije zabranila da se registruje i jedna Nekanonska crkva tako zvana ,,Makedonska Pravoslavna Crkva; . Pitanje je; Zasto u Makedoniji ne sme da ima jos i jedna pravoslavna crkva i ona da bude pod jurizdikcijom neke druge kanonske prvoslavne crkve. Pa zar vas Mak. Presednik Drzave nje Bio Inoverac i negova crkva bila ko zna pod cijom jurizdikcijom,i jos poceli ste. da gradite Vilu negovoj porodici u Skoplju. Cudna ste Vi neka Tvorevina!! Izabrali Ste Inoverca za Presednika drzave i Stranog Drzavljanina [Hrvatskog] za ministra unutrasnih poslova[policije], dva najvaznija resora u najkriticnije vreme. E to ti je Mak-Donska Logika! Isto sto i ministar Spoljnih poslova ode u diplomatsku misuju u glavnom gradu Iliride- Tetovo[Tetove]


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 15 2008 @ 06:32 PM
By: Ckalo Bez Vode

Content:

Za kokana !! Gde si ,,Kokane " Sta Ti Bi ? A, ja pomislih bice interesantan okrsaj, a ono Mali Kokan- ,jadni Kokan, zavuce se u misju rupu.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 17 2008 @ 04:24 PM
By: Cucer Skopska Cr.Gora

Content:

Znaci, da sam Ja, bio u pravo, Kokan nestade, a hteo da iritira, Oooo dobro kaze Ckalo Bez Vode: ,, Sakrio se Kokan u Misiju Rupu"


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 23 2008 @ 05:11 PM
By: Prilog Vratnicausa.

Content:


BREAKING NEWS

America’s leading public finance watchdog has sounded a warning that the US economy is vulnerable to hostile financial actions by nations that are not its “allies”.
Foreign investors have more control over the US economy than Americans

David Walker, the US comptroller general, indicated that the huge holdings of American government debt by countries such as China, Saudi Arabia and Libya could leave a powerful financial weapon in the hands of countries that may be hostile to US corporate and diplomatic interests.

Mr Walker told The Times that foreign investors have more control over the US economy than Americans, leaving the country in a state that was “financially imprudent”.

He said: “More and more of our debt is held by foreign countries – some of which are our allies and some are not.”

Mr Walker, who heads the Government agency that is responsible for auditing the national accounts and is also the arm of Congress that scrutinis-es spending by the Administration, said that the US has been forced to rely on foreign investors more because Americans are saving so little.

According to US Treasury Department statistics, Japan is the biggest foreign holder of US Treasury bonds, with almost $623 billion (Ł310 billion) of US government debt as of December last year. Mainland China is the second biggest investor, with about $397 billion, and oil exporters, which include Iran and Saudi Arabia, had $110 billion.

The UK, while the biggest foreign investor in US equities, is the fourth-biggest holder of US Treasuries.

While Mr Walker referred to Britain as “the best ally the US could hope for”, he told The Times that “anybody who looks at that list will see that some of the countries there are not traditional US allies. You will see that China, Korea and a number of Opec nations are there. Not all the countries on the list share the same economic, national and foreign polices as the US.”

The worry is that should any of these foreign nations choose to reduce their holdings significantly, it would trigger sharp falls in US government bond prices, driving up their yield, which would raise borrowing costs sharply for American consumers and companies. While most economists take the view that countries such as China are unlikely to reduce their US bond holdings because they would also suffer a fall in the value of their own investments, China could still be perceived as holding a powerful financial


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 05 2008 @ 08:17 PM
By: ,,MAKEDONSKI" Vaterpolo

Content:Îä: citatel
Äŕňóě: 05.07.2008 01:16:56

Momci sekoja cest!Ne se somnevame vo vasata borbenost i naporite koi gi davate da ja pretstavite Makedonija vo najdoboro svetlo i pokraj toa sto najgolemiot del od vas ne se "'cisti'"'Makedonci.Prodolzete so istiot elan i ne potkleknuvajte vo ostanatite mecevi i pokraj toa sto ke igrate so najdobrite ne samo evropski tuku i svetski reprezentacii. So pobedata nad Romanija vie veke vlegovte vo istorijata na makedonskoto vaterpolo postignuvajki istoriski uspeh!

Îä: bermuda
Äŕňóě: 05.07.2008 02:14:51

Bravo momci!!! Posle rakometarite eve i vie ne izraduvavte bez razlika sto e 'mesana' reprezentacijata, samo napred nasava mala Makedonija pati za sportski uspesi.....bravo !!!!
Îä: Srbin
Äŕňóě: 05.07.2008 10:06:57

Sekoj sto igra za Makedonija e Makedonec, sigurno Eduardo ne e pogolem Hrvat od ovie momci sto se Makedonci i onaka naciite denes ne se kvalifikacija od 19 vek. Samo napred Makedonijo!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 05 2008 @ 08:32 PM
By: ,,MAKEDONSKI" VATERPOLO

Content:

Îä: H2 O Vratnica Usa
Äŕňóě: 05.07.2008 14:19:10

Ova mi lici povce kako na ,,francuskata" fudbalska reprezentacja [reprezentacija bez francuzi sve Afrikaneri].Vo reprezentaciata na Srbija ima cetvorica sto ne se Srbi ,vo Makedonskava samo eden nee Srbin. Ova e za prv put na ovoj site Verovali ili Ne, najadekvatan Primer Veruale ili Ne Eve i ova Stana Istina..Kakva falba so tugji perja, kakva Z.....cia!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 05 2008 @ 08:44 PM
By: ,,MAKEDONSKI" VATERPOLO

Content:

H2 O Vratnica USA
Mnogo mi e,,ZAL" Srpskata reprezentacija sto go prezentirase Skopje izgubi od Srpskata Reprezntacija sto go prezentirase Beograd so rezultat od 23 : 6. Site Varerpolisti od Skopje treba da odat vo zatvor za veleizdaja na Skopskata drzava.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 08 2008 @ 03:09 PM
By: ,,MAKEDONSKI" VATERPOLO

Content:

E mnogu ubavo od Makedonija, gi proseta srpskava B reprezentacija na Vaterpolo niz Spanija. Taka i Treba nie imame pari i da gi setame Srpskive vaterpolisti, zarem ne?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 08 2008 @ 04:00 PM
By: ,,MAKEDONSKI" VATERPOLO Utrinski vesnik

Content:

Ova bese komentarot na OF LELE Vo UtrinskiVesnik; Kolku ja kosta Drzavava, sto gi rasetavme i im plativme na srpskive Vaterpolisti, da se prosetaat niz Spanija. Nekoj nekade rece,,So Tugj konj do polovina pat". Pa sega, ako nekoj pocne, da mi mrsi; Pa Vaka, pa Taka. Eee sostavot na ,,Makedonskava" reprezentacia, samata kazuva za sebesi.Ova pokaza deka sme takov narod,ako treba ce se naticime i so tugji perja, samo da bideme toa sto nesme. Ako Baba laze tragot ne laze.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 12 2008 @ 08:44 PM
By: Statistika- Statistic

Content:

Russian citizens take the third place in the world among clean and neat nations, following the Hindus and the Americans.

The majority of Russians (35 percent) take a shower or a bath on a daily basis. Eleven percent of Russian citizens take a shower twice a day. Residents of Europe turned down their medieval habit of washing themselves twice in a lifetime. However, they still prefer not to take a shower too often. The Britons and the Germans usually wash themselves twice a week.
Russians listed one of world’s cleanest nation

An average Russian citizen becomes cleaner too. About 35 percent of Russians wash themselves daily, even in the summer period, when hot water supplies are shut down for scheduled repairs (this is a common practice in most cities and towns across Russia). When there is no hot water in apartments, Russians to go saunas or bath houses. Many heat up buckets of cold water on their stoves or install water heaters which they use for the time of repairs. Those who do not have water heaters in their apartments may often visit their friends or neighbors just for several minutes of a hot shower.

Only 19 percent of Russians take a shower once a week, but they are mostly rural residents, who have no water supplies in their houses at all.

An average American takes a shower twice a day – this is a holy ritual in the States. A person who neither takes a shower, nor changes his or her underwear for two days is considered an outcast in the USA.

Specialists say that Russians have developed a passion for cleanliness through TV series, films, books and other objects of mass culture, which actively imitate the American lifestyle.

The Hindus are the cleanest nation in the world. They wash their hands and bodies twice as often as Germans and 1.5 times as often as Americans. A Hindu will always go to the bathroom after he or she sneezes, touches a pet or visits a toilet. This cleanliness is justifiable in India, for this is the country which intestinal infections find very comfortable for their existence. A piece of soap in the hands is the best protection against them in India.

Experts say that modern-day nations develop a passion for cleanliness because they do not know the price of fresh water. Such a passion in Russia may indeed result in an ecological disaster. The majority of apartment buildings in Russia do not have hot and cold water counters – people pay a fixed price for water, no mater how much water they use. One should keep in mind the fact that a regular shower requires about 50 liters of water, whereas a bath needs 120 liters. Such a habit looks insane against the background of a serious shortage of fresh water in the world. Unlike Europeans, Russians do not even try to economize water.No Problem! Russia Have;Half The Fresh Water, in The WorldRe: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 17 2008 @ 07:57 PM
By: NEWS from the Kremlin

Content:
Article
New Russian missile R-500 to destroy any US defense system
Front page / Russia / News from the Kremlin
30.05.2007 Source:


Russia successfully tested new missile R-500, the capacity of which allows to destroy any defense system including most recent perspective ballistic missile defense systems.
New Russian missile R-500 to penetrate any US defense system
BREAKING NEWS
Russia tests new missiles to subdue US air defense
Future generations to suffer from severe lack of fresh water
R-500 tests are to be finished in 2008, whereas in 2009 these missiles will be used to equip the Iskander tactical missile systems.

The tests of the new missile took place at the Kapustin Yar site in the Astrakhan Region of Russia. First Deputy Prime Minister Sergei Ivanov said that R-500 was a high-accuracy missile, capable of destroying ballistic missile defense systems and air defense systems. Ivanov also said that “these tests were preliminary and it is very pleasant to realize that they were successful”.

The flight of R-500 lasted for 24 minutes. Reporters observe the launch from the distance of six kilometers. The missile reached the height of 100 meters about three minutes after the launch and developed the speed of 250 meters a second. Having passed the half of its way the missile began to descend. The deviation was only 30 meters in spite of the wind and hot weather.

The ICBM , called the RS-24, was fired from a mobile launcher at the Plesetsk launch site in northwestern Russia earlier. Its test warhead landed on target some 3, 400 miles away on the Far Eastern Kamchatka Peninsula, the Strategic Missile Forces said in a statement.

Ivanov said the missile was a new version of the Topol-M , first commissioned in 1997 and known as the SS-27 in the West, but one that can carry multiple independent warheads Existing Topol-M missiles are capable of hitting targets more than 6, 000 miles away.

While Ivanov's saber-rattling about missile defense penetration was clearly aimed at the United States - and at Russians who will vote in March for a successor to Putin - he suggested Russia's armament efforts were also aimed to counter a potential threat from the Middle East and Asia.
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 06 2008 @ 08:13 PM
By: Posmatrac

Content:

REES Graduate Student Conference - Presentations
Each presentor will have 15 minutes. ... Anita Z.Petrovich. Russian, Eurasian, & East European Regional Studies, Columbia University ...
wwREES Graduate Student Conference - Presentations
Each presentor will have 15 minutes. ... Anita Zlatka Petrovich. Russian, Eurasian, & East European Regional Studies, Columbia University ...
www.pitt.edu/~sorc/goseca/2004_Presentations.html - Cachedw.pitt.edu/~sorc/goseca/2004_Presentations.html - Cached..
Dal Vam je ikad palo na pamet : Da je ovo unuka ;Proto Stavrafora Stevana Petrovica- Vratnicanina.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 06 2010 @ 08:35 PM
By: XX

Content:

Vratnici usa, nista manje nego: Pet Zvezdice!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 15 2008 @ 09:31 PM
By: ME

Content:

Ljubotan (15.08.2008 03:16:08)

Problem so imeto ce se vlece ,dodeka ne se stvori Ilirida, a posle;Granici, jazik bugarski lie, il makedonski,a do togas ni evropska junija nema da postoji,


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 04 2010 @ 07:57 PM
By: Ljubotan

Content:

Jedino ,netaknuto Jugoslovensko jezgro ,ostalo je;bratdstvo i jedinstvo kao :– Kriminalci i Kriminal Oni se i dan danas, slazu kao ,da su bratstvo i jedinstvo,jer jedino sto ih i dan dans veze,a to je :da su: Kriminal i Kriminalci!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 05 2010 @ 07:23 PM
By: Vratnicausa za Vas

Content:

Ovo su dimenzije Sv,Sofijel,Hagija Sophija A, vast oblong interior, 102 ft (31 m) by 265 ft (81 m), is thus created from a succession of domical elements that build up to the main dome, 102 ft (31 m) in diameter and 184 ft (56 m) high, in which a corona of 40 arched windows sheds a flood of light on the interior. Dal mozete zamisliti ,kakva je to grandiozna Bogomolja!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 05 2010 @ 08:26 PM
By: posmatrac

Content:

Mitropolit Kiril - saucesnik u ubistvu

Vladika Kiril (svetovno ime Nikola Popovski), najstariji je po hirotoniji i jedan od potpisnika autokefalnosti MPC-a. Navodno, pomogao je rogjenom bratu da ubije [saucesnik il ubica nikad se to nije rascistilo] drugog rogjaka. Razlog za ubistvo bila su, kako se prica, porodicna neslaganja. Vladika Jovan, javno je prozvao vladiku Kirila da ne može da bude klerik s obzirom na to da je optužen za saucesništvo u ubistvu i da je to bila prepreka zbog koje druge, Pravoslavne Crkve nisu priznale MPC. Tako je i Propao Niski Dogovor! Jer ,,Vladika" Kiril je bio veci nego MVR[ i dan danas}. Nikola se zamonašio 1964. u manastiru Sveti Pricest u Kicevu,a zatim Sluzba,l u SDB[ Sluzbi.Drzavne.Bezbednosti] Jugoslavije,u Rusiji kao ,,Student Teologijde"


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 03 2008 @ 08:12 PM
By: Verovali il Ne!

Content:

Redakcija časopisa „Veniti fer” proglasila je ovih dana Vladimira Putina za najuticajnijeg čoveka godine. Svoj izbor redakcija je objasnila činjenicom „da gospodin Putin ostaje faktički lider najveće zemlje sveta. Njegov rejting iznosi 80 procenata zahvaljujući tome što je preporodio rusku ekonomiju, kao i zbog toga što su njegovim naporima obnovljene oružane snage, nacionalni ponos i globalna uloga zemlje”.


[objavljeno: 04/09/2008.]


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 11 2008 @ 05:28 PM
By: By John Fleming

Content:by John Fleming

…Part One

Click here to read Shocking Menace of Satellite Surveillance (Part I)
Shocking Menace of Satellite Surveillance
There are various other satellite powers, such as manipulating electronic instruments and appliances like alarms, electronic watches and clocks, a television, radio, smoke detector and the electrical system of an automobile. For example, the digital alarm on a watch, tiny though it is, can be set off by a satellite from hundreds of miles up in space. And the light bulb of a lamp can be burned out with the burst of a laser from a satellite. In addition, street lights and porch lights can be turned on and off at will by someone at the controls of a satellite, the means being an electromagnetic beam which reverses the light’s polarity. Or a lamp can be made to burn out in a burst of blue light when the switch is flicked. As with other satellite powers, it makes no difference if the light is under a roof or a ton of concrete--it can still be manipulated by a satellite laser. Types of satellite lasers include the free-electron laser, the x-ray laser, the neutral-particle-beam laser, the chemical-oxygen-iodine laser and the mid-infra-red advanced chemical laser.

Along with mind-reading, one of the most bizarre uses of a satellite is to physically assault someone. An electronic satellite beam--using far less energy than needed to blast nuclear missiles in flight--can “slap” or bludgeon someone on earth. A satellite beam can also be locked onto a human target, with the victim being unable to evade the menace by running around or driving around, and can cause harm through application of pressure on, for example, one’s head. How severe a beating can be administered from space is a matter of conjecture, but if the ability to actually murder someone this way has not yet been worked out, there can be no doubt that it will soon become a reality. There is no mention in satellite literature of a murder having been committed through the agency of a satellite, but the very possibility should make the world take note.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 17 2010 @ 06:41 PM
By: VATEROLO U SKOPLJU!

Content:

Ne sum znael, da Srbija i Crna Gora imaat Vtoro ligaska Reprezentacia sto e vrabotena vo Makedonija kako ,,makedonska" reprezentacija! I taka ovaa Vtoroligaska Reprezentacuja na Srbija i Crna Gora [ko bajagi ,,makedonska'] ja popedile repredzentacijata na grcija! Grcite Velat e nie znaeme deka Srbite se Svetski Sampioni vo Vaterpolo!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 17 2010 @ 06:49 PM
By: VATERPOLO LAZAR BELOJSTE Tetovsko

Content:

LAZAR BELOJSTE TETOVSKO (18.03.2010 00:35:10)

JAS nikogas nemam videno volkav broj MAKEDONCI SO SRPSKO PREZIME niti u moeto rodno selo BELOJSTE TETOVSKO.sto mozem da recem SVAKA VAM CAST MOMCI pobedili ste nase PRIJATELE GRKE taka i trebe da se pokaze i dokaze LOJALNOST ZA SVOJATA DRZAVA pa koj saka neka bide PROTIVNIK.ZA MENE NAJDOBRI VESTI ZA NEDELAVA ZIVELI.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 12 2008 @ 03:39 PM
By: Send by friend

Content:

Send to friend | Axel SchmidtSeptember 13, 2008, 1:34
Did Russian FM F-word British counterpart?
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov repeatedly used the F-word in a telephone conversation with his British counterpart David Miliband, claims the Telegraph newspaper.

The heated exchange took place shortly after the war in South Ossetia earlier in August. The British Foreign Minister called Lavrov to express concerns over the Russian military operation against Georgia, and what he faced was a repeated work abuse by the Russian official, claims the newspaper citing an unnamed insider who has seen the transcript.

At one instance Lavrov allegedly said: "Who are you to f------ lecture me?" In similarly blunt terms he asked Miliband whether he knew Russian history.

"It was effing this and effing that. It was not what you would call diplomatic language,” commented the insider to the Telegraph.

It was also said Lavrov question Miliband about the invasion in Iraq by the U.S. and the UK, when Russian actions in Georgia came up in the conversation.

The British newspaper also reports sources at the Foreign Office confirmed there was swearing ‘but only from side’.

