Home  :  Contribute  :  Advanced Search  :  Site Statistics  :  Directory  :  Forum  :  Media Gallery  :  Links  :  Polls  :  Calendar  
VratnicaUSA
Friday, December 15 2017 @ 12:38 PM MST    Click here to enjoy some music while visiting this web site.

 Forum Index > General discussion > Vratnica History New Topic Post Reply
 Vratnica e Makedonska
 |  Printable Version
Anonymous: Komitata
 January 03 2007 13:39 PM (Read 20939 times)  Za site onie koi ovde leat krokodilski solzi za sudbinata na Vratnica i Makedonija trba da ja prochitaat ovaa tema i zasekogash da razberat (razbira se ako imaat i mozhat) deka Makedonija i Vratnica e samo na Makedoncite.
Taka bilo, e , i taka vechno kje ostane, razbirase


 
Quote
Anonymous: Posmatrac sa strane
 January 03 2007 22:15 PM  


Ilirida ugurala Vam ga do Grla,a Vi Mak-Donci, mislite da ste jos nevini,al ste coravi i glupi, ko mazga.Nije ni cudo. Mazga je hibrid [magarcai konja], kao i Vi Mak- Donci [Srba i Bugara].


 
Quote
Anonymous: komita
 January 04 2007 14:06 PM  


Quote by Posmatrac sa strane: Ilirida ugurala Vam ga do Grla,a Vi Mak-Donci, mislite da ste jos nevini,al ste coravi i glupi, ko mazga.Nije ni cudo. Mazga je hibrid [magarcai konja], kao i Vi Mak- Donci [Srba i Bugara].

Jas chesto pati se obiduvam so dobro...ama ne ide brej...koga (Posmatrac sa strane) si se naviknal cel zhivot da lizhesh(gazovi) i pushene(K****).... razbirase od naredbodatelite ...

A Srbija tvoja kje bide kako najnov mobel na NOKIJA


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 04 2007 22:24 PM  


Ne izvinjavm se nikome,jer moja konstatacija je;Ispravna,logicna,potvrdjena,politicki odelotvorena,intelektualno poznata,da su inferiorni,a ko ne veruje, nek poseti glavnog Grada Iliride Tetovo.


 
Quote
Anonymous: caus
 January 11 2007 11:54 AM   
Quote
Anonymous: komita
 January 13 2007 14:25 PM   
Quote
Anonymous: komita
 January 13 2007 14:36 PM   
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 13 2007 15:03 PM  


Tacno ! Svaka zemlja je vecna, pa i Makedonija.A taj ,,Makedonac" nikad ne moze da bude vecan,jer nemoze nesto da bude vecno, kad vec ne postoji.Samo jos da znam, od koga ste oslobodili Vratnicu.Albanci nisu hteli da prljaju ruke ,jer bili ste spremni za Veliku Bezaniju, al kako se stvari odvijaju; Kad tad Bezanija vam je neizbezna.


 
Quote
Anonymous: Bifsi Jugosloven
 January 17 2007 12:45 PM  


Eh moj Srbine iz Vratnice (Makedonac) kad ce se Vratnicani i Srbi opamete, jer ne vidite sa vasim karakterom jos odavno kosovari (Albanci) su vas proterali iz svoje domovine, da nije bila Vratnica (Makedonija) ko zna gde bi vi bili danas, sto znaci izgubili ste svoju domovinu. Neznam dali ste vi culi da uskoro Srbija ce izgubiti i Vijvodinu, pa se onda pitaj sta ce biti od Srbije, zar ne vidite da Srbija je naj zagrozenija zemlja od svih bifsi Jugoslovenski republika. Budite pametni i zivite bratski sa onaj narod iz svih bivsi Jugoslovenski republika. Kad us politicari zaboravile sta se desavalo na toj teritorii pre 15 godina i poceli su neko zvano prijatelstvo, onda sto ne bi Srbi (bez obzira od dakle su) mogli da urade isto i da se zivi posteno bez vredjanja jedan drugoga.
Bifsi Jugosloven


 
Quote
Anonymous: Vratnica
 January 17 2007 13:30 PM  


Vie sto sve otishle/pobegnale od Vratnica, nemojte da ga zloupotrebuate imeto Vratnica. Vie sve se otkornale od doma i samo vi trebe tema za trakotenje. Tija sto gu sakav Vratnica, zhiviv u Vratnica, i Ve molim vikajte se Detroikjani ili kako sakate


 
Quote
Anonymous: xxx
 January 17 2007 15:48 PM  


Хехехе. Браво Vratnica. Им треба еден шоут бокс на вратничков србоман од Детроит. Хехехе Крајот на србословенците им е блиску...

Поздрав и од УСА до сите Македонци во Вратница.


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 17 2007 17:26 PM  


E Moj! Bivsi Jugoslovenu,a sada,, Makedonac-ec" iz Vratnice {Srbin].Kako primecujem, vidim da si velika Vrtikapa-il decko za sva vremena- [Super Suncokret]. Jako mi je zao, al Tvoj propoved - piskaranje,vraca me unazad ,da prepoznam; karaktere, sto su Nas doveli: Tu gde smo sada! Aludiras ,Da je ,,Vratnica Danas Slobodna" Samo zato ,sto je sa juzne strane Sare. Kakva utopija i coravost!!!Polako al sigurno ,taj deo postaje, G E T O !!!,A ko ce da ga sacuva?? Sigurno Ne ,Crni Orlovi sto se leprsaju od; Kumanova pa sve do Jadranske Obale. Sto se pak Tice ;Srbije ,ona ce sigurno ostati ;Od leskovca do Zemuna i od Prahova pa sve do Uzica! Dva puta veca od; Slovenije i Tvoje Slavo-Iliride. Da sam na tvom mestu! Dragi Vrtikapa! Vise bi me brinulo, Kuda ide Slavo-Ilirida.

P.S Za onog Drugog,sto trabunja.Ne znam na koju Vratnicu On misli, jer Vratnica ima i u Bosni i Cesku,pa sos nisu nam osporili da koristimo to ime,a i Internet bi nas iskljucio,ako vec neko ima ;asum neim Vratnica.


 
Quote
Anonymous: Bifsi Jugosloven
 January 17 2007 19:21 PM  


Prvo da se izjasnam. Jas ne sum Vratnicanec, nitu pak Srbin tuku sum cisto Makedonce od Tetovskata okolia, i ne sum pobegnal od Makedonija, Makedonija ja posetuvam sekoe leto. Vtoro, nemam nikakva namera da go zloupotrebam imeto Vratnica, bidejki imam mnogu prijateli od Vratnica, a isto imam i mnogu priateli koi se pravi Srbi, i nemam nikakov problem nitu so ednite nitu pak so drugite. Mojot problem e so onie koi so sila se pravat Srbi (Vratnicani) a pravite Srbi niv ne gi priznavaat, kako sto mi rekol eden srbin "Vratnicani sami neznaju stasu, jer ono sto jesu nevolje, a ono sta hocu da budu ih ne priznaju". Jas nikogo ne uvreduvam niti pak sakam nekoj da me uvredi, i za toa velam deka imame dobri zansi da ziveeme bratski, dali sme Makedonci ili pak Srbi, vazno e da bideme ludje i da se pocituvame, bidejki zivotot e kratok.
Pozdrav na site Makedonci i Srbi vo USA vo Makedonija vo Srbija pa i na segade vo svetot.


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 17 2007 20:09 PM  


Bivsi Jugovicu ! Nisam se prevario ,u mom procenivanju. Vidim da;Da sam odmah shvatio, da imam posla sa iskusnim Prevrtlivcem-Vrtikapom. Anliziraj kako si pisao u predhodnom prilogu, a sada pomirlivo.Ja sam ti fino obrazlozio ko si Ti.Nekad si bio Srbin,Jugovic, ,,Makedonec",a sutra mozda Siptar[Albanac] Kad jednom promenis Culav [kapu], onda lako je menati,prema dnevno politickim potrebama ;kako dune povetarac. Samo Glupi neznaju ,da u ,,Tvoju" Bajram Republik nema Srba.Zao mi je sto, ne komentarises moje komentare, u vezi GETOA i Crne ORLOVE. Molimte vratise na predhodno Tvoje pisanije,pa ces sam videti, kako si se izbezobrazio.Sto se pak tice, dal si iz Vratnice il nisi, tu se nista bitno ne menja. Cene Markovic nije iz Vratnice, Stojan Bogojevic nije iz Vratnice,Atanasije Petrovic-Dokle nije iz Vratnice, Sveto Savlje u Tetovskom kraju nije iz Vratnice, pa sad Ti Vidi moj jugovicu Vrtikapo.