A spokesman for David Miliband said: "We do not discuss diplomatic conversations between foreign ministers."

The Russian Foreign Ministry’s reaction was similar, as its representative said that they do not comment on private talks of the ministers.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 18 2008 @ 03:34 PM
By: Istina

Content:

Kako je tekao proces denacionalizacije Srba u zapadnoj Makedoniji?
UZALUDNA PETICIJA BROZU

I danas se odbija pravo sveštenicima SPC da posećuju vernike u Makedoniji. Tako srpski sveštenici ne mogu da uđu u hramove koje su gradili srpski srednjovekovni vladari. Dovršava se denacionalizacija Srba u zapadnoj Makedoniji, koju su započeli Bugari, nastavila Brozova Jugoslavija, a sad je sprovode izvesni šovinistički krugovi u Makedoniji


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 15 2008 @ 10:23 PM
By: vratnicausa.com

Content:


Maria Putin makes her first public debut online
Front page / Russia / History, traditions
08.09.2008


A photograph of one of Vladimir Putin’s grown-up daughters, Maria Putin (born 1985) appeared on the Russian internet. The picture was originally taken by the owner of an online diary known as Idiot.Maria Putin makes her first public debut online


BREAKING NEWS..


We would like to remind here that the private life of the former President of Russia and his family is a tabooed subject for public discussions and publications in this country.

No one knows Putin’s daughters by sight. They never go out without their bodyguards. Russia and the rest of the world have seen Maria and Ekaterina (1986) Putin only once – their photos appeared in a small book about their father. The pictures in the book, which was released several years ago, showed two blonde girls with bowknots on their heads. Outwardly, the girls look aged 5 or 6 years old.

They appeared in public for the first time in the summer of 2004, when they took exams at the State University of St. Petersburg. All professors of the university were told not to say a word about Putin’s daughters in public.

Neither Maria nor Ekaterina appeared at the university ever since. The International Herald Tribune wrote once that Maria Putin got married on the Greek island of Santorini on June 11, 2005. The wedding ceremony supposedly took place at an Orthodox cathedral there.

Putin’s younger daughter, Ekaterina, resides in Munich, Germany, according to independent Russian scientist of politics, Stanislav Belkovsky.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 23 2008 @ 07:40 PM
By: Vratnicausa Truth

Content:

Russia forces the USA out from the traditional arms market. Russia has won a 4-billion-dollar contract with Saudi Arabia in a competition with the USA and France. This achievement of the Russian defense complex can be explained by both the high quality of the national military hardware defense equipment and the blunders of its Western competitors. However, Russia should not rest on its laurels: the current state of the nation’s defense industry is not good enough. It is not ruled out that the contract with Saudi Arabia may repeat the unfortunate fate of MiG supplies to Algeria.
Russia forces USA out from its traditional arms markets
BREAKING NEWS
The world may celebrate the end of the Western civilization
Russia signs billion-dollar deal with Saudi Arabia
Russia has entered the market area which has traditionally been under the USA’s control. In this case it goes about Saudi Arabia. Rumors of Russia’s intention to sign a multi-billion-dollar contract with the country appeared in November of 2007 when then-President Vladimir Putin met with the Saudi Crown Prince Sultan bin Abdul Aziz Al Saud. On the eve of the meeting Putin toured Arab states, and visited Arab capital Riyadh where none of Russian and Soviet leaders had been before.

The West considered it a newspaper hoax, because Saudi Arabia was totally dependant on arms supplies from the West – presumably from the USA. More importantly, the country has not voiced a desire to change the supplier. However, Russia and Saudi Arabia preferred not to reveal details of their talks on the contract, which continued for about six months.

Now it is known that the contract is evaluated at four billion dollars. The Saudi king got interested in the wide range of Russia’s defense equipment: from aircraft and armored vehicles and missile complexes. It became known that a half of the contract accounts for 100 Mil helicopters (mainly, Mi-17 and Mi-35). Half a billion dollars accounts for 150 T-90C tanks. The contract also includes 20 middle-haul air defense systems Buk-M2E and several hundreds of BMP-3 infantry combat vehicles.

Why did Riyadh prefer Russia to the USA in terms of the military hardware? Saudi Arabia has been under strong influence of the USA and the UK for decades. It was caused by the struggle between the USSR and the West for influence areas, including the Middle East. Saudi kings saw a threat to their power from the USSR that tried to develop socialist regimes in Arab states. The state of affairs is different now. The Soviet Union broke up, which gave Saudi Arabia an opportunity to negotiate and cooperate with Russia.. The place where truth hurts


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 08 2009 @ 07:44 PM
By: Vratnicas usa donosi za Vas

Content:

Žandarmi iz Bele Crkve žrtve ideološkog terora
Sud u Šapcu rehabilitovao Bogdana Loncara i Milenka Brakovica, cije je ubistvo slovilo kao Dan ustanka

Bogdan Lončar i Božica Šabac – Hici iz pištolja marke „štajer“, kojim je 7. jula 1941. godine u Beloj Crkvi kod Krupnja komunista Žikica Jovanović Španac ubio žandarmerijskog narednika Bogdana Loncara i kaplara Milenka Brakovića, nisu označili početak ustanka protiv nemačkog okupatora. Bili su ispaljeni iz ideološko-politickih razloga u žrtve progona i nasilja od strane pripadnika partizanskog pokreta, cime je povredjeno njihovo pravo na život – odlucio je Okružni sud u Šapcu u postupku rehabilitacije pokojnih Loncara i Brakovica.

Zahtev za rehabilitaciju žandarma podnela je novinar iz Šapca Stana Munjic, autor knjige „Sin srpskog Ivanjdana“, nastale na osnovu dnevnika i neposrednog kazivanja Lončareve supruge Božice. Munjiceva je navela da se datum ovih ubistava i dalje uzima kao pocetak ustanka, iako ga je 9. jula 2001. godine republicki parlament ukinuo kao državni praznik, što je svojevrsna manipulacija istorijom. Ona smatra da Loncar i Brakovic nisu bili izdajnici srpskog naroda i sluge okupatora, vec prve žrtve gradjanskog rata u Srbiji. Isti slucaj i u Vratniici Komunjare su hteli da dodju na vlast,a da zrtve budu neobavesteni i zive u zabludi, zato, ni jedan vratnicki intelektuaslac i patriotski gorostas nije prihvatio, DA BUDU ZRTVA ovih polu pismenih Komunjara- Partalkovci !, Na kraju ispostavi se, da su bili pametniji od Partaklovaca! Sacuvase Glavu,a i Srpski Obraz Vratnice!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 10 2008 @ 06:32 PM
By: Source Vratnicausa

Content:

Biggest women in politics and their weird hobbies
More...
Condoleezza Rice, the US Secretary of State, was nicknamed as the Steel Magnolia in her youth. A young woman bearing such an unusual name often had to literally fight for her dignity and honor during the times of racial discrimination in the United States. Condoleezza eventually decided not to burden herself with a family for the sake of her political future. She also gave up the career of a pianist, although she tries not to forget her skills today. Ms. Rice became known in big politics for her cruelty and irreconcilability.

Several years ago Rice called a regular meeting on Iraq, which then-Defense Secretary Donald Rumsfeld and then-CIA Director George Tenet did not attend. Condi burst into tears like a little girl, whose guests did not show up for her birthday.

The former First Lady Hillary Clinton, who never became a presidential candidate, has a very unusual hobby. When she has free time, she communicates with another former First Lady, Eleanor Roosevelt. It is worthy of note that nearly all American presidents and their wives indulged in magic and astrology, and stories of presidential spiritual sessions do not surprise common Americans anymore.

The notorious Sarah Palin also has an invisible adviser – the Lord. To make this communication more effective, Sarah, a Christian Dominionist, falls into a trace during the sacral minutes. In addition, the woman also enjoys shooting wolves right from her helicopter.

When Angela Merkel, the would-be German Chancellor, appeared on TV for the first time, reporters joked that Merkel was probably representing the party of housewives. Indeed, Merkel does look like a typical German lady, who does laundry and house cleaning on Mondays, goes shopping on Tuesdays and bakes pies on Sundays. We do not know if Frau Merkel cooks or not, but she does like to listen to Bah and Beethoven and read books on the life and works of Dostoyevsky. Angela Merkel is also a very big football fan, which always helps her establish close ties with male politicians.

Tzipi Livni, the new Prime Minister of Israel, a lawyer by education, produces an impression of a kind-hearted woman. However, she used to work for the Mossad. It is not known if the woman was ever involved in any Hollywood action-like scenes in her past experience, but she took a direct part in the liquidation of Arab terrorists.

Yulia Tymoshenko, the orange princess, goes in for sports. She swims, plays volleyball, tennis and she skates. These are all image-making hobbies. She has a great passion for expensive clothing, which is the biggest hobby of the Ukrainian prime minister.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 11 2008 @ 02:49 PM
By: Najcitanije -Readers' TOP

Content:

Pavel Globa, a well-known astrologist, predicts that Russia will successfully extricate from the current financial crisis, although it is not going to happen soon. Russia, the astrologist said, will suffer a lot less in comparison with the United States and the European Union. The latter may even collapse, Globa said. The West will suffer from a major crisis in two years, which will subsequently result in the change of the world order.
Famous astrologist predicts global crisis in 2010 that will destroy EU and NATO
Russia will survive; the situation here is not that catastrophic. There will be forces and there will be opportunities,” the astrologist said in an interview with Novy Region news agency. He also said that the economic block of the Russian government would be dismissed in the winter of 2009 and the national banking system would collapse.

“Russia will experience the severe economic crisis for two more years, until 2010. The consequences will be serious, but we will handle it. Many key figures, including Finance Minister Aleksei Kudrin, will leave the government soon. The entire economic block of the government will be renewed. I believe that it is going to happen this coming winter, in January and February 2009, when the new stage of the crisis begins.” Globa said.

The astrologist said that the collapse of the banking system in the Russian Federation would inevitably entail public disturbances, although they would not become a massive phenomenon.

The predicted changes in the Russian government will result in a certain improvement of the general situation in the country, Globa said. In 2010, when Russia begins to recover from the aftermath of the current crisis, the global financial crisis will hit the world.

“Russia is going to suffer now, but later, in 2010, we will cope with economic difficulties because we will change our financial policy and those who run it,” the astrologist said.

The global crisis of 2010 will strike the entire system and will thus transform the world order. “The crisis will last for ten years and will end by 2020. The European Union will fall apart, and so will NATO. Several European Unions will be formed instead: the South-European, the North-European, and the like. Germany will be in the alliance with France, whereas Russia and Ukraine will join the alliance with Eastern Europe,” the astrologist said.

It is worthy of note that Pavel Globa predicted in the summer of 2008 that Russia, Ukraine and Belarus would unite in the East-European bloc.

Pavel Globa was born on July 16, 1953. He supposedly changed the date of his birth to enhance his own talent. Globa holds Russian and German citizenships. He prefers not to say anything about his clients, although his clientele reportedly includes high-ranking officials and even presidents.

Globa’s most famous predictions that came true: the rise of Putin and Medvedev, the collapse of the USSR, the 9/11 terrorists acts, the decline of Fidel Castro.

The list of his most famous predictions that did not come true to life include: Castro’s death in 2000, the bombing of Iraq in 2007, an attempted assassination of President George W. Bush.

Join Pravda.ru f


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 13 2008 @ 05:56 PM
By: Me

Content:

[10/16/2008 3:21:04 PM] Kazimierz A Skoczen says: Basia! No i gdzie jestes! Wyobraz sobie ze zaraz po tym jak sie rozlaczylismy, Jola powiedziala mi ze mozna dostac bilet o $200.- tanszy, czyli w cenie $700.- + jesli sie wraca w ciagu jednego miesiaca! Pa! Kazik (call)


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 06 2008 @ 08:27 PM
By: Cucer Skopska crna Gora!

Content:

vratniciusa.com Vratnici usa. com veceras nedostaje jos 300 Hits za pola milion . pa ovo je neverovatno, Nije ni cudo Nesvakadasni Site


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 08 2008 @ 09:44 PM
By: cucer skopska srna gora

Content:

Links (Clicks) in the System 20 (3,489)
Polls (Answers) in the system 2 (57)
Events in the system 16
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 09 2008 @ 05:51 AM
By: Cucer Skopska Crna Gora

Content:

Bravo i cestitam Vratnici USA !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 17 2008 @ 05:17 AM
By: istina

Content:

Kako je tekao proces denacionalizacije Srba u zapadnoj Makedoniji?
UZALUDNA PETICIJA BROZU

I danas se odbija pravo sveštenicima SPC da posećuju vernike u Makedoniji. Tako srpski sveštenici ne mogu da uđu u hramove koje su gradili srpski srednjovekovni vladari. Dovršava se denacionalizacija Srba u zapadnoj Makedoniji, koju su započeli Bugari, nastavila Brozova Jugoslavija, a sad je sprovode izvesni šovinistički krugovi u Makedoniji


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 13 2009 @ 10:50 PM
By: Vratnicas usa donosi za Vas

Content:John Smyth started the day early having set his alarm

clock [budilnik]

(MADE IN JAPAN )

for 6 am.While hiscoffeepot(MADE IN CHINA )

was perking, he shaved with hiselectric razor [brijac](MADE IN HONG KONG ).He put on adress shirt [kosulja](MADE IN SRI LANKA ),

designer jeans [farmerice](MADE IN SINGAPORE )andtennis shoes [patike](MADE IN KOREA )

After cooking his breakfast in his newelectric skillet [reso]


(MADE IN INDIA )

he sat down with hiscalculator [kalkulator]


(MADE IN MEXICO )to see how much he could spend today. After setting hiswatch(MADE IN TAIWAN )to theradio(MADE IN INDIA )he got in hiscar(MADE IN GERMANY )

filled it withGAS(from Saudi Arabia )and continued his searchfor a good paying AMERICAN JOB.

At the end

of yet another discouraging

and fruitless daychecking hisComputer(Made In Malaysia ),

Joe decided to relax for a while.He put on hissandals

(MADE IN BRAZIL )

poured himself a glass ofwine(MADE IN FRANCE )

and turned on his

TV(MADE IN INDONESIA ),and then wonderedwhy he can't find

a good paying jobin AMERICA .

Y'all gotta Keep this one circulating, please!
--------------------------------------------------------------------------------
Windows Live™: Keep your life in sync. Check it out.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 16 2009 @ 06:38 PM
By: Vratnicas usa donosi za Vas

Content:

Од: Ljubotan
Датум: 16.01.2009 02:06:29

Na Srbve ne im davame ,da imaat nivna Crkva, na Bugarive vo makedonija ne im davame da se iskazat deka se Bugari, i da imaat svoja zvanicna institucija , za da gi neguvaat nivnite nacionalni i kulturni obelezja! Vo makedonija moze sekoj da registrira se i sesto. Srbite ne mozat da registriraat nivna crkva,a Trajkovski so stotina clenovi moze da ima adventisticka crkva- kakov apsurd.vo makedonijaima; Srbi,Turci, Egipcani, Torbesi, Vlasi, Evrei,Romi,Albanci, Sanzaklie.Jugovici, i na site im e dozvoleno da deluvaat na taalinija, Zamislete,vo makedonija ima mesto za site bilki samo ne za Bugarska.Zosto se maskedonija plasi, da priznae,deka vo makedonija ima Bugari.Zosto se makedonija plasi,da vo makedonija ima srpska crkva.Ako sme sigurni, nie sme makedonci, zosto se plasime od multikulturata. Tuka lega zajakot!
Од: Ace od Avtralija
Датум: 16.01.2009 02:24:06

Vanco Mihajlov bese izrod, za zal Makedonec so vlaski koreni, no nikogas Bugarin. Ni toj, ni clenovite na Radko, ni 8 000 000 ziteli vo Bugarija, a i Avstraliski " crkveni " kompaniski lidercinja nemaat kosi mongolsko - tatarsko azisko iskriveni oci, a izigravaat najgolemi Bugari. NARAVUCENIE -- Ako si ja prodal dusata kaj djavolot, ne znaci deka si mu ortak ili nekoj faktor, osven mizeren poltron izeden kako najeftin dorucek.
Од: Aragom
Датум: 16.01.2009 03:05:40

E kako barame nie prava za nasite malcinstva taka ke baraat i oni öd nas Blagodarjam na G.ljupco
Од: Tode
Датум: 16.01.2009 03:59:33

Ne se raboti dali Bugarite vo Makedonija da se registriraat,tuku dali da se registrira fasisticka partija koja go krsi ustavot na Makedonija nepriznavajki go makedonskiot narod.Makedoncite ne ja negiraat bugarskata i grckata nacionalnost.
Од: Marx
Датум: 16.01.2009 05:24:24

Radko e fasisticka organizacija, koja ima za cel da ja negira makedonskata nacionalna posebnost. Bas me interesira kako bi pominal takov eksperiment vo nekoj evropska drzava.
Од: dedo dimo
Датум: 16.01.2009 05:25:21

Sekoj ima pravo da se iskazi


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 30 2009 @ 09:26 PM
By: Vratnicas usa donosi za Vas

Content:

1845-Rođen srpski državnik Nikola Pašić Rođen srpski državnik Nikola Pašić, jedan od najznačajnijih političara u istoriji Srbije i Jugoslavije, osnivač i vođa Narodne radikalne stranke. Prvi put premijer Srbije 1891, od 1903. sastavio je 22 vlade u vreme kraljeva Aleksandra Obrenovića, Petra i Aleksandra Karađorđevića. Šef jugoslovenske delegacije na Versajskoj mirovnoj konferenciji 1919. i 1920.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 06 2009 @ 09:57 PM
By: Vratnica Usa

Content:

Here is a transcript of the June session of the Central Committee of the Communist Party of the Soviet Union in 1957. Vyacheslav Molotov, a member of the Central Committee Presidium: “I believe that Comrade Khrushchev must preserve certain dignity in front of foreign bourgeois leaders. Comrades Khrushchev and Bulganin (the chairman of the Council of Ministers of the USSR ) have just returned from Finland. The president of Finland invited them to a bathhouse after a banquet at 3 a.m. Comrade Bulganin was right not to accept the invitation, although Comrade Khrushchev went to the bathhouse with the president of Finland and stayed their until 6 a.m.”Czars, communists, presidents and the Russian banya
...


Khrushchev: “Comrades, let me explain that bathhouse affair. What do they usually do in a bathhouse? They take a steam bath. I took a steam bath too. We had a beer with the president and sang songs there.”