 
Quote
Anonymous: komita
 January 19 2007 16:58 PM  


Ubavo ti napishal deka e Jugosloven, prekini so tvojot cinizam,.... dali go poznavash....


 
Quote
Anonymous: Jugosloven
 January 19 2007 17:24 PM  


Da kazes deka si bifsi, bilo jugosloven, srbin, makedonac ili bilo sto drugo e isto kako da kazes deka "zenami e MALO trudna". Glupost. Ili si Jugosloven ili pak nikada nesi bil. Ja sam se rodil i zauvek ostanuam Jugovic, mada mojata drzava momentalno ne postoji.


 
Quote
Anonymous: Administrator
 January 19 2007 17:38 PM  


Raduje me ,da stvarno imate jednu, intelektualnu debatu i da ne upotrebljavate; profani-bezobrazni jezik. Satira i aluzija su dozvoljeni. Ovo vazice za sve forume na ovom SAJTU [SITE}.Svaki tekst ako se ne pridrzava ovog kriterijuma bice. B R I S A N !!!!


 
Quote
Anonymous: Ljubotan
 January 19 2007 19:29 PM  


Brat, ako nema Srbi u Vratnica onda i nema u Hrvatska i Bosna. Sto mislis ti, da starive Vratnicani u Detroit sa praev Srbi? Ovja stari ovde u Detroit zivele nekoj pred Yugoslavia. Barem oni kad vikav poreklo em Srpsko zasto da lazev? Da ne zborimo Srpski al ipak za vreme toa jezikat sa promenilo. Zasto poseljcani vikav 'dEneska' a podgorcani 'dAnaska'? Mozes makar da vides od nasiat akcent. Zar Srbi od Hrvatska ne ubotrebujav nekoj Hrvatski reci? Samisli, da bi Hrvatska bila nemacki jezik Srbite od Kosovo sto pobegnale u 1640 godina bi danaska zborele nemacki. Samo tamo sa pogodilo iste jezik sa majko Srbijo a Vardarska bilo Torlacki na zapad i Bugarski.

Ne moze da ima Makedonija kad nikoj neznae sto e Makedonski jezik. Da li ti stvarno mislis deka imas nesto sa Alexsander the Great? Znaci vise je verovatno deka ti si Makedonac a ja/al mie nemamo Srpstvo? Kako toa? Toa je zivi sramoj tace da nas vikas 'praev Srbi'. Gledaj po imina u Vratnica..imas Srpski imina i toa vise sa starite sto po izumrele. Mie ne zborimo 'sakame' 'kade' 'ke' 'kaj' etc. A toi Srbi sto ti vikav ne smo Srbi oni sa ljubomorni na Vratnicani sto bile sposobni da napraev golema Srpska Crkva. Ovaj Srbi zapad Drina, zar oni sa 'stvarni' Srbi kad sa mesav sa Hrvati i Muslimani al nekoj Srbi od Vojvodina sto sa mesav sa Madari? Ako sakas da znaes, naj cisti Srbi i naj stari Srpski tradicije postojiv na Kosovo i zapad severni del Makedonija. Ja isto nemam protiv Makedonci al nekoj kad mi kazua sto sam, moram ja malo da ti naucim deka ti fakticno ne se sto mislis! Pozdrav samo tebe Brat!