Vladimir Medvedev, the chief of the security service of the first Soviet president Mikhail Gorbachev, said that Mikhail Sergeyevich preferred a good steam bath most among all other joys of living. His passion did not change when Gorbachev left the world of big politics. When he returned to Moscow after an arterial surgery in Germany, Gorbachev said: “I have already arrived home. I feel ok, and I am going to the banya now for the first time after a long break.”

The Russian banya played an extremely important role in the life of Russia’s first and now-deceased president Boris Yeltsin. He made a decision to end his membership at the Communist Party at the moment when he was taking a steam bath in 1989. “The fact that it all happened at the banya is symbolic to me. Banya purifies you. Senses are clear and people are naked there. That was the moment when my outlook changed. I realized that I was a communist because of my Soviet upbringing, because of a custom, but not a belief,” Yeltsin wrote in his book.

Russia’s incumbent Prime Minister Vladimir Putin is also a banya-goer. It is an open secret that Putin tries to keep up a good shape. He said once that he went to the banya the day when he became Russia’s President-elect. Putin’s love for the banya started in his childhood when he was living in Leningrad (St. Petersburg). Putin’s classmate, Viktor Borisenko, said that he would go to the banya with Vladimir and his father.

Russia’s President Dmitry Medvedev does not mind a good banya either. Medvedev has recently attended an exhibition of bathhouse equipment where he purchased the best home-made wood-burning stove for his banya. Medvedev is obviously an expert of good steam.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 13 2009 @ 07:12 PM
By: Pasic

Content:

Srpske, a ne kosovske svetinje
BEOGRAD - Sveti arhijerejski sinod SPC izrazio je najoštriji protest šefu Unmika Lambertu Zanieru povodom još jednog prekrajanja srpske istorije i pokušaja uzurpacije vlasništva i menjanja identiteta naše verske i nacionalne kulturne baštine na Kosmetu.
U protestnom pismu Sinoda upućenom međunarodnim institucijama se kaže:
„Iz elektronskih medija saznali smo krajem decembra prošle godine da je ‘Ministarstvo kulture Kosova’, u saradnji sa Endrjuom Sparksom, službenikom administracije Velike Britanije, pokrenulo akciju pravljenja elektronskih podataka o kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiji. Valton Bećiri izjavio je 22. decembra za B92 da je primarni cilj ove akcije zaštita i promocija kulturne baštine, i prezentacija iste kao ‘jedinstvene i nedeljive’. Nije teško razumeti šta je Bećiri hteo time da kaže, ili proniknuti u njegove krajnje namere.
Vama je poznato, kao i celom svetu, da je srpska kulturna baština na Kosovu i Metohiji toliko promovisana u svetu, da je nekoliko spomenika te iste baštine pod zaštitom Uneska. Kulturna baština je neotuđivi deo jednog naroda ili jedne civilizacije, u ovom slučaju srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, koja je tu baštinu stvarala, odnosno baštinila. Diskutabilno u svemu ovome jeste činjenica da Bećiri želi, i u tome ima podršku pomenutog službenika administracije Velike Britanije u Prištini, da srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji preimenuje i preregistruje kao ‘dobro Kosova’, ili kako to on kaže, zavesti ih ‘autentično’, misleći time da je autentično da se nazovu ‘kosovskim’ u političkom kontekstu nelegalnog otcepljenja i proglašenja Kosova“.
Bilo kakvo nasilno preimenovanje ili otimanje naših svetinja tretiraćemo kao nasilje nad kulturnom baštinom - navodi se u protestu Svetog sinoda SPC.
Pismo je upućeno Ivu de Kermabonu, šefu Euleksa na Kosmetu, Koiširu Macuri, generalnom sekretaru Uneska, kao i Dejvidu Milibandu, ministru spoljnih poslova Velike Britanije.

:
Petar Pašić


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 23 2009 @ 10:07 PM
By: fudbal

Content:

Ko je ko, kao Vratnica : Danas Vratnica posduje dva najveca imena ,sto nesto znace. Ne nesto, vec apsolutni politicki idintitet,a ponajvise Srpski Korenj Vratnice ,.
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 23 2009 @ 10:28 PM
By: israel

Content:Barack Obama - the new Abraham Lincoln? i Edhud Barak


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 23 2009 @ 10:30 PM
By: Kusenac

Content:

I Edan i Drudji od Siskovci Barakoj.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 10 2009 @ 07:47 PM
By: Vernik

Content:

In Florida , an atheist created a case against the upcoming Easter and Passover

holy days. He hired an attorney to bring a discrimination case against

Christians, Jews and observances of their holy days.

The argument was that it was unfair that atheists had no such recognized

days.

The case was brought before a judge. After listening to the passionate

presentation by the lawyer, the judge banged his gavel declaring,"Case

dismissed!"

The lawyer immediately stood objecting to the ruling saying, "Your honor,

how can you possibly dismiss this case? The Christians have Christmas,

Easter and others. The Jews have Passover, Yom Kippur and Hanukkah, yet my

client and all other atheists have no such holidays."

The judge leaned forward in his chair saying, "But you do. Your client,

counsel, is woefully ignorant."

The lawyer said, "Your Honor, we are unaware of any special observance

or holiday for atheists."

The judge said, "The calendar says April 1st is April Fools Day.

Psalm 14:1 states, 'The fool says in his heart, there is no God.'

Thus, it is the opinion of this court, that if your client says there is no

God, then he is a fool. Therefore, April 1st is his day. Court is adjourned."You gotta love a Judge that knows his scripture!
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 14 2009 @ 09:12 PM
By: Vratnica Usa

Content:

The cultural gap between Russia and the West will never diminish, which is absolutely a normal phenomenon for these two absolutely different worlds. Matryoshkas and fur hats still exist and they have not been replaced with anything else – they are still available in all gift shops in Moscow and other cities. Most people do not wear hats with ear-flaps in Moscow these days, for these hats are too warm for what Moscow winters have recently become, but if you travel away from Moscow to other regions of the country, where winters are colder, you will see those hats practically everywhere. The only way to get a true picture of a foreign country is to visit that country and meet its people. Otherwise, one may only have a distorted picture of the world.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 23 2009 @ 05:14 PM
By: Vratnicausa za Vas!

Content:

Bas sam prekjuce proveravao i u tome ima istina jedno 75% uspevao je experiment,. danas nisam uspeo ni 45%. The Vernal Equinox, or the Vernal Point, occurs on March 20, when the sun moves from the southern to the northern hemisphere. The Chinese celebrate the Day of Balancing Eggs today: eggs can stand on their ends during the equinox .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 31 2009 @ 06:42 PM
By: Bg Politika

Content:

Advokat zaradio 95 miliona dinara
Na listi 100 s najvećim primanjima 91 muškarac i samo devet žena

Na listi najplaćenijih najviše menadžera Najveći poreski obveznik u Srbiji je advokat s opštine Stari grad koji je Poreskoj upravi dostavio prijavu za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana od oko 95 miliona dinara, pokazuju prvi preliminarni rezultati Poreske uprave. Njegova mesečna zarada bila je 2008. godine osam miliona dinara ili nešto manje od sto hiljada evra.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 31 2009 @ 06:49 PM
By: komentar Bg politika

Content:

terramare , 28/03/2009, 20:35
U normalnim drzavama postoji cenovnik za usluge advokata, koji se postuje. I svaki advokat mora da na kraju godine preda poresku prijavu na osnovu, primanja i izdataka, sve potvrdjeno priznanicama. Poreska stopa je poznata, svim ziteljima drzave, gde je tu problem?
Blood Suckers, tako ih zovu , 28/03/2009, 21:02
8000 hiljada maraka, znaci to je podelio sa sudijom, i ostalima podmazao, verovatno? ovde ih zovu, "Blood Suckers". Kaze jedna poslovica, "Koja je razlika izmedju, Vampira, advokata, i banki?" Sva troica sisaju krv!"
Maja , 28/03/2009, 22:30
Na kom mestu se nalaze poznati tajkuni?
sumnja , 29/03/2009, 00:54
U svemu ovom postoji sumnja: jedino muckom se pravi lova u Srbiji ! Jos nisam cuo za nekog ko je zeleo da pokaze poreklo svog kapitala...
Uros Mrnjavcevic, 29/03/2009, 07:18
E,mogao bi ovaj advokat sto je zaradio 95 miliona,da 3 miliona da onom decku iz Nisa,sto mu poreznici disu za vratom,a to da prijavi kao poklon i donaciju,a drzava da ga nagradi manjim porezom.
Nena jovanovic, 29/03/2009, 10:36
Da poneki advokati zaradjuju ogromne sume novaca to nije nista novo. Pojedini advokati traze extra novac jer otvoreno kazu koga sve moraju podmititi, od cinovnika u pisarnici (kako bi predmet bio dodeljen sudiji sa kojim je advokat prijatelj) do podmicivanja svih onih u lancu za koje advokat proceni da bez njih spor ne bilo moguce dobiti. Drugo advokat koji je prijavio prihod od 95 miliona dinara godisnje je verovatno advokat koji vec godinama brani ili ucestvuje u sudjenju haskim optuzenicima. Pouzdano znam preko prijatelja stranca koji je advokat u Hagu, da su to ogromni honorari i kako se sve legalno uplacuje na racun a ne na ruke, ne moze se nijedan evro sakriti. Zato se i ne cudim odakle tom advokatu tako visok godisnji prihod.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 31 2009 @ 06:51 PM
By: Bg Politika komentar.Z Petrovich

Content:

zlatko s Petrovich, 30/03/2009, 05:10
Ovaj advokat mora,da je branio Drzavu Srbiju, pred medjunarodnim Sudovima-Sporovima Sve je na papiru i zato je morao da prikaze-prijavi prihod, a skim je to delio to ne mora, da Mi znamo.HIC i ACET LEPUS!

zlatko s Petrovich, 30/03/2009, 05:37
Super americki advokat kosta $ 400 po satu {O J Simmson case}! puta 8 sati na dan to je $3200. kad se sve to pomnozi sa radnih dana 250 ispade da je to;$800.000. Ovde je velika ujdurma drzave Srbije!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 01 2009 @ 08:51 PM
By: Vratnicausa za Vas!

Content:
Pages: 1

Russia marks the 200th anniversary since the birthday of Nikolai Gogol, the great Russian and Ukrainian writer, on April 1. Gogol is widely recognized in Russia as a part of the nation’s endowment and must be treated so in Ukraine, where he was born. However, his works do not match the political concept of the sitting Ukrainian administration. Gogol’s novels and stories have been translated into Ukrainian and published in a text book on foreign literature in Ukraine. The Ukrainian government is ready to disavow its greatest writer for the sake of its struggle with Russia.
Nikolai Gogol
Vladimir Putin emphasized the importance of humanitarian cooperation between Russia and Ukraine three years ago. He said that the two countries would celebrate the 300th anniversary of the Battle of Poltava and the 200th anniversary since the birth of Nikolai Gogol.

However, Ukraine deliberately tries to do everything to ruin its relations with Russia. Russia views the Battle of Poltava as a great Russian-Ukrainian victory, whereas Ukraine believes that it marked the defeat of the union between Ukraine and Sweden.

A person known for his screen name as Andrei Okara posted an interesting message on his blog. He is said to be a Moscow-based political scientist of Ukrainian descent. His article rehabilitates the great writer in terms of his psychic state and stresses out Gogol’s Orthodox spirituality.

A text book on foreign literature for Ukraine’s secondary schools contains a selection of old-Russian folk tales. The tales are thus represented as the cultural legacy of a foreign nation, which contradicts to a text book on history, which defines old-Russian folk tales as a part of the history of Ukraine. More importantly, Gogol’s renowned story Taras Bulba appears on page 112 of the text book on foreign literature, translated from Russian into Ukrainian.

Nikolai Gogol seems to be a very uncomfortable figure for the Ukrainian administration. It is ready to disavow the great writer not to have anything in common with Russia.

Gogol’s early works, such as Evenings on a Farm Near Dikanka, were heavily influenced by his upbringing in Malorossii and identity. Yet, the writer is often called the "father of modern Russian realism.” He was one of the first writers to criticize his country's way of life. The novels Taras Bulba (1835) and Dead Souls (1842), the play The Inspector-General (1836, 1842), and the short stories Diary of a Madman, The Nose and The Overcoat (1842) are among his best known works. With their scrupulous and scathing realism, ethical criticism as well as philosophical depth, they remain some of the most important works of world literature.

On the night of February 24, 1852 , he burned some of his manuscripts, which contained most of the second part of Dead Souls. He explained this as a mistake — a practical joke played on him by the Devil. Soon thereafter he took to bed, refused all food, and died in great pain nine days later.

Gogol was buried at the Danilov Monastery, close to his fellow Slavophile Aleksey Khomyakov. In 1931, Moscow authorities decided to demolish the monastery and had his remains transferred to the Novodevichy Cemetery.

His body was discovered lying face down, which gave rise to the story that Gogol had been buried alive. A Soviet critic even cut a part of his jacket to use as a binding for his copy of Dead Souls. A piece of rock which used to stand on his grave at the Danilov was reused for the tomb of Gogol's admirer Mikhail Bulgakov.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2009 @ 06:26 PM
By: Vratnica Usa za Vas

Content:

U.S. presidential candidate Barack Obama’s lost brother has been tracked down in Kenya. George Hussein Onyango Obama, aged 26, was found by journalists from the Italian edition of Vanity Fair. He reportedly lives in poverty in a shack on the outskirts of Nairobi.

Yahoo StumbleUpon Google Live Technorati Scoop del.icio.us Digg Sphinn Furl Reddit He has the same father as the U.S. senator, Barack Hussein Obama, but a different mother. Her name has been given as Jael.

The youngest of Obama’s half-brothers says he lives on less than a dollar per month in a 2m x 3m shack. Its walls are decorated with posters of famous footballers and a calendar featuring exotic beaches. The magazine also noted George has a newspaper picture of his brother.

He has only met his famous brother twice. Once when he was five and then in 2006 when Senator Obama visited Nairobi. George admits their meeting was very brief and cool.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2009 @ 06:32 PM
By: Vernik

Content:

Russian scientists noticed the image of Jesus Christ on the meteorite which fell down on the Earth about 100 years ago. The image is identical to the one that appears on the Shroud of Turin.
.. The meteorite cracked into two as it rammed into the planet in the Far East of Russia. The image of Jesus Christ’s face can be seen on the split. The meteorite was dubbed Boguslavka, after the village where it had been found. The face of Jesus Christ on the meteorite is just the same as on the Shroud of Turin, the linen cloth bearing the image of a man who appears to have been physically traumatized in a manner consistent with crucifixion. It is kept in the royal chapel of the Cathedral of Saint John the Baptist in Turin, Italy. It is believed by many to be the cloth placed on Jesus of Nazareth at the time of his burial.

The meteorite is now kept at the Moscow-based Geological Museum.

“The Boguslavka meteorite fell down in the Far East, 220 kilometers from Vladivostok. All the people in the village were watching the meteorite falling. One of the villagers even made a drawing of the remarkable phenomenon with water colors,” says Michael Nazarov, the head of the museum.

Click here to see the picture.

Russian scientists paid attention to the image of Jesus Christ on the meteorite only a short while ago. They were really surprised to find such an image. They at once recollected the Shroud of Turin, the greatest Christian relic. A face with a beard and moustache, a high forehead and a long nose is clearly seen on the iron meteorite.

“Boguslavka Meteorite has a unique large-granular structure and it is considered to be the most beautiful of all meteorites known to man,” says Michael Nazarov.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 11 2009 @ 07:11 PM
By: Vratnicas usa donosi za Vas

Content:

IRAK I RUSIJA ZA OBNOVU VOJNO-TEHNIČKE SARADNJE , Zar i Ovo je Moguce? Iranci polako al sigurno izmicu Amerima!
MOSKVA – Irak i Rusija su zainteresovani za obnovu vojno-tehničke saradnje, konstatovali su danas u Moskvi irački ministar spoljnih poslova Hošijar Zibari i ruski premijer Vladimir Putin.

„Zainteresovani smo za nastavak vojno-tehničkih kontakata kako bi ubuduće potpisali ugovore u ovoj oblasti”, rekao je Zibari ruskoj agenciji Itar-taš.

Ruski premijer Vladimir Putin je rekao da je iz razgovora sa iračkim premijerom Nurijem al Malikijem shvatio da je Irak zainteresovan za obnovu saradnje u oblasti odbrane.

On je naveo da se već razmatra o posebnim ugovorima, tako da bi ponovo mogla da se ostvari puna saradnja u tim sferama.

Irački premijer je prethodno izjavio ruskoj agenciji da je planirao da Moskvi da veliki broj ponuda o saradnji i zaključio da smatra da je došlo vreme da se „intenziviraju bilateralni politički, privredni i vojno-tehnički kontakti”.

Ruska agencija podseća da je Moskva sa Bagdadom imala istorijski blisku vojno-tehničku saradnju.

Prema neimenovanom izvoru iz krugova povezanih sa ruskim sektorom odbrane, Rusija je Iraku isporučila vojne opreme u vrednosti od 30 milijardi američkih dolara do 1990. godine, kada su UN uvele sankcije toj zemljli.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 23 2009 @ 06:24 PM
By: IntervjuGenadi Zyuganov zaTv.Isus prvi Komunista

Content:

So Mr. Zyuganov are you willing to engage Obama…?

GZ: Well, at least he is a younger person, he’s been through life training, he’s seen the underworld, and knows how hard life can be. His first decision was to give almost a trillion dollars to help students, housing, and communal services; to save those in danger of insolvency through over-borrowing and mortgages, and I think that’s a well-grounded decision. His attempts to support production are right per se as well. But there are many influential powers in the US pursuing completely different policies.

RT: Do you consider your party to be a staunch opponent of the Kremlin?

GZ: My party is an opponent of this course, of the liberalization course, of a liberalized economy which should not be implemented. It poses mortal danger to the country. We’ve offered to reconsider the course, to reinforce the team. This program is based on Soviet experience, on changes implemented in Europe and in China, on all the best that’s been achieved in the world. But so far, Putin sticks to his old faithful team.

RT: Do you see yourself on the same platform as Gary Kasparov. What do you think of such radical opposition?

GZ: This is not radical opposition per se. We should not start with Kasparov but with Kasyanov, etc.

RT: Mr. Zyuganov, are you a person of faith?

GZ: Basically, yes. But just like anybody else, I have my own attitude towards faith. Faith, hope, love, and Sophia – their wisdom – is our foundation; at least for any Orthodox person.

RT: For me you are a person full of striking contradictions – a religious communist.

GZ: Sasha, you have a wrong idea about communism. The first communist ever was Jesus Christ. He was the first person on the planet to say – care for the poor, the orphans, and the suffering. I’ve studied all the religions of the world. There are some who can just talk about the Bible, but I actually know the Bible very well. If you read the Sermon on the Mount of Jesus Christ, and the Moral Code of the Builder of Communism – they are identical. And the main communist slogan is the same as in Paul’s epistle to the Thessalonians: he, who doesn’t work, shall not eat. I also know the Quaran very well. I’ve studied Hinduism, Baptism and going all the way back to mono-worshippers of Zoroaster – I know all the religious movements of the world. And suddenly I’ve realized that almost all of them have the same main idea. Which is – love your neighbor as yourself. The human race realized even back then. Otherwise – we’ll perish. You’ll see that the 21st century starts with a new impetus to realize this idea. Otherwise, the space ship called the Earth is doomed.

3G9FNT


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 17 2009 @ 07:54 PM
By: Storm From Vatnica

Content:

Europians are Dirty!! Russian citizens take the third place in the world among clean and neat nations, following the Hindus and the Americans.
The majority of Russians (35 percent) take a shower or a bath on a daily basis. Eleven percent of Russian citizens take a shower twice a day. Residents of Europe turned down their medieval habit of washing themselves twice in a lifetime. However, they still prefer not to take a shower too often. The Britons and the Germans usually wash themselves twice a week
Ecologists say that a habit of daily showers and baths may lead to an ecological disaster, since the planet runs out of its fresh water reserves very quickly.
Also read: Water crisis to hit Earth in 2025
Muscovites are the cleanest people in Russia, although it is very hard to believe it after a ride in the Moscow metro. Fifty-five percent of Muscovites take a shower every day. Eighteen percent of them scrub themselves up twice a day. A washing session takes about 20 minutes, a recently conducted research poll said.

An average Russian citizen becomes cleaner too. About 35 percent of Russians wash themselves daily, even in the summer period, when hot water supplies are shut down for scheduled repairs (this is a common practice in most cities and towns across Russia). When there is no hot water in apartments, Russians to go saunas or bath houses. Many heat up buckets of cold water on their stoves or install water heaters which they use for the time of repairs. Those who do not have water heaters in their apartments may often visit their friends or neighbors just for several minutes of a hot shower.

Only 19 percent of Russians take a shower once a week, but they are mostly rural residents, who have no water supplies in their houses at all.

An average American takes a shower twice a day – this is a holy ritual in the States. A person who neither takes a shower, nor changes his or her underwear for two days is considered an outcast in the USA.

Specialists say that Russians have developed a passion for cleanliness through TV series, films, books and other objects of mass culture, which actively imitate the American lifestyle.

The Hindus are the cleanest nation in the world. They wash their hands and bodies twice as often as Germans and 1.5 times as often as Americans. A Hindu will always go to the bathroom after he or she sneezes, touches a pet or visits a toilet. This cleanliness is justifiable in India, for this is the country which intestinal infections find very comfortable for their existence. A piece of soap in the hands is the best protection against them in India.

Experts say that modern-day nations develop a passion for cleanliness because they do not know the price of fresh water. Such a passion in Russia may indeed result in an ecological disaster. The majority of apartment buildings in Russia do not have hot and cold water counters – people pay a fixed price for water, no mater how much water they use. One should keep in mind the fact that a regular shower requires about 50 liters of water, whereas a bath needs 120 liters. Such a habit looks insane against the background of a serious shortage of fresh water in the world. Unlike Europeans, Russians do not even try to economize water.
Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 26 2009 @ 08:33 PM
By: Storm From Vatnica

Content:

US to pay $1 billion for Russian nuclear fuel
A Russian firm has signed a groundbreaking one billion dollar contract to supply US nuclear power stations with uranium fuel. Russia already supplies 23 per cent of the fuel used by US plants.
The deal is set to start in 2014 and will last until 2020. During this period, Russia will supply low-enriched uranium to the United States to produce fuel for commercial power-plants in America.In previous years, under a program called Megatons to Megawatts, uranium from around 14,000 old Soviet nuclear warheads had been turned into fuel sold to US power statio
The new agreement consists of three deals with three different US companies. These are San Francisco’s Pacific Gas & Electric Company, Missouri-based AmerenUE, and Texas-based Luminant, Sergei Novikov said, a spokesman for Russia’s Rosatom State Corporation.
All companies representing the American side are affiliated with the US Fuelco group.
The Russian firm that has signed the contracts – Tekhsnabexport, or Tenex – is a part of Rosatom, which controls the nuclear industry in Russia.
Tenex’s marketing executive, Vadim Mikerin, told The Associated Press that state-run Tekhsnabexport would supply US markets with nuclear fuel enriched from raw uranium for the first time.
Rosatom also said that it was ready to construct a storage facility in the US, and that Americans were considering this idea too. The negotiations are set to start shortly.
Re-start in action
The agreement comes as relations between the US and Russia appear to be improving as part of the so-called re-start in bilateral ties. And the latest deal is a good example of ongoing co-operation between the two countries.
Currently, Russia supplies around 23% of the uranium imported by the United States; and the new contract may raise that to around 30%.
Back in 2007, Russia was the largest exporter of uranium to the American market, though it had some tough competition from Kazakhstan, Australia and Canada. But many experts say Russia has good potential in this market.
“The current agreement opens doors for better cooperation, though not immediately. It will be happening until 2020. And I am sure that Russia only starts exploration of the US market,” Vladimir Orlov said, a director of the Moscow-based Center for Policy Studies.
“But we should not only think of bringing low-enriched uranium to the United States, but also of storing it in the United States, to be closer to the US suppliers,” he added.
The US and Russia have been co-operating successfully in the Megatons to Megawatts project, which was signed back in 1993 and is going to last until 2013. It is aimed at converting highly-enriched uranium from old Soviet nuclear warheads to low-enriched uranium, which could be used to produce fuel, again, for commercial power-plants in the United States.
The aim of the present project is to convert 500 metric tons of uranium, which is equivalent to 20,000 nuclear warheads. And of course this is another example of how Moscow and Washington could co-operate


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 12 2009 @ 08:17 PM
By: Armija Makedonije u Avganistanu -Vecer

Content:

Demirhisarka.redovna citatelka na vecer. (13.06.2009 02:33:14)
ministre tvojot sin da si go pustis vo ogan , zarem ne gledas sto ni se slucuva.

Ckalo bez vode-Vratnica (13.06.2009 02:04:17)
Daj be prvo osloboditego getoto , sto se vika Skopje,kade i da mrdnes od Getoto Skopje sekade moras da se poklonis na Crniot Orel.Deneska samoto geto Skopje e S'ldisano od site strani! Poarno ce bese tie Deca, da se nekade prema Debar ili vo Aracinovo. Me interesira, od ovie vojnicina od ARM, kolku od niv se deca ,na Intelektualci, pratenici, politicari, biznismeni[lopovi]? Decata na influentnite se po diplomatskite kancalarii,a ne vo Avganistan. Ako Avganistan bese ubav za ovia nasi vojnicina ne ce imase mesto .

realen makedonec (12.06.2009 23:35:58)
makedonija e posvetena za ispolnuvanje poveke od obvrskite za da go zadovoli na nato, no nato e toj shto ne je ja saka makedonija vo chlenstvo pod ustavnoto ime ni so referencata fyrom .makedonskite vojnici uchestvuvat vo klanicata avganistan so mnogu poveke vojnici iako sme 5 pati po mali na broj po stanovnishto od grkot koj broi 10 milioni narod. ovde na nikoj ne mu prechi imeto makedonija kade e nato da se iskaze i da reche vije ne moze da uchestvuvate pod imeto makedonija tuku si kuti si zima za pravo da bara poveke makedonski vojnici za vo klanicata avganistan. nasheto molenje e nashata naqjgolema greshka koga toa ke go svatat nashite politichari site problemi ke ischeznat. barame lubov so plachenje i molenje i na kraj pak ke izvisime. e makedonijo ,makedonijo kakva generacija na makedonci izrodi


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 15 2009 @ 05:55 PM
By: Cucer Sk. Crna Gora.

Content:

Bravo Ckalo bez ,,vode"Ckalo bez vode-Vratnica Ogolio si ovu :T.K. Z Drzavu Mak. (13.06.2009 02:04:17)
Daj be prvo osloboditego getoto , sto se vika Skopje,kade i da mrdnes od Getoto Skopje sekade moras da se poklonis na Crniot Orel.Deneska samoto geto Skopje e S'ldisano od site strani! Poarno ce bese tie Deca, da se nekade prema Debar ili vo Aracinovo. Me interesira, od ovie vojnicina od ARM, kolku od niv se deca ,na Intelektualci, pratenici, politicari, biznismeni[lopovi]? Decata na influentnite se po diplomatskite kancalarii,a ne vo Avganistan. Ako Avganistan bese ubav za ovia nasi vojnicina ne ce imase mesto. P.S : Sa nepismenim narodom mozes da manipulises, a sa prosvecenima nikad!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 16 2009 @ 06:33 PM
By: ljubotan

Content:

Od Utrinski vesnik Vo jazbinite na rudnicite:Jazince ,Stakovac i Radusa , ima mesto za milioni toni na odpad! Otom Potom;So godini toa ima da se cedi vo Vardar ,a Skopje ima toa da go pie! Cedeneto na odpadot ide nadolu, a ne nagore. Bravo Opstina Jegunovce ,ako ova dobro go naplatite, od drugite opstini!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 16 2009 @ 06:46 PM
By: ljubotan

Content:Ljubotan (17.06.2009 02:18:10)

Prezemeno od Skopski Vecer Bajram e prav politicar. On e odgovoren samo na tie sto glasaa za nego i na nikoj drug!, a specialno,ne na koi kakvi partiski novinari i TV Spikeri!Zarem Vie vo Skopje nemate videno kako funkcionira Engleskiot ,,Parlament"Uaaaaaaaaaaaaaaa! Italianskiot = Urnebes vo zivo!Spanskiot nokauti, Tajvanskiot= Box-Mec! Zarem zaboravivte, edno vreme, sto praea Abanskite pratenici i Makedonskite vo parlamentot; Tebacki,psovki, frlane mikrofoni,gasene na strujata,blokirane na parlamentot,kurvinski optuzbi,ama tie ne bea ROMI!tuku,,Kulturni" Makedonci i Albanci


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 21 2009 @ 07:44 PM
By: Bg.pol.Drustvo!

Content:Igumanov pakt s vu­ko­vi­ma.!
Iguman Amvrosije, jedini monah nedavno obnovljenog manastira Kovilje, pripitomio dva vuka, lisicu, orla, zmiju, gavrana i zeca

Am­vro­si­je i Al­fa u igri (Fo­to Do­bri­vo­je Uro­še­vić) Javor – U manastiru Kovilje, podno Javor planine, nekada je bilo mnogo monaha, u vreme Turaka je tu čak i škola radila. Danas je ovde, u nedavno obnovljenom manastiru s kraja 12. veka samo jedan monah, koji, kako kaže, uči od – vuka...

Na tridesetak kilometara od Ivanjice, na desnoj strani reke Nošnice, nalazi se mesto koje istovremeno odiše neverovatnim mirom i energijom. Dočekuje nas iguman Amvrosije Alimpijević, ujedno i prvi monah koji je posle 200 godina pauze zamonašen u ovom manastiru. Priča o njegovom „paktu sa vukovima“ prešla je i granice Srbije, a snimke monaha i vučice na „jutjubu“ videlo je na desetine hiljada ljudi.

– Nisam ja nikakav svetac, niti čudotvorac, cela ta priča je pogrešno shvaćena. Ne pripitomljavam ja životinje, već su one mene prihvatile, a ja kroz druženje sa njima pronalazim neke svoje odgovore. Ja neke stvari ne mogu da objasnim, to ne može da se stavi u reči – veli iguman Amvrosije.

Ovde su posetioci malobrojni, čuju se samo ptice i žubor vode. Naš sagovornik kaže da mu samoća prija posle iskustva u Studenici, gde je bio tri i po godine.

– U Studenici sam vodio i po 20 autobusa dnevno. Uveče dođem u sobu, zatvorim oči i samo mi lete lica... Nije to za mene, ovde sam pronašao mir – priča ovaj iguman.

Obrazovan, duhovit, mlad, tek mu je 29. godina, odlučio se na korak koji nije svojstven njegovoj generaciji.

– Monah je čovek ranjen ljubavlju Božjom. Ja sam sa 20 godina otišao u manastir i opet bih to ponovo uradio – govori dok nas poslužuje kafom i rakijom.

Na sto stavlja mobilni telefon.

– To mi je jedini kontakt sa svetom ili se možda zavaravam – sa osmehom priča i dodaje: – Moram da ga imam zbog parohije, jer ja sam i monah i paroh.

Njegova parohija je 45 kilometara u prečniku. Amvrosije drži službu, liturgiju, venčava, sahranjuje... Nedavno je tako venčao Albanku i Srbina, što je uredno zabeležila i „24 časa svadba“.

Iguman je iz Arilja. Završio je i muzičku školu, svira gitaru i klavir. Ima ih i ovde, ponekad prebira po dirkama i žicama. Porodicu, kaže, viđa otprilike tri puta godišnje. Brat Aleksandar je mlađi od njega devet godina, igra fudbal u Mađarskoj. Bio je jednom ovde, kada ni konak nije bio završen i samo je prokomentarisao: „šta je ovo, samo hektar neba...” Da, hektar neba i planine, ali koji zrače posebnom energijom, verovatno zbog stare crkve, dodaje...

Tik uz konak koji je podignut prošlog novembra, parkirani su džip i motor. Još jedan dokaz da mladi iguman odudara od uobičajene slike monaha koji komuniciraju jedino preko službe.

– Džip i motor sam dobio na poklon pre mesec dana, zahvaljujući emisiji RTS-a „Kvadratura kruga“, koju je video profesor teološkog fakulteta Miloš Vesin iz Libertvila u SAD. Profesor, njegovi studenti i parohijani sakupili su novac i tako mi obezbedili prevoz u ovim planinskim bespućima– objašnjava dok prati naš iznenađeni pogled.

Dok pričamo ispred crkve, koja je delom uklesana u steni i po svom izgledu spada u red pećinskih crkava isposničkog tipa, pitamo da li možemo da vidimo tu čuvenu vučicu Alfu. Posle nekoliko zvižduka prikrala nam se s leđa, ali držeći odstojanje od nekoliko metara.

Kada nema nikoga leži na klupi na kojoj sedimo.

– Nikome neće da priđe i niko je nije dodirnuo osim mene, što je i logično, jer sam je ja othranio. Imala je samo 15 dana kada su mi je doneli, tek progledala... hranio sam je svaka četiri sata, prvo mlekom, pa mlevenim mesom... Nazvao sam je Alfa jer su mi rekli da je bila najkrupnija u leglu i verovatno predodređena za alfa ženku – priča nam dok vučica nepoverljivo pravi krugove oko neočekivanih posetilaca.

Na čuvenu poslovicu „vuk dlaku menja...“, Amvrosije odgovara svojom poslovicom: „ljubav dlaku menja, ali ćud nikada...”

Sada ima 10 meseci i još je mala, jer vukovi tek sa dve godine postaju zreli. Alfa ima svoj boks, a Amvrosije je često pušta, pa odlaze u lutanja po šumi...

– Imao sam još jednog vuka, isto je bila ženka. Ali nju nisam ja othranio, bila je divlja... Svi smo se zajedno šetali, ali posle nije htela u boks, morao sam da je unosim. Sada je u Čačku, tamo ima ogroman ograđen prostor...

Osim vučice, monahu društvo pravi i lisica, koju nismo uspeli da vidimo, jer obično dolazi kada padne mrak.

– Lisica dolazi samo noću, ona je plašljivija od vuka. Uzeo sam je od nekih lovaca u Nišu, bila je kao čaša... Imao sam i orla, bio je pitom, nije bežao. Ubili su ga pijani lovci... iskreno, mislio sam da će pre neko ubiti vuka – priča naš sagovornik.

Pripitomio je i zmiju, gavrana, zeca i papagaja Aru. Amvrosije će sada ostati i bez Alfe, koja bi uskoro trebalo da bude prebačena u rezervat u Bugarskoj, među ostale vukove. Na naše pitanje da li će mu biti teško bez druga, monah odgovara:

– Onom koga voliš moraš dati slobodu... To je prava ljubav... Teško mi, ljudi, to shvatamo, ali se učimo... polako!


Komentar: vratnicausa.com; ,,Sva Ziva bica su stvorena da mogu ziveti u izobilju,ako niko ne prohteva vise nego sto mu treba" !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 22 2009 @ 04:36 PM
By: jas

Content:

Eve procav vo skopski Vecer ce se Otvara Univerzitet vo Ohrid. Pa Eve i nie od Neraste se spremame da otvorime univerzitet vo Neraste,i so nekolku soodvetni fakulteti vo : Dvorce, Orasje,Prvce,Kalnik i eden za Slavjanski studii vo Jazince!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 01 2009 @ 08:11 PM
By: Vratnica Usa

Content:

Pronasli smo, da Makedonija dobija:Makedonci dobijaju sto miliona evra godišnje od EU, pre svega za edukaciju Roma. I sada se pitamo zasto ;ONAJ ROMSKI POSLANIK NAZVAO SVE MAKEDONSKE POSLANIKE i VLAST ,DA SU MAFIJASI . Pa ljudi to je ogroman novasc , ko ga sve krade? Cela se Bajram News medija digla protivu tog Romskog Poslanika; Drvlje i Kamenje protiv tog,Romskog Poslanika,al ga Taj Boxser [premier] umiri, pa jos i da se izvini News medii,al valjda se i ovaj Romski Poslanik , mozda malo ovajdio iz tog fonda!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 02 2009 @ 07:33 PM
By: Vratnica Usa

Content:

I know, are several question which interest all of you: What to do, and think now: The first and most inportant thing for you is to read ,and to read vratnicausa,to understand and receive The Real Truth !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 03 2009 @ 05:57 PM
By: Vratnica Usa

Content:

Media Comment
Authored by: Me 3. 7 2009 god.
Znamo da je Alikasovic rodjen u Tetovo, Nije se nikad zenio , a brigu u vezi njegove sahrane uzeo je njegov daljni rodjak Trajko takodje tetovac. I dan danac Trajko je ziv, i ima 87 gog. Rodjen u Detroitu 1922god.od oca Gligorije i majke Evde [familija Saltanovci]. Govori cisto tetovski, kako ga je, majka naucila, sto je katastrofalno daleko od danasnjeg tetovskog. govora.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 13 2009 @ 03:47 PM
By: Od Utrinskog Vesnika Skoplje!