 
Quote
Anonymous: komita
 January 20 2007 07:31 AM  


Znachi ako nema Srbi vo Vratnica nema srbi....e za starite Vratnicani, koi zaminale vo USA za vreme na Kralevina Jugoslavija...vikash nosele srpski iminja.....E oti de zaminale vo USA,... koga kralot ete si bil Srbin...mnogu si gi sakla svoite Srbi...ne zaminali oti sakale.....imalo neshto...na vlast ne se Makedonci koi na sila gi prinuduvale da ne bidat Srbi....sigurno siromashtijata i srpskata asimilatorska politika politika odigrala golema...a iminjata i preziminjata se znae koi e vlast i administrator...pa op po Balkanskite vojni ...od koren administracijata Grchka, Bugarska , Srpska gi promeni iminjata i preziminjata na Makedonskoto naselenije ....sporeduvash nekoi zborovi..demek sigurniot znak za vasheto golemo i chisto srpsvo(chitaj srbofilsvo)...za koi srpi zborish..toa e golemiot zbeg .. koga ovaa teritorija ,Polog Kosovo se preseluva vo slavonija...no daj nekoj dokument od toa vreme , na koj ke dokazhete deka se srbi..(samo nemoj molimte filmot)...Ako se ide po tvojata logiga togash, Vukovar go napravile Makedoncite..da begalcite od ovaa teritorija koi po naletot na Turcite se preselile .... po tvoja logika, Var e Makedonski zbor, sodveten od srpskiot bi bil Krech...pa poa taa tvoja logika, Vukovar trebalo da se vika Vukokrech.....


 
Quote
Anonymous: ljubotan
 January 20 2007 08:40 AM  


Zasto vas Makedonci vi nervira ako nekoj od Makedonija kaze on/ona je Srbin/Srpkinja? Ja zborim za 'ljudi' a ne deka Vardar je Srpsko!! Zasto odma se branite kad je nevikam deka ti si Srbin? Vie sami sebe znaete ne sve sigurni sto sve, i za toa vi nervira kad nekoj Vratnicanin kaze je Srbin. Sto ti je tebe briga? Ti imas documenti deka 'makedonci' gu naseljile Vratnica? Sto, Milos, Momcilo, Stojko, Bogdan, Svetislav, etc za Makedonski imina? Znaci ti ako imas dete roden naprimer u Francuska i neznae da zbori Makedonski on ne je Makedonce. Ej, ja ako nezborim Srpski toa neznaci deka nesam Srbin. Kako mozes onda ti da bides Makedonac kad vie nezborite Makedonski jezik od vreme Alexsander the Great?? Aj sega pomatan, objazni mi toa? Znaci ti imas vesi pravo da kazes deka si nesto sto nemas pojma sto zborele pred 2500 godine, ljudi od Vratnica sto (1. ziviv na granica Kosovo 2. imav dokas deka imalo Srbi sto naseljile Vratnica izmedjo 1700-1870 3. zborimo vrlo slican jezik i toa torlacki za Srpskiat) i mie nemozemo da bidemo Srbi? Fala Boga sto imamo ljudi u Detroit sto znaev i zacuale poreklom istorija pa nasi mladi ovde da ovek znaev sa Srbi i nisto drugo! Ako bi zivele u Makedonija verovatno bi padnale od propogandata Makedonsko, sto uvek (barem kad sam bil tamo u 2001) imav/imale raklame za Makedonsko poreklo etc..basically brainwashing the seljaci da misliv sa Makedonci.


 
Quote
Anonymous: komita
 January 20 2007 12:20 PM  


Imashe dokumenti shto ti kazhuvale deka Vratnica e naselena so srbi, sega gi nemash....znachi ako moeto dete se rodi vo Francija ne e Makedonec, ama Ovie mojve i tvoi Vratnichani koi se rodat vo Detroit, si go znaele potekloto i tradicija, koja dvolichnost ja postirash,....
dali nekojpat si slushnal za asimilacija?
E , aj kazhi mi, poshto gledam , si go slushnal govorot na antichkite Makedonci, na koj jazik zborel, sigurno grchki ne e.
Pa tamu vo Detroit imash sekoja nedela reklama deka si Srbin, pa ete ne se bunish, demek toa e srpski proizvod i ti odgovara.


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 20 2007 15:22 PM  


Eno onaj Prevrtlivac i Vas,, VELIKI" Vratnicki ,,autoritet" sto napisa Knigu o Vratnici, Sam je iznapisao,poreklo Vratnickih Familija. Pa gospodine,,Komita" Sad me interesuje ko od Vas je veci ,,AUTORITET",On Prevrtlivac - Konvrt, a Ti Njegov sledbenik ,,Silni mi Komita". Kako primecujem, medju vama ima neko nedorazumevanje- konfuzija kao i tvoja nacija. Za Nas Sveto Savlje je najveci Autoritet i kod Nas, nema nikakve konfuzije.. Svaka Cast Svetom Klimentu Moravskim ,a zatim Bugarskim - Ohridskim, al Mi nikad u Vratnici, nismo bili Sveto Klimentovci, Vec od uvek SVETO SAVCI.


 
Quote
Anonymous: Ljubotan
 January 20 2007 18:57 PM  


Da ti prasam? Imas nekakvi problem sto ima Srbi u Makedonija? Verovatno ce reces ne. Onda, zasto ti zadira nekoj Vratnicani sto vikav sa Srbi? Ima i nekoj sto vekav sa Makedonci od Vratnica, pa ja nemam briga. Da, ne zborimo Srpski al ipak ima dosta razlike sa Srbi iz bivse Jugoslavia. Crnogorci, Bosanci, Vojvodanci, Slavonci, Dalmatinci, Krajisnici, Kosovci, i Makedonci sve Srbi od ovja reoni imav svoj obicaj za nekoj stvari al ipak drziv Slave=Srbi na kraj! Mene mi je milo jezikoat sto ga zborim, nemam problem sto je dijalekt Vardarski. Zemnja moze da ti smeni pasos al drzava nikada nemoze da ti smeni krv. Vratnicki krv je naprajen od poreklom ljudi sto sa borele protiv turci u 1389 godina. Neka vika koj Srbjanac sto saka za 'vratnicani ne sa Srbi'. Samo edno znaem, na Jug postoje naj cisti Srbi i naj stari tradicije. Neka ne ti zadira brat sto smo Srbi a smo od Makedonija. Makedonija je 'demokratska' drzava sega i netrebe da bide rasist prema drugi etnicki ljudi. U cela Vardarska 'ja' bi rekal ima okolo 300,000 pravoslavni sa Srpskom poreklo. Toi koi slavi Slava je Srbin nisto drugo!


 
Quote
Anonymous: birushe
 January 21 2007 02:55 AM  


Quote by Posmatrac: Eno onaj Prevrtlivac i Vas,, VELIKI" Vratnicki ,,autoritet" sto napisa Knigu o Vratnici, Sam je iznapisao,poreklo Vratnickih Familija. Pa gospodine,,Komita" Sad me interesuje ko od Vas je veci ,,AUTORITET",On Prevrtlivac - Konvrt, a Ti Njegov sledbenik ,,Silni mi Komita". Kako primecujem, medju vama ima neko nedorazumevanje- konfuzija kao i tvoja nacija. Za Nas Sveto Savlje je najveci Autoritet i kod Nas, nema nikakve konfuzije.. Svaka Cast Svetom Klimentu Moravskim ,a zatim Bugarskim - Ohridskim, al Mi nikad u Vratnici, nismo bili Sveto Klimentovci, Vec od uvek SVETO SAVCI.U Tetovo i Prizrenu su se naselili makedonskih plemena Dragoviti i Berziti, koji nisu srpski plemena, nego Sklaveni.

Sloveni se dele na Sklaveni, Anti i Veneti. Anti su Severjani (buagrski sloveni), Serbi i Horvati, a poreklo im je negde iz ruskih stepa i predstavljaju slovenizirani iranski plemena. Znaci, srbi i bugari i hrvati su od jednog roda.

Makedonski plemena poticu iz Sklavena, pravih slovena i nikada bugara i srba nisu naseljavali Makedoniju.
- Berziti (Brizaner)- poreklo im je iz Branderburga, istocna Nemacka. Danas su germanizirani.
- Smoljani (Smeligden) koji su naselili pirinsku Makedoniju su isto iz istocne Nemacke.Danas su germanizirani.
-Dragoviti (Dragovichi) poreklo im je iz istocne Poljske i zap. Belorusije, a Belorusi su čisti Dragoviti. Centar im je bio grad Turow.
- Strumjani, koji naseljavaju istocnu Makedoniju su poreklom iz oblasti Strumien, Poljska, gde još postoji grad Strumien i reka Strumien. U Makedoniji postoji grad Strumica, r. Strumesnica, r. Struma.