Content:

Îd: Philosoph
: 13 7.2009 09:16:17 Utrinski Vesnik Skoplje~

Potpolno se soglasuvam so akademikot. A sega za dezirformaciite od nekoi komentatori kako na primer Ace; Ap. Sv.Pavle bil roden vo TARSUS kade vo togasno vreme ziveele Grci, bil po poteklo Evrein a imal rimsko drzavjanstvo. Vo Delata na Apostolite (bibliska kniga) 16:9 stoi zosto bil vo Makedonija. Deka vo Solun togas ziveele Grci (kako i Rimjani i Evrei ama ne Makedonci) pokazuva istata kniga vo 17:1-5


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 13 2009 @ 07:12 PM
By: CHEES CLUB

Content:

Russian grand master secures world record
14 July, 2009, 00:21

Vladimir Kramnik, a Russian grand master, will see his name added to the Guinness Book of World Records.

The chess player won the tournament at Dortmund for the ninth time, making him the first one in the world to have done so at a major chess tournament

Kramnik won the last match against the tournament’s winner from four years ago, Arkady Naidich. The 2009 champion, however, only needed a draw to secure his title.

Kramnik topped the league table with 6.5 points, out of possible total of 10. He was followed by Hungarian Peter Leko, Norwegian Magnus Karlsen and Russian Dmitry Yakovenko.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 18 2009 @ 07:56 PM
By: Posmatrac

Content:

Ma .ajde bre Ljubotanu,u Skopskom Utrinskom Vesniku, pravis Dar -Mar na komentarima. I ono sto je najbitnije, niko se nije ni osmelio, vec godinu dana,da ti opovrgne tvoje razmisljane!, da: Jesi; Super, Superioran, ne Ti, vec Tvoj intelrekt!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 26 2009 @ 09:43 PM
By: from kumanovo

Content:


Name: Za:Super Site vratnicausa
Email:
HomePage: http://
Where are
you from: Kumanovo
Comments: Pa ova je neverovatno,da; Vratnicausa, samo za cetiri meseca Ima;Pola milion HITS,I sto da ne? Cela Srbija , srpska diaspora, a i Makedonija, a i njenja diaspora, Prate Vratnicu Usa. Vratnico! Ti Nam Obeli, Nas Srpski Obraz!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 08 2009 @ 09:07 PM
By: Za Vratnucuusa Voislav Lazic

Content:

Istanbul, avgusta – Trebalo je da prođe 160 godina da na svetlo dana vaskrsne jedan vizantijski mozaik za koga se dosad strahovalo da su ga zauvek pojeli protok vremena i ljudski nemar. Arheolozi su bili zatečeni: ispod sloja plastike i metalne maske ovih dana pojavio se anđeo, mozaik neprocenjive vrednosti koji je dosad čamio ispod maltera sakriven od očiju javnosti. Bio je smešten ispod visećeg svoda, koji se nalazi pod ogromnom kupolom.

Mozaik veličine metar sa metar i po je veoma dobro očuvan. To je naprosto neverovatno, kažu arheolozi koji su stigli do ovog otkrića. Pogotovo što se radi, prema prvim procenama, o delu koje je nastalo najverovatnije još u 14. veku.

Sudbine crkava, kao senke, prate životopis ljudi, često su čudne i nepredvidive. Ponekad bolne do suza. Kada su Turci posle višemesečne okupacije 28. maja 1453. godine konačno zauzeli Konstantinopolj, sultan Mehmed je odlučio da se Aja Sofija pretvori u džamiju. I na taj način je želeo da pokaže svoju nadmoć nad onima koji se krste pred Bogom. Odmah je naredio da se uz kupolu dogradi minaret (kasnije su dozidana još tri), da se mozaici i druga hrišćanska obeležja prekriju ili uklone, kako ne bi morao da ih gleda dok klanja Alahu. Postavio je mihrab, koji određuje smer prema najvećem islamskom svetilištu – Ćabi, odnosno Meki u Saudijskoj Arabiji.

U Aja Sofiji su se tako, poput zemljotresa, sudarile dve velike civilizacije: hrišćanska i islamska. Mnogobrojni posetioci to i danas teško mogu da shvate.

I mozaik je imao čudnu sudbinu, koja svedoči o stradanju čuvene vizantijske crkve. Kada je polovinom 19. veka sa njega počeo da otpada ranije postavljeni malter, sultan Abdulmedžid je odlučio da ga ponovo prekrije. Aja Sofija je tada još bila džamija. On nije izvršio kulturni zločin, nije ga uništio. Angažovao je švajcarskog arhitektu Gaspara Fosatija, koji je taj posao, kako se sada pokazalo, 1847. i 1848. godine obavio veoma stručno. Kao da je još tada bio uveren da će se jednog dana dogoditi čudo: da će mozaik možda ugledati svetlo dana. Sve donedavno on je bio poslednji čovek koji ga je video.

Dva miliona posetilaca, koliko ih svake godine prođe kroz Aja Sofiju, biće mu neizmerno zahvalni.

Aja Sofiju je podigao vizantijski imperator Justinijan od 532. do 537. godine. To je delo u to vreme dvojice najpoznatijih arhitekata – Antemijusa i Isidorusa. Pre nje na tom mestu bile su dve manje crkve, koje su progutali požari.

U njoj se klanjalo Alahu pet vekova. Posle raspada Otomanskog carstva, Mustafa Kemal Ataturk, osnivač moderne turske republike, je shvatio da se ne može približiti savremenom svetu ukoliko ne ispravi taj istorijski greh. Ali, nije se usudio da ide do kraja, plašio se reagovanja islamista. Posle dužeg premišljanja, našao je kompromisno rešenje: Aja Sofiju je početkom 1935. godine pretvorio u muzej. Usledile su nove prepravke. Kako tada tako i sada; ona je (n)i crkva, (n)i džamija!

Taj greh mnogi Turci ni dan-danas ne mogu da mu oproste, pogotovo oni koji sanjaju i prizivaju povratak otomanske moći. Oni optužuju Ataturka da je izdao islam i svoje pretke, da je poklekao pod pritiskom Grčke i zapadnih sila. Oni bi i danas da klanjaju u Aja Sofiji i iznova podnose zahteve da se ona opet pretvori u džamiju. U situaciji kada se Turska našla na putu ka Briselu, to pitanje je, nema sumnje, zauvek skinuto s dnevnog reda.

Vojislav Lalić[objavljeno: 09/08/2009]


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 14 2009 @ 10:14 PM
By: Poucenije Nedoucenih!

Content:

MADRID – Šesnaest mornara NATO moraće da plati kaznu oko 160 hiljada evra jer su na jednoj španskoj plaži vojnim gumenim gliserima divljali i terorisali kupače.

U grupi su bili Belgijanci, Holanđani i Britanci, a među njima je bilo i pripadnica NATO.

Španska štampa piše da se vesela družina puna tri sata utrkivala na plaži prepunoj kupača u blizini španskog Viga.

Policija ih je upozoravala, ali bez uspeha. Jedan od razloga za divlju trku verovatno je bio i alkohol.

Patrolni brod španske civilne garde uspeo je da prekine divljanje, a u jurišnim čamcima NATO snaga pronađene su hrpe ispraženjih limenki piva.

U vreme dok su mornari divljali, na plaži je bilo između 30 i 40.000 kupača.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 15 2009 @ 07:30 PM
By: vratnicausa

Content:

SKOPSKI UTRINSKI VESNIK Doneo je vrlo lep napis o Nikoli Tesli, Al evo jedan Biser od ovog citaoca!
Îä: Justinijan
Äŕňóě: 15.08.2009 00:12:11

Amerika sosem go zataskuva deloto na nasiot Tesla,''srbin'' so velesko poteklo
Îä: Kraj na Istorijata
Äŕňóě: 15.08.2009 10:04:59

Do Justinijan; Site ni ja kradat Istorijata i " nasite slavni pretci".Pokraj Tesla i Ajnstaj bil so Mk poteklo, od s.Kukurecani, Isak Nutn ,i Galilej imaat Mk koreni od Tetovo, Kopernik se znae deka vodi poteklo od s. Iziste , kicevsko,a so poteklo od s.Openica Ohridsko.e Leonardo da Vinci. Za Aco Golemiot , Filip i Aristotel vece se znae deka se nasi, no i Homer bil nasinec, a isto taka ima dokazi deka Hanibal bil po poteklo od s. Toplocani iselen vo Kartagena, Ima golemi izgledei da se dokaze da i Julie Cezar ima nasi etnicki koreni Deva Marija vece se znae deka e od makedonkso poteklo, od Stipsko Novo Selo, Sv. Pavle e po poteklo od Gevgdelisko. Sv Petra e od Kratovsko, za Isusa seuste se ispituva , no nekoi dokazi odaat vo prilok da i toj ima Mk. poteklo.Ako ne veruvate za seto ova.prasajte go Pasko Kuzman i toj ce vi dokazi so arheoloski artefakti deka seto ova se nasi slavni ludje. ne popusto so brigada od 25000 ludje denje-noce kopa za gi dokaze nasite slavni korenja .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 15 2009 @ 09:10 PM
By: Ljubotan

Content:

Bravo, i Bravisimo, za komentar Onog sto se prestavio kao :Kraj Na Istorijata! Odavno nisam procitao tako lepo srocen sarkazam, na racun Mak-Donca! Samo zamislite? , Da se, Car Konstantin nekim cudom rodio u Bitolj- Manastir. danas bi Mak-Donci potrazivalji ceo; Istocno Rimsko Carstvo, da je nihovo, a Konstantinopol, da bude glavni grad Mak-Donske Republike!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 01 2009 @ 06:58 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

E za ovo prvi put Cujem ,a verujem ,da je i tako bilo, Poducujes Mak-Donske,,Akademike" . Kad Silver River nesto kazuje to ti je, kao i Sveto Pismo! Bravo, samo tako i Nikako Drugacije!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 25 2009 @ 05:24 PM
By: Debata 26 sept.Utrinski Vesnik Skoplje

Content:

Evo kako se falsifikuje Srpska tragedija od strane Mak-Donske ,,Istorije"! Mak-Donska bajka,za malu decu!<<<<Spored istoriskata dokumentacija i literatura, albanskoto doseluvane na teritorijata na makedonija zapocnalo vo 16 i 17 vek.. Poradi cestite vojni, vostanija i feudalna anarhija, doslo do migracii i napustane na celi oblasti od strana na MAKEDONSKIT NAROD. Toa bilo pricina kon krajot na 17 i18 vek vo zapadniot del na Makedonija , da se doseluva albansko naselenie od Albanija . Nivnoto doseluvane bilo skromno i malobrojno.Nivnoto prvo pomasovno doseluvane , vo Zapadna i Severna Makedonija zapocnalo po povlekuvaneto na Avstriskata vojska od makedonija (1689-1690 ]. Eeee Ovo je Seoba Srba Pod Arsenijem Crnojevic! Odgovor i pojasnjenje Vratnica Usa -Silvr River! Sve je ovo u redu! Ama nemojte , molim Vas,da SUPSTITUISETE; gde pise Srbi Sa Makedoncima .Bolje bi Vam bilo ,da ste procitali ,i da procitate: Diplomatska Misija Arhiepiskopa Jefrema Jankovica [Tetovac-Tetovo] sto je bio; Diplomatski Prestavnik [Patrijarha Arsenije Carnojevica]; Bas[1689-1690] sto je upucivao molbe i prepiske do Rimskog Pape i do Leopolda!! Lepo tamo pise koji je tamo narod u zbegovimai, i ima bezanija od ;Kicevija,Debra.Porecija,Tetova,Skoplja, zarad turske odmazde i zuluma! Silver River-Vratnicausa!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 03 2009 @ 08:08 PM
By: Vatnica USA

Content:

Authored by: Anonymous on Saturday, June 28 2008 @ 07:49 PM MST
Pa ovaj pasaport star skoro sto godina. Dali Grad Tetovo posduje neki pasaport stariji od ovog? Ovaj pasaport, je zaista od velike istotiske i naciomalne vrednosti Grada Tetova. Evo, Mi vratnicausa ; ga kupujemo i nudimo 100 eura-125 $, Ako onaj ko ga poseduje i hoce da ga proda


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 04 2009 @ 08:39 PM
By: Vratnicki Wind Storm1

Content:

Zamislite : Mak-donci uvek se hvale ,da su oni veci prijatelji ,i da ih Amerika vise ceni i postuje nego Srbiju.Al amerikanci ne misle bas tako. Ljudi sto su hteli da dobiju americku vizu; Mak-Donci su odbijeni 33,5 % ,a Srbi sa,mo 11.7. Mak-Donci i dalje nek salju svoju decu ,da ginu u Avganistanu,al ipak to im ne pomaze ,da dobiju milost-vize kod Amera!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 06 2009 @ 07:42 PM
By: Konvrt

Content:

A be kade e logikata na nasava drzava makedonija, i vvistina tie se vo pravo sto ne vikaat; Mak-Doska Eee pa sega Bugarite ni se krivi! Zarem ,nikoj ne go procital Gjorce Petrov, i negovota kniga; Patesestvie niz Makedonija; Kade kazuva, deka vo makedonija najpovece zivat Bugari,Turci,Albanci,Srbi, i nikade ne gi spomenuva makedoncite. Bas zaradi toa Sto Gjorce Petrov ne ja priznava Makedonskata Nacija,a Nie za toa mu dadovme ,da eden od najgolemite Gradovi do Skopje,a sega sostaven del na Skopje go Nosi imeto na Gjorce Petrov! Ova samo Nie mozeme da go zememe i da go goltneme,,zosto tolku pametot ni faca, Eee, sega Komsiite ni se krivi sto ni se smeat vo Lice! ,Ovie denovi go slavime i praznuvame So igri i tapani vo Gjorce Petrov, kako da e ,,Nas" .Na zdravje neka ni e Blgarskiot Tvorec i Deec Gjorce PetroFF !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 08 2009 @ 09:43 PM
By: Vernik

Content:

Ako ne verujete samo kliknite na levom cosku nase VEB prezentacije gde pise; PRAVOSLAVNA OHRIDSKA ARHIEPISKOPIJA, pa bice vam sve jasno, sta radi tako zvana MP,,CRKVA" sa nasim Duhovnim Znamenitostima!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 12 2009 @ 07:19 PM
By: Ljubotan Skopski Vecer!

Content:

Ljubotan za Skopski Vecer! (13.10.2009 01:25:03)

Ova e preneseno od Skopski Vecer Po Gjavolski lik na eden ,,Vladika" od ovoj Sv.Izgrev, nemam videno! Raspucin -iako ne e Vladika,e Lepotan vo odnos so ova Ruglo ,,Sv" Stefa,samo poglednete mu ja Facata i se ima da vi bide jasno.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 04 2009 @ 03:05 PM
By: Vdka Sve ,pa i Pice

Content:

Ruski izum – votka u tabletama
SANKT PETERBURG – Ruski naučnici patentirali su alkohol u tabletama koji se lako prenosi, konzumira i dozira, pa bi vodka ubuduće mogla da se pije kao lek.

Profesor Evgenij Moskalev s Tehnoloskog univerziteta u Sankt Peterburgu razvio je tehnologiju koja omoguzava da se alkohol pretvori u prah i dalje distribuira u obliku pilula.

Ovom novom tehnikom moze u čvrsto stanje da se dovede bilo kakav alkohol, pa čak i pivo i vino.

„Suva” votka moze svuda da se nosi sa sobom, a i konzumacija je jednostavnija. Nema nalivanja alkoholnom tecnoscu niti oporog ukusa u ustima. Zahvaljujuci novom „pakovanju” konzumenti ce moci i lakse da vode racuna o količcni alkohola koju unose u sebe.

No, upkos ovim, uslovno receno, prednostima, mnogi su sumnjicavi prema votki u tabletama. Pogotovo sto se omiljeno pice Rusa, osim za pijenje u hladnim ruskim nocima, koristi i za mnostvo drugih stvari, gde pilule tesko da bi bile od koristi.

Recimo, Rusi votku koriste za skidanje flastera, kao rastvarac lepka, zatim kao sredstvo za ciscenje stakla (kako prozora tako i naocara), kao losion za lice, kažu, odlicno cisti kozu i zatvara pore, kao stimulans za rast kose (cep votke u 350 ml sampona).

Votka u boci sa raspršivačem ubija stršljene na mestu, a da bi se izlečio smrad nogu, treba ih prati votkom. Sve to ne bi moglo sa votkom u tabletama.

Po potrošnji votke Rusi su bez premca u svetu iako još niko nije uspeo da objasni popularnost tog pića bez boje, mirisa i ukusa.

Veruje se da su prvu votku napravili monasi u Kremlju, najverovatnije 1503. godine i to kao alkohol za dezinfekciju rana ratnika na bojištu.

Votka se, međutim, ubrzo otela kontroli pa se danas u Rusiji po „glavi” stanovnika godišnje troši zastrašujućih 18 litara čistog alkohola, najvećim delom upravo votke.

Prema standardima Svetske zdravstvene organizacije, zdravlje nacije je ugroženo ako se popije više od osam litara godišnje.

Krajem prošle godine, u Rusiji je bilo registrovano preko dva miliona alkoholičara. Piće je glavni krivac za veliku smrtnost. U populaciji od 143 miliona Rusa, 700.000 umire svake godine od posledica konzumiranja alkohola.

Novi rat alkoholizmu najavio je jesenas predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, ne bi li se spasla budućnost nacije koja sve više pije. Mnogi su odmah podsetili da sudbina svakog lidera koji je Rusiju pokušavao da odvoji od flaše - nije bila ružičasta.

Tako je popularnost Mihaila Gorbačova drastično opala tokom kampanje za restrikciju alkohola 1985. godine.

U jednom od moskovskih viceva iz tog vremena, pijanac, besan što dugo mora da stoji u redu za vodku, reši da ubije Gorbačova. Posle izvesnog vremena vraća se i staje ponovo u red. „Šta je bilo, jesi li ga ubio?” - pitaju ga. „Ma kakvi! Red ubica pred Kremljom veći je od ovoga ovde”.

Alkoholizam svake godine smanjuje broj radno sposobnog stanovništva Rusije. Prema prognozama, već 2015. godine na tržištu radne snage nedostajaće 13 miliona ljudi.

Demograf Andrej Korotajev smatra da će se broj stanovnika Rusije do 2050. smanjiti sa 143 na manje od 100 miliona ako se ne uđe u ozbiljan rat sa alkoholizmom.

Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 05 2009 @ 08:26 PM
By: Skopski Vecer

Content:

Ljubotan (06.12.2009 03:00:25)

Od Skopski Vecer! Kolku sto znam Topografija,postoi topografska Makedonia i taa se protegnuva na sever do linijata: Korab-Suva Gora-Jakupica-Venac -Osogovski Planini, a postoji i politicka[Titovska] Makedonija severno od ovaa linija. Me interesira sto ce stane so Skopje ,zosto Skopje nee Ni Topogravski ,ni geografski vo Severna Makedonija .Znaci Glavniot grad na Makedonija e nadvor, nego Po Severno, od Topografskite-Geografskite granicite na Severna Makedonija!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 06 2009 @ 09:55 PM
By: Skopski Vever

Content:

Nekoj si Vasko spomena:,, Jas znam deka edno vreme Bugarite gi prekrstija site Turci vo Bugarija, i pak za kratko bidejki ne im uspea.Kaj se culo i videlo nekoj so sila da te prekrsti"! Eeee Moj Vasko neznanko; Prasajtegi Pod Sarplaninskite Sela vo Tetovsko ;Rogacevo,Staro Selo,Vratnica,Beloviste,Odri, Skopska Crna Gora.Porecije,Kumanovko,pa i vo samoto Skopje! Se na sila prekrstuvane se pravese nova Makedonska Nacija 1945god., Mozebi ne na sekade ,a ova e vistina, imam i sudski presudi.a i jos zivi sveddoci! Ja imam i izjavata Na Lazar Kolisevski vo centralniot komitet FNRJ; Pa drugovi ako mi damo,.Da Skoplje sa skopskom Crnogorom Kumanovo i njene opstine,Tetovo,i njene Opstine,Porecije,a tu je i Gostivar ,da su oni Srbi i Deo Srbije onda, Pitam vas ,Sta ostade od Makedonije?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 23 2009 @ 08:26 PM
By: iz Skopskog Vecera!

Content:

Ljubotan (24.12.2009 02:33:43)

Eeee sega e vreme da ve vidam kolku ste hrabri,da go objavite ova! Vrlo interesantno,ama vistinito,Vo Skopje povece ima ostaveno od Nemanici i Jugovici,negoli od site drugite zaedno! Vo Skopje mu se mesti Aleksandar-Ace, Georgi Kastriot-Skender Beg-se namesti,Gjorce Petrov [Blgarski Ideolog vo Makedonija} namesten, da ne zboruvame za;Goce Delcev,Jane Sandanski,Nikola Karev,Odamna namesteni!, Zarem pored site ovie,sto ne ostavija nisto vo Skopje,a da nema li, mesto i za Milutin, Dusan-Dusko iTatkoto so Sinovite 9 Jugovica! Pa sosema ispravno, Srbite imaat pravo da se lutat,zatoa sto se zanemareni,a edna srpska kreativna postavka napravi tolku prasina!Pa ovoj Ivan Stoiljkovic ,e preblag,a da bese Pratenik Onoj Stoiljko od Skopska Crna .Gora,ili onoj od Vratnice Z.P., ce bese pogolem Zumbus!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 26 2009 @ 09:07 PM
By: Skopski Utrinski Vesnik

Content:

Evo sada i Skopski Utrinski Vesnik dao komentar Ljubotan. I verovali il ne ,niko ga nije smeo,da komentarise, jer fakti i istoriska istina,a i nepravda su na njegovu stranu!
Îä: LJUBOTAN
Äŕňóě: 26.12.2009 01:22:05

Eeee sega Gos.Petrovski, vreme e da ve vidam kolku ste hrabri,da go objavite ova! Vrlo interesantno,ama vistinito,Vo istorijata na Skopje povece ima ostaveno od Nemanici -Jugovici,negoli od site drugite zaedno, Za zal golema nepravda prema srbite ! Vo Skopje mu se mesti da dojde Aleksandar-Ace, Georgi Kastriot-Skender Beg-se namesti,Gjorce Petrov [Blgarski Ideolog vo Makedonija} namesten, da ne zboruvame za;Goce Delcev,Jane Sandanski,Nikola Karev,Odamna namesteni!, Zarem pored site ovie,sto ne ostavija nisto vo Skopje,a da nema li, mesto i za Milutin, Dusan-Dusko iTatkoto so Sinovite 9 Jugovica! Pa sosema ispravno, Srbite imaat pravo da se lutat,zatoa sto se zanemareni,a edna srpska kreativna postavka napravi tolku prasina!Pa ovoj Ivan Stoiljkovic ,e preblag,a da bese Pratenik Onoj Stoiljko od S.C .Ggore,ili onoj od Vratnice Z.P., ce bese pogolem Zumbus!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 23 2010 @ 10:12 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

Cudo nevigjeno u Tetovu. Procitah u Kiss Radio News, to jest ,Opstina Jegunovce organizuje,; Bugarskre Umotvorine i Folklor,kao da je to ,,Makedonski"FOLKLOR! Samo zamislite!; Sopska Petorka ;Dimitrovgrad,Bosilgrad,Ljubota,Custendil i Dragoman ; Opstina Jegunovce Promovise ih kao ,da je to ,,Makedonski Folklor", A zatim Bufsko Oro.ponos Bugarske igre, kao i Pajdusko oro! Bufsko oro i pajdusko uvek je donosilo nagrade Bugarskom Folkloru,po svim Pan orthodoxnim festivalima!! Moj Prijatelj Done Kostoff Bufcanin ,Koreograf iz Bufa,kad sam mu pokazao ovo,sto opstina Jegunovce planira, samo sto nije pao u nesvest,il za malo da nije imao srcani udar,jer je On, Done Kostof tvorac Na Buvskoto i Pajduasko.A za ono Kopanka, i niko nije ni cuo u tetovskom kraju,,kao i za Blgarskog Vapcarova! Pitam Vas? Sta Bi sa nasim igrama : U Sest, Moravac,Zikino,Cacak,Ono Staro.Ferman stize iz Bosne,da se siske ne nose,Seno slama Zob,zob,zob;Siske ce se nositi,a Devojke Prositi!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 25 2010 @ 08:25 PM
By: Posmatrac

Content:

A,be gde ste Vi; Mak -Donci???


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 25 2010 @ 10:21 PM
By: GdeSi Jagunovce!

Content:

Bravo Vratnica Usa, izvor Istine i Tradicije!. A od kud?? Dogjose ovi Blgari u Jegunovce??! Pa Jegonovce su Vise od pola; Vratnicani,Belostani .Staro Selci i Odrani!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 25 2010 @ 10:31 PM
By: Ja

Content:

Bruka ! ovim VMROVCIMA u JAGUNOVCE, ne daj te im sansu da nas VISE manipulisu!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 09 2010 @ 11:22 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

I Ovo Procitah na Syber Vratnica,al velika ironija ,Ne,To je Istina i Tako,ce i da bude ! : Gu prodavamo Vratnica i celoto poljence polje ; Samo za eden dobro opremen Staracki Dom so kapacitet za 300 + dusi i, za tie pari, da se kupi; Vo Istocna Makedonija[Bugarija},ili vo centralna Srbija}! Na vreme da se prodade, tace rekal nekoj Mito Surko; E, sega e vrme da se Prodade i em prodal na Noacej,a ce dojde vreme, kda Vie nema komu da prodadete,a ce begate samo da spasite zivca glava.! I tace ce bide!! Vratnica treba da bide pobrza i povidovita od site! Sto ne, Celoto selo moze da se stavi na prodazba i so negoviot atar ,a e najgolem vo Tetovskiot Region~!sega mu e vreme uste nesto cini!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 13 2010 @ 09:53 PM
By: Utrinski Skopje

Content:

Îä: Ljubotan
Äŕňóě: 13.02.2010 00:51:17

Ovoj gosodincic ProtogjER, vnuk na Slavniot Bugarski General ProtogjerOV se otkaza od negovoto slavno familiarno prezime-ProtogjerOV i go izbrisa OV ,samo za oportunistickite potrebi , pa stalno ni sepredstavuva so novo prezime Protogjer. Veruvam ,vo Makedonija ili vo Bugarija takvoo prezime Protogjer ne postoi,ama postoi vo negovata oportunisticka glava! Za pravda pred Boga ne e samo toj -Stipjanite se barem poiskreni ne gi smenija prezimineta. Nekade procitav Stipjanite mnogu dale za Makedonija.Se prasuvam za koja i civa Makedonija? Dali nekoj znae, kade bea Silnite Stipjanite, i so kogo bea Surprised!d 1941 god.poa se do padot na Fasisticka Bugarija.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 15 2010 @ 04:10 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

E sad, jos kad bi Unuk Vojvode Jovana Babunskog,umesto fudbala;odabrao politiku i bio Ministar odbrane[postigao je auto gol protiv makedonije] Makedonije ,verujte mi,imali bi pravu ravnotezu Srba i Bugara u Maskedoniji!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 24 2010 @ 08:53 PM
By: Posmatrac

Content:

Doci ce i taj dan,jer su ,,makedonci" rekli po statistici,pre par dana u nihovim dnevnim listovima, da:Najvise volje Srbe il Srpkinje i najvise veruju:Srbima!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 26 2010 @ 09:00 PM
By: Ban Jednog Sela

Content:

Odavno znam to! Al VMROVCI Nikakako, da To shvate!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 27 2010 @ 10:15 PM
By: Bravo Z..Petrovicu

Content:

zlatko s petrovich, 19/05/2010, 06:41
Procitah ,Negde maja meseca u Bg Politici! od Z. Petrovica- vratnicausa :Veliki Talenat i Pisanija. Dobrica Cosic, O Srbiji,i vreme S Titom? Veliki Talenat .Kako to,da nije osetio? A ,Moj Tata znao je za tu Podvalu! Eeee moj Dobrice! Nikad nisam mesao : Karakter coveka i talenat coveka ,a Ti si veliki talenat ,a ne i karakter Coveka.:I pored svih ovih glorifikacija,zar si zaaboravio kad si glorificirao komunisticku omladinu! Covek je:Onaj :Od intgelegdencije i Istine,a ne iz opurtuizma i talenta.A gde Si Ti? kako si ovo srocio za Bg Poplitiku. PS .Bravo Petrovicu!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 27 2010 @ 10:30 PM
By: Dobrica Cosic1

Content:

Dobrica Cosic!NAGRADU koju sam dobio za šezdesetogodišnji književni rad primam sa najdubljom zahvalnošću i uzbuđenjem, jer ona dolazi iz kulture koja predstavlja moju književnu otadžbinu. Ovim rečima Dobrica Ćosić, kao prvi dobitnik zlatne medalje Puškina, zahvalio se na visokom priznanju koje je mu je dodelio Prvi slovenski literarni forum “Zlatni vitez”. Ćosiću je nagrada uručena u Domu ruske dijaspore, u prisutvu moskovske kulturne i književne elite.

- Šest decenija tragam za smislom ljudskog bivstvovanja, najpre kao revolucionar, komunista, a zatim kao pisac romana o ljudskoj sudbini na srpskoj zemlji u 20. veku - rekao je Ćosić u svojoj besedi. - Posle svakog romana, stena mi se survavala na podnožje brega i ja sam ponovo drugu gurao ka vrhu, da sa njega ugledam nepoznato. Šta sam shvatio, šta sam sebi i čitaocima razjasnio o smisliu ljudskog bivstvovanja? Nemam jedan odgovor


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: September 27 2010 @ 10:39 PM
By: Michel Nostradamus

Content:

Michel Nostradamus, 19/05/2010, 14:45
Tolstoj, Solzenjicin i Cosic u istom rangu?. Pa ako je vec tako, zasto ga ne predloze za Nobelovu nagradu za knjizevnost, pa da barem stane rame uz rame sa Andricem?. Ponekad se stvarno iznenadim ovakvim vestima.
itd., itd. Al Cestitam Ti ,Petrovicu .jer si dobro razlucio Karfakter i Talenat!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 04 2010 @ 07:13 PM
By: BorisTadic i Njegova Monahinja Vrartnica USA

Content:

Utorak, 05.10.2010.
.Monahinja Irina: Tadićeva bivša žena Veselinka Zastavniković Predsednik je do sada nekoliko puta posećivao kosmetske manastire Dečane i Gračanicu, ali je bilo upadljivo da je svaki put u Pećku patrijaršiju slao svog savetnika Mlađena Đorđevića. Na taj način je izbegavao da se sretne sa bivšom suprugom koja se posle pet godina koje je provela kao iskušenica 14. oktobra 2007. zamonašila i dobila ime Irina.
Prema informacijama do kojih je list "Alo!“ uspeo da dođe, ona dane u manastiru provodi potpuno isto kao i sve ostale monahinje obavljajući poslove koje joj određuje igumanija mati Fevronija.
Boris za patrijarha!
Svečano ustoličenje patrijarha Irineja je razlog što će se ponovo okupiti sve vladike SPC iz zemlje i dijaspore. Među vladikama se ovih dana prepričava i jedna zanimljiva pošalica. Najbolje bi bilo da u Peći ustoličimo Tadića uz prisustvo patrijarha Irineja i Hašima Tačija i na taj način ozvaničimo pravo stanje u crkvi - ispričao je jedan vladika aludirajući na sve očiglednije srastanje crkvene sa državnom vlašću.
Irina najčešće radi kao kustos, brinući se o freskama. Pošto dobro zna engleski jezik, razgovara sa strancima koji dolaze u manastir i objašnjava im njegovu istoriju, umetničku vrednost i značaj njegovih relikvija - kaže izvor „Alo!“ upućen u život u ovoj svetinji. Naš izvor dodaje da se predsednikova bivša supruga ne libi ni poslova u manastirskoj štali ukoliko joj to zapadne kao poslušanje.
Predsednik Tadić se sa Veselinkom razveo 1997. godine posle 16 godina braka, pošto se, prema izvorima „Alo!“, već bio zaljubio u njegovu sadašnju suprugu Tanju.
Borisov fatalni susret sa Tanjom dogodio se na jednoj rodbinskoj svadbi kojoj Veselinka nije prisustvovala pošto nikada nije uspela da uspostavi dobre odnose sa predsednikovom majkom Nevenkom.
Njen jedini greh, prema našim informacijama, bio je što je svekrva smatrala da kao ćerka podoficira iz Osjeka nije dovoljno dobra za njenog sina koji pripada akademskim krugovima, pa su zbog toga njih dvoje početkom osamdesetih morali da žive u skromnoj podstanarskoj sobici sa zajedničkim spratnim kupatilom u ulici Koče kapetana.

Oni koji ih poznaju iz tog perioda tvrde da su se "puno voleli i puno svađali i bili ljubomorni jedno na drugo“. Kada su se posle deceniju i po zajedničkog života, navodno zbog Tadićevog neverstva, rastali, Veselinka se okrenula crkvi. Jedno vreme je radila i u saveznom Ministarstvu vera dok se na njegovom čelu nalazio Bogoljub Šijaković.
U pojedinim medijima se 2008. godine pojavila informacija da je predsednikova bivša supruga nestala iz manastira i da joj se izgubio svaki trag, što je izazvalo veliku pažnju i strah javnosti, ali je ona ubrzo demantovana iz same crkve. Razlog privremenog odsustva iz manastira, kako je rečeno, bila je poseta stomatologu u Beogradu


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 09 2010 @ 09:29 PM
By: Vernik 389 vratnicausa.com

Content:

Ostavimo nasu Molitvenicu Irinu, da se za nas, Gresne Moli. I Ona je mogla dostici Visinu nasih mera,al je Ona odabrala Mere Gospoda,da je Molithva Bogu ;NASEG SPASENJA ,Ono istinito i Bogu Ugodno i u Vjek i Vekova Amin!Ona je prva shvatila;Oglaseni ;Glave Vase Gospodu Priklonite!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 10 2010 @ 07:59 PM
By: Posmatrac

Content:

Pa ovo ,sto rekoste u Vezi Monahine Irine ,nije nista manje nego da je rekao; Justin il Nikolaj! Bravo Vernice ,Bravo! www. vratnicausa.com


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 11 2010 @ 09:08 PM
By: Cucer Sk Crna Gora

Content:

Ovo, od Vernika i njegovo pisanije ,nadmasuje ,nase Greotne Duse,a On .sa primerom kalugjerice Irinom; Prosvecuje Nas;Al vrlo tesko,jer nismo dorasli njegovom poznjanu Boga i Monastva.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 15 2010 @ 01:57 PM
By: Da se Zna!

Content:

World Top Ten Foreign Aid Donor Countries
Country In Billion Dollars
United States 12.9
Japan 9.2
Germany 5.4
France 5.2
United Kingdom 4.8
Netherlands 3.4
Italy 2.3
Canada 2.0
Sweden
Ceo svet misli da je; USA najbolji donator,al ispade da je USA najlosiji Dobrocinitelj-donator, kad se uporedi sa Velicinom Zemljei, Velicinom Ekonomije i Broj Stanovnistva!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: October 25 2010 @ 09:50 PM
By: Skopski Utrinski Vesnik

Content:

Îä: Ljubotan -Trade Name! Vo Feljton Oktomvri: 23.10.2010 00:45:09

Zanimlivo! , Ovie Makdonski ,,istoricari" kogaj tvrdat deka Grcite ne znaele so kogo ratuvaat PS. Interesantno Vizantia vo toa vreme kako edna Zemja, nejzinite Istoricari i sovremeniici so dosta razviena pismenost,,Neznaele " so kogo ratuvale i zosto go narekle Bulgaroktonos.Zarem Cerkamu na Samoil [Zapadno Bugarsko Carstvo] Kosara ,ne bese prva bratucetka na carot na Istocnoto Bugarsko Carstvo Vladimir! Eeee sovremenicite ne ,,Znaele",a ovie tolkuvaci znaat! A za Otec Pjsije ,da e roden Vo Makedonija,da e samo toj.Po moiite soznanija ;Najgolemiiite Bugarski Dejci se rodeni vo Geografska Makedonija


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 06 2010 @ 06:32 PM
By: Posmatrac :Bugarka Prva Dama Brazila

Content:

Kao devojčica želela je da bude balerina, ali su okolnosti naterale novoizabranu predsednicu Brazila da mladost provede u maskirnoj uniformi i posveti se mnogo grubljim piruetama – igrala je vodeću rolu u marksističkoj urbanoj gerili. Kćerka obrazovanog Bugarina, advokata i komuniste Petra Ruseva (u Brazil se, bežeći od progona, iselio 1929), ekonomista po struci, Dilma Rusef od prvog januara preuzima kormilo nad sedmom ekonomijom sveta, kao prva žena na toj funkciji u istoriji Brazila.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 22 2010 @ 09:56 PM
By: Onaj ko Zna Istinu!