Ako se pravite nešto, onda se mozete praviti ili Poljaci ili Nemci

Prosta rajo, prostacka i nepismena.


 
Quote
Anonymous: vratnica1
 January 21 2007 03:42 AM  


Quote by Posmatrac: Eno onaj Prevrtlivac i Vas,, VELIKI" Vratnicki ,,autoritet" sto napisa Knigu o Vratnici, Sam je iznapisao,poreklo Vratnickih Familija. Pa gospodine,,Komita" Sad me interesuje ko od Vas je veci ,,AUTORITET",On Prevrtlivac - Konvrt, a Ti Njegov sledbenik ,,Silni mi Komita". Kako primecujem, medju vama ima neko nedorazumevanje- konfuzija kao i tvoja nacija. Za Nas Sveto Savlje je najveci Autoritet i kod Nas, nema nikakve konfuzije.. Svaka Cast Svetom Klimentu Moravskim ,a zatim Bugarskim - Ohridskim, al Mi nikad u Vratnici, nismo bili Sveto Klimentovci, Vec od uvek SVETO SAVCI.


EVE: Ja s'm od Vratnica ali ne živim momentalno tamo. Ipak u Makedonija sam.Gleajci gi argumentite u Gestbuk,mi se zgoelmi (da ne recem mi se digna) adrenalinot. Serbi , Bjeli Orlovi , Četnici , Caroj Dusani,-WHATEVER!! Vie ova sto pišuate ili (ako svarno ga) mislite,ova okolo srpska Vratnica, i samite ne veruate deka E TOA samo zaradi nostalgija za Vratnica ili za rodniat kraj!Da.Koj dojde ovde od Amerika(mislim na nasinac) što ne se cepati ka u gestbukav deka e srbin?? Tako ka će mu rece edno detence pomalo od njega 'abe cicko ili dedo Xxxxx, mie smo makedonci,ili mie ova-ona,makedonci smo' OOOO JAAAA u pravo si (that's it, koj gu eb* serbia)primer. DRUGO-braca 'srbi', se predstavuate srbi.Koj dokaz imate??!! Neeee!! Vie ste amerikanci!(bull shet) Svaci edan koj otide TAMO,(od iskustvo ova zborim) se potepa da stane citizen na US! I, posle mi pere mozak srbi! srbi! pa pa pa.. sto smo znali.. srpska Vratnica.. bre bre bre sto ste kazale.. Dajte svarno, OKAPITE! GI! VISE! OVJA!


 
Quote
Anonymous: ljubotan
 January 21 2007 09:28 AM  


You side with Macedonian because you live there and you feel the struggles for your country, I completely understand your stress. Despite the fact we live in the U.S. we here have a clear mind of who we are because we haven't been exposed to the Mak propaganda. Most importantly, ask yourself, do you really know more history than some of the old men that are from Vratnica and still alive in Detroit? Some of these men/women were born before the formation of Yugoslavia and heard from their father's who were born before 1878 that they've always been Serbs. It doesn't matter who settled Tetovo/Prizren, the point is Vratnicani have always felt and acted as Serbs throughout their history. Thracians lived in Bulgaria but today their Bulgarians, Moesians/Dacians in Serbia proper but their Serbian, so then what's the big deal if these Draguvites settled our area? Then why don't you call yourself that then? What, your ancestors fought along side with Alexsander the Great, yet you don't know what language they spoke and today your Macedonian..right. Then you give us shiiit for not speaking proper Serbian yet both our languages are undestandable between one another(at least our torlacki is not too far off from proper Serbian). Did you know that Dusan the Great and Tzar Lazar spoke almost the exact dialect as Tetovcani and Prizrenci back in the day? Look at a church map and see where are majority of the Kosovo churches concentrated at...Metohija/Prizren,Urosevac, Sar Planina vecinity, and then I'm not a Serb...ok, you're right.


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 January 21 2007 13:32 PM  


Pitanje Za Gospodina Birusha!