Content:


Tearce 8329 i - 5 Srba
Tetovo 20594 i 517 Srba
Vratnica 7517 i 414 Srba i u To vreme kad su Letali glqave Zasrpstvo!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 22 2010 @ 10:14 PM
By: Istina

Content:

P opis Stanovnistva !953 god. u tetovskom Srezu! Opstina Tearce 8329 i - 5 Srba
Opstina Tetovo 20594 i 517 Srba
Opstina Vratnica 7517 i sama Vratnica 414 Srba i u To vreme kad su Letali glave Za Srpstvo!!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 21 2010 @ 09:47 PM
By: Vo Skopski Vecer-Ljubotan Trade name

Content:

Vo skopski Vecer 12 22 2010 Ljubotan -Trade Name!
Kakva Drskost kon citatelite na Vecer,od Skopski Vecer;Makedonija na 10 'to mesto za Turisticka Zeska poseta. Eee,a kade se;Madrid,Barcelona,Valencija,Paris, Monako,Amsterdam,Florenc,Rim,Pizza,London. Eeee,sega e na red Makedonija,a kade se; Palma,St.Tropez, St Petesburg [petrovgrad] ,Praga,Krakov,Budapest,Izmir, Larkos,Dalmatia?? Zar zaboravivte, minatata godina, Belgrad bese izglasan kako naj Intertejment grad vo Evropa. Vakvia reklami ne mu sluzat na narodot i citatelite na Vecer,tuku go oslepuvaat,i so vakvii progoltani informacii,nekoj ce ispadne,da ne znae podaleku od nosot!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 22 2010 @ 02:51 PM
By: Dr.Tetovac

Content:

Bravo Ljubotan -Trade Name ,igras majtap so makedonskava media!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 23 2010 @ 09:57 PM
By: Ljubotan -Trade Name za Skopski Vecer i posiroko

Content:

Intersanto edno misleniee Na Vecer,.Se nalutela Pratenickata Radmila,sto Stoiljkovic Kameniot Most go rekol Dusanov Most .Zamislete, kakva ,,Lapsus Lingva" na Stoiljkovic.A,da sto ce recese za crkvata Sv Spas,toa ce mu bese isto kako Super,,Lapsus Lingva". Pratenickata so pogelema ,,Lapsus Lingva " Odi si doma vo Kosovo! So godini gi slusam ovie ,,Lapsus Lingvi", Makedonski Manastiri. Da, golema e razlika kogaj ce se rece ; Makedonski Manastiri i Manastiri vo Makedonija! Bilo kako bilo ;Skopje ,Gostivar ,Tetovo i Kumanovo ne se, ni po Geogeogravski kriteriumi vo Makedonija!Skopje e samo Drzavno-Drziti[ drzava od zborot drziti] Politicki vo Makedonija. Crkvite i Manastirite se necia Zaduzbina! Zaduzbinarite bea, so nekoja si vera i nacija ,Sto ostavat za Nivnata Nacija i Vera! Ete tuka sum, za Polemika,pa i za odstrel! Cenzurata na Vecer ne smeese, da go pusti ovoj komentar,vo udarnite komentari za Radmila i Stoiljkovic!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 13 2011 @ 07:24 PM
By: Ljubotan -Trade Name za vecer

Content:

Ljubotan -Trade Name!
Branko Crvenkovski rece i ostana Ziv,,Ňŕęâč îöĺíęč ňđĺáŕ äŕ äŕâŕ Ľŕâíîńňŕ âî ňŕŕ çĺěĽŕ, ŕ íĺ íčĺ ę༠íŕń".Sto znaci, site smeaat da da davaat ocenki za nasava-Makedonija ;Demokratija,Nacionalizam,Oligarhizam,Depotizam,Religiozen Protektorizam,News Media Cenzorizam,a Nie ne smee me da receme nisto,Za toj sto ce ja Predsedava ,Magjarot EU. Kako mi se cini, deneska Makedonija postana LICEMER .,Dali Nekoj gi opovrgna faktite sto gi rece Pratenikot Petkovski? Naseto LICEMERIJE go osudi Petkovski a,ne faktite sto gi forsira Viktor Orban


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 17 2011 @ 10:25 PM
By: Ljubotan -Trade Name in Utrinski Skopje

Content:

Îä: Ljubotan -Trade Name! za Skopski Utrinski! DATUM: 16.01.2011 05:55:43

Od SkopskiUtrinski ! Eve, Zlatna Prilika ,na Makedonskata Diplomatija, da mu se pomogne na VMRO.1] Da se retroaktivira Diplomatot od Kariera Gjorgji Misajlovski,kako Generalen Konzul vo Chicago,a Jas Ljubotan -Trade Name, kako Negov Vice Konzul.Njegovoto Diplomatsko Iskustvo-Smirenost i mojot ,talent za ;Napad- so Vistina i Odbrana- Mislam na Apologetika. Ona sto treba da se raboti e: Da znaes kade treba da gi bocnes il potkrepis; Grcite ,Bugarite,Srbite i najpovece Makedoncite, samite sebesi se bockaat.Hej; Rom -Rim ne e Napraven za 60 godini.Pa eve gledam i citam, go Glorificirame nasiov Gligorov, kako Prv Makedonski Predsedate a,samo 20 godini?.A,Sto stana so Alexsander The Great, il ,,Nasiot" Princ od Pakistan??.Ne go znaeme ni osnovniot anticki pozdrav; Kalimera,ama site znaeme od Vladivostok pa se do kaj nas ;Kako si ,kak si ,kak cinis,kak robis,kak imas? I na Kraj'Na Zdravje nek Budet,Zdravuj, na zdravje,i za dolg zivot,zdravstvuj!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 01 2011 @ 07:09 PM
By: Skopski Vecer Ljubotan -Trade Name

Content:

Mora nekoj da e lud il pijan Novinarot vo Vecer il Jas, Eve sto rece novinarot:,, Bolesnik ja razrusi Bolnicata vo Tetovo" , Kakvi bolnici imaat vo Tetovo,od hartija il od cigli, il cementski blokovi. I na krajot novinarot veli; Ja ostetil vratata od ambulanta! Pa, ova stana od ;Ja iskrsil Bolnicata do;Ja ostetil vratata.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 13 2011 @ 09:23 PM
By: Vratnica usa doznaje,CHURCH NEWS

Content:


Mozda, tetovski pravoslavci treba nesto nauciti od Spanolaca, da bi muslimani prestali da zagadjuju nase hriscansko i sveto zemljiste!

Sunday 3/13/2011 How about them Spaniards. This man is burying a dead pig. Make sure you read the explanation below:

(Photo not included)

PEOPLE IN USA, CANADA & THE UK NEED TO TAKE A LESSON FROM THE SPANIARDS!

In Seville Spain, local people found a way to stop the construction of another mosque in their town. They buried a pig on the site, and made sure this would be known by the local press.

The Islamic rules forbid the erecting of a Mosque on "pig soiled ground." The Muslims had to cancel the project. This land was sold to them by government officials.

No protests were needed by the local people...and it worked!Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2011 @ 06:37 PM
By: 123

Content:

Idioti ste nema sto.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 02 2011 @ 07:35 PM
By: Posmatrac

Content:

Do Anonimnog!. Daj pokazi se u dialogu,da bi zaista videli,ko je Idiot,il kakav si Idiot!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: April 23 2011 @ 10:54 PM
By: Pazitelj Istine!

Content:

UNUK SHAR PLANINE JE NAJPOZNATIJI SRPSKI DRZAVNIK - TO JE NIKOLA PASIC - ROGACEVAC - TETOVAC


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 01 2011 @ 06:25 PM
By: ZA VAS VRATNICAUSA

Content:

.Zanimljivost
U Srbiji ima 26.000 udruženja,
BEOGRAD - Retko ko bi se na prvu loptu uclanio u Udruženje baksuza, ugursuza i namcora, dok ne sazna da ovi mrgudi, izmegju ostalog, prikupljaju pomoc za siromašne.
U Društvo namcora ranije nisu mogli da ugju Svestenici i Zandari, a sada zabrana važi samo za politicare.Društvo sanjara o torti okuplja ljubitelje slatke poslastice, a njihov se predsednik kandidovao za mesto prvog Coveka Srbije. Udruženje Indijanaca nezadovoljno je radom Poreske uprave... Ovo su samo neka od 26.000 udruženja, koliko postoji u Srbiji.
Kruševacko Udruženje baksuza, ugursuza i namcora „Dobra narav” jedno je od najstarijih udruženja u Srbiji. Osnovani su na deveti utorak od Božica 1929. godine. Tada su se u jedno društvo okupili lekari, profesori, radnici raznih zanimanja, pisci, muzičari i drugi umetnici. Broj 13 izabraše za srecan broj svakog clana, a u društvo nisu mogli da ugju popovi, žandari i oficiri, a sada zabrana postoji samo za politicare.
Na okupljanjima i proslavama postoji nekoliko pravila. Svi sede okrenuti jedni drugima legima, niko ni sa kim ne sme da razgovara, a ko progovori, baca dinar u društvenu kasu. To pravilo se ubrzo prekrši, pa se kasa udruženja stalno puni. Sav prikupljeni prilog poklanja se siromašnim učenicima da se obuku, a domaćin slave je onaj clan koji je najviše ulagao u kasu tokom godine. Danas ovo društvo broji oko šest hiljada „baksuza” raznih zanimanja.
Udruženje brojača
Nije potrebno posebno isticati cime se bave Udruženje ljubitelja gubljenja vremena, Ljubitelji pustih ostrva, Udruženje ljubitelja Cevapa, Ljubitelji Piva, Cokolade, Kaktusa, Pokera. Megjutim, ima i onih koji su po cilju okupljanja i nazivu jedinstveni u svetu. Udruženje brojaca, okuplja ljude koji broje sve na što naigju. Spajalice na stolu, opalo lišće na travi, automobile na ulici, ptice na drvetu, sve što vide oko sebe. Kasnije sa sastaju i prepriujavaju jedni drugima ko je više cega izbrojao. Kažu, to umiruje živce i štiti od stresa.
Na slavama organizujemo i nagrade za clanove. Na primer, jedne godine je jedan od clanova dobio nagradu jer je u novcaniku imao sliku svoje tašte, sasvim slucajno, što smo kategorisali kao najveci baksuz - priča za „Blic” jedan od canova udruženja.
U Aleksincu je registrovano prvo Udruženje Indijanaca u Srbiji, koje je upisano u registar društvenih i političkih organizacija Srbije. Ovo društvo formirano je sa ciljem da podrži obespravljene ljude u Srbiji, kojima su, kao i Indijancima, prekršena ljudska prava.

Na popisu 2002. godine clanovi moje porodice su se izjasnili kao Indijanci i odatle je sve krenulo. Razlog za organizovanje udruženja je nezadovoljstvo radom pojedinih državnih organa, pre svega Poreske uprave. Indijanaca je pre dolaska kolonizatora bilo 45 miliona, a sada ih je šaka jada, isto kao i nas, Srba. Srbiju vidimo kao veliki rezervat, kao što žive Indijanci u Americi. Imamo ideju da u Aleksincu napravimo turistički centar koji bi licio na indijansko selo - objasnio je osnivačeLjupce Pavlovic svrhu postojanja svog udruženja.
Među neobičnim srpskim udruženjima je i Društvo sanjara o torti, koje je u žižu javnosti dospelo kada je njihov prvi covek Vojislav Đokovic iz Čačka pokušao da se kandiduje za predsednika Srbije, na izborima 2004. godine. Kandidaturu je odbila Republicka izborna komisija zbog nedovoljnog broja potpisa.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 22 2011 @ 01:18 PM
By: Vernik 389

Content:

New York – A Catholic priest will comply with a Florida man's request to include Osama bin Laden's name on a prayer list at Sunday Mass

A few days after U.S. forces killed Osama bin Laden, Henry Borga requested that his Catholic parish, Holy Name of Jesus Catholic Church in West Palm Beach, Fla., celebrate a Mass for the repose of Osama bin Laden's soul. The pastor, Gavin Badway, says he will honor the request this weekend, explaining that Holy Name never turns down prayer petitions. "He needs forgiveness and compassion from God," Borga said of the terrorist ringleader. Not all parishioners think this is a good idea. "It's unconscionable," church member Lois Pizzano told a local news station


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 05 2011 @ 01:53 PM
By: DDrTetovac.vratnicausa hitc3,001,637Bravo

Content:

Cestitam na obimnom materijalu, sto ste do sada aplicirali. Vratnica Usa je najposecenii website 3,001,637 Samo jednom kad je posetite,mozete danima da je iscitavate,i zaista tu ima puno ,bas o onome, sto nikad niste ni razmisljali! Jos jednom Bravo, VRATNICAUSA.COM


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 14 2011 @ 07:15 PM
By: Ljubotan-Trade Name

Content:

Ovakvu diplomatsku budalastinu od strane Makedonske Diplomatije ,jos se nije dogodilo! Pa zar neko je potrazio azil u tako ,,Sigurnu i Suverenu" zemlju kao sto je Makedonija, a evo Makedonija otkazuje ,,Dolazak" Utociste Gadafiju i Mugabeju , Gadafi i Mugabe nepoželjni u Makedoniji
SKOPLJE – Gadafi i Mugabe nepoželjni u Makedoniji
Makedonska vlada zabranila je ulazak u zemlju libijskom vođi Moameru Gadafiju, članovima njegove porodice kao i vojnom vrh Libije.

Ulazak je zabranjen i predsedniku Zimbabvea Robertu Mugabeu, kao i njegovim pristalicama, objavljeno je u Službenom listu Makedonije kao odluka vlade doneta na osnovu zajedničke evropske pozicije koju je u februaru doneo Evropski savet.

Na makedonskoj crnoj listi zabrane ulaska nalazi se 25 pojedinaca poznatih po ekstremizmu i terorizmu, kao i 26 takvih organizacija.

Među njima je Alžirac Nami Hamza, palestinska organizacije Hamas, Crni septembar i Al Aksa, Radnička partija Kurdistana, Tamilski tigrovi iz Šri Lanke i paravojena organizaija FARK iz Kolumbije.

Zimbabve je 15. januara priznaoMakedoniju pod ustavnim imenom, a mesec kasnije Makedonija je režim Zimbabvea stavila na crnu listu
Makedonska vlada zabranila je ulazak u zemlju libijskom vođi Moameru Gadafiju, članovima njegove porodice kao i vojnom vrh Libije.

Ulazak je zabranjen i predsedniku Zimbabvea Robertu Mugabeu, kao i njegovim pristalicama, objavljeno je u Službenom listu Makedonije kao odluka vlade doneta na osnovu zajedničke evropske pozicije koju je u februaru doneo Evropski savet.

Na makedonskoj crnoj listi zabrane ulaska nalazi se 25 pojedinaca poznatih po ekstremizmu i terorizmu, kao i 26 takvih organizacija.

Među njima je Alžirac Nami Hamza, palestinska organizacije Hamas, Crni septembar i Al Aksa, Radnička partija Kurdistana, Tamilski tigrovi iz Šri Lanke i paravojena organizaija FARK iz Kolumbije.
Klasicnas Makedonska ,,Zahvalnost".Obratite paznju na ovo ,sto sledi!

Zimbabve je 15. januara priznao Makedoniju pod ustavnim imenom, a mesec kasnije Makedonija je režim Zimbabvea stavila na crnu listu


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 20 2011 @ 07:17 PM
By: UTRINSKI VESNIK Rubrika Makedonija

Content:

Îä: Zvonko Raotince
Äŕňóě: 18.06.2011 01:51:42

da se rabotese za dzamija,izgradbata vednas ke zapocnese i nikoj ne ke smeese da preci i da rusi i so nekoja odluka na vladata ili drug organ bi bila legalizirana.Zalno za pravoslavnite vo tetovo i vo tursko vreme polesno mozele da izgradat crkva.

Îä: Ljubotan-Trade Name
Äŕňóě: 18.06.2011 02:00:40

Kolku se secavam Dvajcata ve pamtam [od moite gimnaziski denovi, vo togasno ubavo Tetovo]]David i Evto, Dvajcata komunisticki Piskarala.Uste pred tri godini kogaj ,,Vladikat Kiril" Nikola Popovski se pofali Tetovo ce pravi nova Crkva vo Ravnicarskoto Tetovo,Jas Vi rekov togas; Kogaj Vrba ce Rodi Grozje i Tetovci ce napravat Crkva,Tetovcii ne se Vratnicani!Vratnica ce im gi dade,za badiala na najubavata pravoslavna crkava Arhitektonskite Resinija BLUE BPRINTC, Na Sveta Petaka od 1000 kvadratni metri ,najgolema crkva vo Diasporata.Tetovo ne moze da se meri so Vratnica,ama mozat da ja smalat proporcijata na Blue Printc,i Tetovo da izgradi Ravnicarska Crkva!.PS . Moze bi i Vratnica ce im pomogne!

Îä: jimmy1
Äŕňóě: 18.06.2011 10:28:36

Ako inicijativata bese za dzamija ke se rabotase i noke sto pobrzo da se izgradi, pa makar i bez dozvola za gradba. Takvo ni e opstestvoto, udri po svoite da koristat tugite. Velam tugi zosto poveketo se deklariraat kako albanci a ne makedonci kade sto se rodeni.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 24 2011 @ 06:12 PM
By: Vo Skopski Utrinski Vesnik

Content:

TURCIJA CE STANE EKONOMSKA SILA I EDNA OD NJBOGATITE,Ova bese edna Ekonomska i politicka analiza za Turcija ,za slednive20 godiniEve sto izdrdori nekojsi Tutko odTetovo!. Vo Utrinski Vesnik Tema Ekonomija

Îä: Tulko Drdeski,tetovo
Äŕňóě: 24.06.2011 00:58:27

Se povekje zalicuvate na zolt pecat.

Îä: Ljubotan-Trade Name
Äŕňóě: 24.06.2011 05:31:24

@Tutko Drdeski,ama, ima imas Ime iPrezime! Pa na Tetovcite,im se cinese Dva Bresta i Ajducko Maalo se Vecni,a za samo edni izbori ,otidnaa vo istorija. Zarem nekoj mislese: Deka Sovjetskiot Sojuz ce padne bez i eden Kursum,zarem nekoj mislese ,deka Kina i Rusija ce ja finansiraat Amerika ,da ratuva po svetot,zarem nekoj mislese Amerika ce izbere Crnec da ja vodi,zarem nekoj mislese ovoj,sto dobi Nobelova Nagrada za,,mir",a posle mesec dena prati vojska da se bie i gine,zarem nekoj mislese Amerika ce go prodade Mubarak ,zarem nekoj mislese,deka od Gjorce Petrov pa se do Jadransko More nema da ima Makedonski Bajrak-Zname,,zar nekoj mislese;Nase pravoslavno Skopje ce stane Pravoslavno Geto.Ova ,e realnost, isto sto i so Turcia ,a ne e Zolta Stampa-Pecat. Eee Tetovvski Drde:Citaj i Uci Se! Golema e razlika ,pomegju EkonomskaPolit Analiza i Zolt Pecat!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: June 29 2011 @ 08:24 PM
By: Beogradska Politika Svet

Content:

Komentari!
Grcka Strajkuje!

@Rada . -dejtonski nesporazum | 28/06/2011 19:22

Dajem vam tri objasnjenja ( nisam siguran da su tacna , no pokusacu)
a) Nemacka je za vreme okupacije (1941-45) pokupila svo zlato iz grcke nacionalne banke i jos pride se zaduzila u ime Grcke ( platili su neku odsetu 1960 -te , ali navodno to je beznacajno u odnosu na uzeti novac - nisam strucnjak pa ne mogu da se izjasnim da li je to tacno ili ne)
b) Solon je u 6 veku pre Hrista doneo zakon kojim anulira sve dugove ( mnogo ljudi je zbog dugova moralo da ode u ropstvo)
c) trece i najrealnije objasnjenje - posle rata sa Turskom (1898) Grcka je bila na ivici finansijskog kolapsa tako da je morala da prihvati medjunarodnu komisiju da bi sanirala finasijsku katrastrofu koja joj je pretila (Predstavnici engleske, rusije, nemacke, austro-ugarske, su nadgledali kao se skuplja porez, carinske dazbine,... - ovo poslednje objasnjenje mi je najblize istini. S postovanjem

geba geba | 28/06/2011 19:33

Balkan nema alternativu!!
Oni sto oce u Evropu, daleko im lepa kuca. Samo nek idu - a nas neka ostave na miru. Grcka je najstarija kultura u Evropi, i ovo je obracun novog svetskog poretka sa nacionalnom Evropom, koja polako ali sigurno - odumire. Ali, ima resenje: Balkanska Federacija!! Pa ko voli - nek izvoli.

Mile Kontraš | 28/06/2011 21:13

Eto zašto je dobro imati sopstvenu valutu, Srbija nikada ne može da dodje u situaciju da bankrotira, dovoljno je da se devalvira valuta i svi gradjani ravnomerno budu oporezovani bez obzira na to koliko izbegavaju da plate porez.

Alexander X | 29/06/2011 01:23

Solidarnost sa Grcima, to je nacija koja je izvela 1,200,000 demonstranata na ulice Atine kada je Srbija bombardovana.

Secikese uce Grke sta je demokratija, samo se pitam da li ce NATO i u ovom slucaju spreciti stradanja nevinih civila.

Zlatko S Petrovich | 29/06/2011 02:10

U nekim Makedonskim Naslovima, Makedonska NEWS MEDIA ,iz ,,ljubavi"prema Grckoj procitah;,Grcka ce Gutati i Progutati Gorlcivu Pilulu" Moj Odgovorih bio je,i bice; Vreme je,da Belosvetski Teror Kapitala -Zeljenastvo Proguta Gorku Pilulu Made in Greece!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 03 2011 @ 09:51 PM
By: UTRINSKI Vremeplov na Skopski Plostad

Content:

Îä: Ljubotan-Trade Name
Äŕňóě: 02.07.2011 07:25:52

Vo Skopje se nagramadija ;Kurta i Murta,Afro Lavovi, I Lugje,,Zaduzbinari" ,sto ni Cule il stapnale vo Skopje.a ona najvazno nitu eden istoriski kamen ne ostavile,a da ne zboruvame za Crkvi i Manastiri. Po koja logika ni kazuvate,deka Sveto Savcite, ne smeat da imaat svoi popovi i so kogo duhovno ,smeat i ne smeat da bidat vrzani! Zarem i den deneska Skopje ne Mirisa na Nemanici so site Crkvi i Manastiri niz celata Skopska Okolija.Ajde ne Dusan ,a Milutin,CarLazar,Sv Jovan Vladimir?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 03 2011 @ 09:59 PM
By: UTRINSKI Vremeplov na Skopskiot Plostad

Content:

Îä: mene
Äŕňóě: 02.07.2011 15:04:01

Ova se vika da pisuvas nesto sto e " okruglo pa na kose ",odnosno nesto da se pisuva makar i na nisto i da ne lici!A sega i za plostadot koj ne e predviden da izigruva muzej na otvoreno tuku e mesto za sredbi na gragjanite,organiziranje razni sobiri.i manifestacii,a kolku sto mene mi e poznato ova e edinstveniot plosdtad so takva golemina vo Skopje.Pokraj toa ne se vodelo smetka za prostornite moznosti na plostadot i da ne se postavuvaat spomenici so dzinovski dimenzii koi voopsto ne vklopuvaat vo opstiot ambient.Tak naprimer voinot na konj moze da se vidi celosno samo ako covek se kaci na tvrdinata Kale!!Komentarot im go prepustam na ljubitelite na muzeski postanovki pod otvoreno nebo!!??

Îä: Nikola
Äŕňóě: 02.07.2011 15:09:12

"Na Epohata nejzinata Umetnost, na Umetnosta nejzinata Sloboda". Nitu na nasata epoha i ja ovozmozivme umetnosta, nitu na umetnosta i ja ovozmozivme slobotada. Los beleg na vladeenjeto na DPMNE!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 04 2011 @ 06:50 AM
By: UTRINSKI,za plostadot vo Skopje

Content:

Îä: Gjokica Skopska Crna Gora
Äŕňóě: 03.07.2011 04:19:46

Site mi se vrtite ;,,Kako Dozd Naokulu Kraguevac", i se raspravate za ;Politickata Estetikata i Megalomanska Korelacija ,so so,i so za Skopskiot Plostad ,a ne za Komentarot na Ljubotan Trade Name,koj mozebi i e najsodveten i najprovakativen,od site gledeni tocki, kako istoriski Bar na mene mi se cini; Toj Ljubotan e Vzezen Zar, i nikoj ne sme ,da go fati i komentira!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 30 2011 @ 09:12 PM
By: Lesanin U Skopje

Content:

Ova go Procitav i se razbudiv ,sto pisua Ljubotan! Bravo Ljubgotan ,po celi noci ostanuvam da ja citam vratnicausa.com Mozebi vratnicausa.com e najgolemoto istorisko nacioonalno bitije za Tetovo i Tetovsko!

July 03 2011 21:51 PM
: Ljubotan-Trade Name
: Juli 2.2011 07:25:52

Vo Skopje se nagramadija ;Kurta i Murta,Afro Lavovi, I Lugje,,Zaduzbinari" ,sto ni Cule il stapnale vo Skopje.a ona najvazno nitu eden istoriski kamen ne ostavile,a da ne zboruvame za Crkvi i Manastiri. Po koja logika ni kazuvate,deka Sveto Savcite, ne smeat da imaat svoi popovi i so kogo duhovno ,smeat i ne smeat da bidat vrzani! Zarem i den deneska Skopje ne Mirisa na Nemanici so site Crkvi i Manastiri niz celata Skopska Okolija.Ajde ne Dusan ,a Kralj Milutin,CarLazar,Sv Jovan Vladimir?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 05 2011 @ 05:30 PM
By: serbianna.com

Content:


Blog |Friday, August Is this Serb a CIA minion behind world revolutions
July 28, 2011 – 8:28 am
The leader of Serbia’s Otpor movement, Srdja Popovic (photo on the left), trains mobs across the world in ways to overthrow governments. Popovic says that he is currently training mobs in some 32 locations across the globe and is behind “popular” uprisings in the Arab world.

This video, hat-tip to Trifkovic, questions if Srdja Popovic is paid for by the CIA.

Popovic says that he is not funded by the CIA but by private money citing another Serb, Slobodan Djinovic, as his largest donor.

Entrepreneurs usually do things for profit, what’s Popovic’s entrepreneurship for?

Video can be seen via YouTube only (embed disabled). Click here to watch.ili potrazi na You Tube The Revolition businas -world


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: May 02 2012 @ 08:51 PM
By: Skopska Crna GoraBanjane i Kuceviste

Content:

: Bananje i Kuceviste
Comments: Eee, Vratnica i Vratnicki Intelektualci,i nihova; Neprikosnovena poznata --Vratnicka Nacionalna Hrabrost,jos od 1912, a potom1941 godine,podigli su Vratnicu na Pideastolu..Evo,i ova Vratnicanka Anita Pertrovich Demkiv posle New York Universiti - Francuske Sorbonske Magistrature, Kolumbija University Magistrature i na kraju Doktorirala je ,i postigla je,i dostigla je do tamo,malo je hjih sto je dostigao taj Epitete! Cestitamo Aniti i Bravo Vratnici! Skopska Srna Gora je Mala Srbija nadvor od Srbije,al moramo priznati; Vratnica je Hilendar Srpstva !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 21 2012 @ 08:55 PM
By: ZSP

Content:

Makedonci sada tvrde da nisu Sloveni!?
22.Nov.2012, 04:10, Izvor: Vesti-online.com

Vlada Makedonije tražila je i dobila izvinjenje od EU zbog toga što ih je predstavnik Unije nazvao "Slavo-makedoncima". Tvrde da to ne doprinosi normalizaciji odnosa sa Grčkom.
Trijumfalna kapija u Skoplju
Posle antičkog preuređenja Skoplja, gde su kao pečurke posle kiše nikli spomenici Aleksandru Velikom i Filipu Makedonskom i koje kakvih Animusa . PS Dobro je sto i Nikolic Opozvao Srpskog Amasadora u Skoplju ,jer ni prstom nije mrdnu kad se mena Istoriski identitet Skoplja. Tamo su se nakamarili svi njih, sto nisu culi za Skoplje il stupili,a nema Dusana,Lazara,Milutina, Vukasina. i siaset srpskih Vojvoda ;Babunski,Dal znate,da je najlepsa i najpatriotska pesma potice bas iz okoline Skoplja i Babune; Spremte se Spremte Cetnici .


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 23 2012 @ 05:31 PM
By: Ljubotan

Content:

Citajte vo Utrinski Vesnik! Vladata na makedonija donela -posvetila soba za Generalot Aleksandar Apostolski-vo voeniot muzej vo Skopje,a porano poznat vo Kralevina jugoslavija kako;Aleksandar Mitic Eveja na kratko negovata lazliva istorija! Interesno i Kapetanot na kralevskata vojska Mihajlo Mitic,sto bese zaroben 1941 godina od Germanskiot okupator Vo Srbija,i praten vo Germanskiot Logor,so site Kralevski Oficiri.Kakva Zivotna Privilegija mi se vkaza,Negovite Kolegi Oficiri vo Logorot;Bracata Voislav i Jaksa Gjelevic,Cedomir Manojlovic,Nedeljko Stamatovic mi ja posvedocija uste dalekata 1972 godina za nivniot Kolega ,,Srpski" Oficir Mihajlo Mitic kako bese osloboden od Logorot posle negovata izjava za Bugarski nacionalen- Bugarin. Posle kratok intervju na Bugarski jazik. Za kapetanot Mitic nemase problem da se Vrati 1941 god vo Sofija. A sto rabotea; Aleksandar,Kiro i Metodije vo Sofija do Krajot na 1944 god. Znam da Vie nemate M... ova da go oznanite vo Utrinski Vesnik,ama za bugarskata istorija ce go imaat.Se ova se cuva vo nekoe dossie!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: November 28 2012 @ 06:04 PM
By: Cucer Skopska Crna Gora

Content:

A bre Ljubotanu ,Ti si zaista Mikro Enciklopedija,a ne kako onaj Felix po Makedonskim novinama ; Mele, mele,a brasno Nema!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: January 11 2013 @ 08:59 PM
By: Ljubotan

Content:

Od Makedonaca i ne trebas ocekivat vece Budalastine nego ove; Isus je Rogjen Pored Ohridskog Jezera u selu Vitlemeu il tako nesto;. Ako ne verujete Citajte makedonsku stampu i,i nihove novine OKNO! Makedonski Arheolozi tvrde,da je , Isus rogjen u Makedoniji ! Jadni Mi, Srbii I Bugari,znaci nas nema tamo!,Sada, Makedonski lideri misle da su svi Isusovci I pozvali su Kineskog Ministra Odbrane i Napada, u Skoplju da blefiraju SAD. Zamislite kakav ce raport dostaviti Americki Ambasador u Skoplju Stejt Departmenu!..Makedonci Uceniju SAD sa Kinom!.


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 05 2013 @ 10:48 PM
By: ja

Content:

I ovakve budalastine mozemo procitatti Manastir Hilendar je pro Bugarski ;Early life and Mount AthosPeychinovich was born in the large Polog village of Tearce (&#1058;&#1077;&#1072;&#1088;&#1094;&#1077Wink in present day Republic of Macedonia (then part of the Ottoman Empire). His secular name is unknown. According to his tombstone, he received his primary education in the village of Lešok (&#1051;&#1077;&#1096;&#1086;&#1082Wink. Probably he later studied at the Monastery of St. John Bigorski near Debar. Kiril's father, Peychin, sold his property in Tearce and, together with his brother and his son, moved to the predominantly Bulgarian[11] monastery of Hilandar in Mount Athos where the three became monks. Peychin accepted the name Pimen, his brother — Dalmant, and his son — Kiril (Cyril). Later Kiril returned to Tetovo from there set out for the Ki&#269;evo Monastery of the Holy Immaculate Theotokos, where he became a hieromonk..


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 06 2013 @ 04:20 PM
By: M Stancic

Content:

Makedonija: Požar u manastiru Treskavac, zdanju Nemanjića
M. STANČIĆ | 04. februar 2013. 18:00 > 20:47 |
U katastrofalnom požaru koji je u ponedeljak izbio u manastiru Treskavac iznad Prilepa, zadužbini srpske dinastije Nemanjić iz 13. veka, izgoreo je veliki deo kompleksa ove Srpske Svetinje


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: August 16 2014 @ 04:03 PM
By: president

Content:

Izgubio životnu bitku: Umro je 'najstariji tinejdžer' na svijetu.Tacno ,a nas Tome Zuza iz Vratnice doziveo je 40 godina ,a mozda I vise,,Vec u njegovim osamnaestim godina ,bio je skoro Celal, I Pricao kao Strac.,u Tridesetim Bio je Starac , Dal se neko seca Njega?


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 16 2013 @ 02:10 PM
By: Odabraoli smo za Vas

Content:

Zemlja, koja se hvali, sa najvecom demokratijom na svetu,zabranuje posete nekim zemljama njenih gragjana. Za prekrasaj te ,,demokratije " mozete da zasluzite robiju!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: July 16 2013 @ 02:20 PM
By: LUC S Mike

Content:

Luc S Mike H • 2 hours ago &#8722;
Well, who knows.
We still live in a country USA ,where, I and You can be jailed for visiting another country!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: December 18 2013 @ 07:17 PM
By: makedonski vaterpolista

Content:

Igraju Makedonija i Nemacka u finalu svetskog prvenstva u vaterpolu (kao)...
Igraju se zadnji minuti.... rezultat izjednacen...
Lopte se dokopava Dimce i "hita" ka protivnickom golu....
Sa klupe skace trener: "Dimce ! Frli mu go topkata na Trajce !"
Dimce ga samo pogleda i zuri dalje ka golu.
Trener: "Ama Dimce, frli mu go topkata na Trajce !!!" (cupa kosu)
Ali ne, Dimce pici dalje i zakucava loptu u go...
Oglasavaju se pistaljke ....
Dimce ponosno izlazi iz bazena i prilazi treneru koji sedi snuzden i "kuka".
Dimce: " Pobedili sme, sega sme SAMPIONI !!!"
Trener: " Ama znaem, no UDAVIA SE Trajce Frown !".


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 02 2014 @ 03:23 PM
By: Kazimier Skoczen

Content:What can you be with a PhD?


Date: October 30, 2013 from 6:00 pm to 8:00 pm EDT
Location: The Alumni Center, Kings Conference Room
622 West 113th Street (Between Broadway and Riverside Drive)

Contact: For further information regarding this event, please contact Donald Goldstein by sending email to dg2662@columbia.edu or by calling 212-854-5609.
The "What can you be with a PhD?" series is an opportunity for PhD students to discuss careers outside the academy with GSAS alumni in a small group format. The speakers will candidly share their experiences navigating the job search process and successfully landing new careers. Students will have the opportunity to ask questions and learn about career options, job search skills, career transitions and networking skills.

Our speaker will be Anita Demkiv Petrovich, an oil market analyst in New York City.
Anita Demkiv Petrovich earned her PhD in Global affairs from Rutgers University where she researched how oil price fluctuations correlate with political instability in major petroleum exporting countries. While completing her PhD, Anita taught courses at Rutgers University, Fordham University and TCI College. As a Peace Corps volunteer in Ukraine, she also taught for two years at Odessa National University in the International Relations Department. In addition, she worked at the George Soros-sponsored International Renaissance Foundation in Ukraine. Previously, in 2004, Anita earned her MA in Regional Studies: Russia Eurasia and Eastern Europe from the Graduate School of Arts and Sciences of Columbia University. Anita was born in Detriot in serbian Petrovich family, Michigan and currently lives in New JerseyRe: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 08 2014 @ 05:57 PM
By: Cucer Skopska Crna Gora

Content:

Ooooo.koja je Ona? Treba nam vise informacije,trebace to nasim Post Diplomskim i aspirantima za PH -Dr intelektualcima sirom Amerike! Nasa u 15 milionskom Nju Jorku, Bravo!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 10 2014 @ 07:35 PM
By: Kazimer Skoczen

Content:

Bas interesanto,ko ima vise Credentials od Anite Petrovich,na ovako uvazenom intelektualnom piadestolu. PS Zaboravih, Ona ima i Magistraturu-Magistar ;Bosna i Srpsko- Bosnacki-Nacionalan,i Istoriski Verski Problem. Magistratura sa Shiler Internacionalnog Univirziteta u Parizu. Moja komsinica govori;Staro Slavjanski i Staro crkovni ,Razume i govori sve slavjanske jezike na Balkanu,govori Italijaski,Francuski, a Ruski i Ukrainski, su i kao,da su joj marerni jezik !


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: February 18 2014 @ 06:06 PM
By: POLOG-Vratnicki

Content:

;Kazimire ,zakopao si ih,sve Neverne Tome! A, Oni nek se hvale :Nihovom i Nihovim Neznanjem! Vratnica ide Dalje!


Re: VEROVALI IL NE!

Posted on: March 14 2014 @ 06:55 PM
By: Skopska Crna Gora

Content:

Bravo Kazimire,znas sto govoris, i tako treba, Slepcima ,jer Onji neznaju za svetlos razuma!


VratnicaUSA - Forum
http://vratnicausa.com/geeklog141/public_html//forum/viewtopic.php?showtopic=40