Vidim da si dosta prepisivao, al nista nisi ponaosob objasnio. Kako sam kazes, da smo Mi priglupi, a Ti ,,nasisisan belosvetskog znanja":..Imam molbu,da Vase Znanosti, bude ljubazan i odgovori na vrlo fundamentalna pitanja u vezi ,,Tvoje Nacije i Drzave"

1] Kada je egzistirala ,,Tvoja Drzava"
2] Gde su bile granice ,,Tvoje Drzave"
3] Gde je bio glavni grad,,Tvoje Drzave"
4] Kako se zvao glavni grad,,Tvoje Drzave'
5] Ko su po imenu, Carevi i Kraljevi ,,Tvoje Drzave"
6] Skim i kada je ratovala,,Tvoja Drzava"
7] Koje je bitke dobila,kada i skim,,Tvoja Drzava"
8] Koje je bitke izgubila,kada i skim,,Tvoja Drzava"
9] Gde je bila do 21 og.veka ,,Tvoja Drzava"
10] Kada i kako je nestala ,,Tvoja Drzava"

Ono sto si izrecitovao, odavno znam. Veruj mi nisi trebao,da se mucis stime.Drugim recima nista novo nisam zasnao iz tvog propoveda. Medjutim bio bi puno zahvalan ,,Tvojoj Ucenosti" ako mi odgovori, na ova moja deset pitanja. Kao sto vidis,Ja i ono najosnovnije neznam u vezi,,Tvoje Drzave" Molimte Nemoj da me razosaras,Odgovori mi. Pitanja su najonovnija i svako bi trebalo, da ta pitanja zna iz istorije svoje drzave, a posebno Tvoja Ucenost..


 
Quote
Anonymous: Cucer-Skopska C-G
 January 22 2007 20:54 PM  


Bravo Posmatracu!! Sumnjam, da ovi Clonig By Produkt,Tako-Zvani Mak-Donci,mogu da vam se suprostave,jer genetski se zna u poslednih 8 godina i potvrdjuje se, da nihov vek zivota je kraci.Falsifikat Ostaje Falsifikat. Sumnjam da ce Ti, bilo ko odgovori na tvoja pitanja.Ja znam da su Oni Izmisljena stvar i sumnjam da jos mogu ,da naprave desest novih izmisljotina. Svaki pokusaj,da odgovore na tvoja pitanja, bice novi falsifikati nova laz za neprosvecene.


 
Quote
Anonymous: komita
 January 23 2007 16:19 PM  


Quote by Posmatrac: Pitanje Za Gospodina Birusha!

Vidim da si dosta prepisivao, al nista nisi ponaosob objasnio. Kako sam kazes, da smo Mi priglupi, a Ti ,,nasisisan belosvetskog znanja":..Imam molbu,da Vase Znanosti, bude ljubazan i odgovori na vrlo fundamentalna pitanja u vezi ,,Tvoje Nacije i Drzave"

1] Kada je egzistirala ,,Tvoja Drzava"
2] Gde su bile granice ,,Tvoje Drzave"
3] Gde je bio glavni grad,,Tvoje Drzave"
4] Kako se zvao glavni grad,,Tvoje Drzave'
5] Ko su po imenu, Carevi i Kraljevi ,,Tvoje Drzave"
6] Skim i kada je ratovala,,Tvoja Drzava"
7] Koje je bitke dobila,kada i skim,,Tvoja Drzava"
8] Koje je bitke izgubila,kada i skim,,Tvoja Drzava"
9] Gde je bila do 21 og.veka ,,Tvoja Drzava"
10] Kada i kako je nestala ,,Tvoja Drzava"

Ono sto si izrecitovao, odavno znam. Veruj mi nisi trebao,da se mucis stime.Drugim recima nista novo nisam zasnao iz tvog propoveda. Medjutim bio bi puno zahvalan ,,Tvojoj Ucenosti" ako mi odgovori, na ova moja deset pitanja. Kao sto vidis,Ja i ono najosnovnije neznam u vezi,,Tvoje Drzave" Molimte Nemoj da me razosaras,Odgovori mi. Pitanja su najonovnija i svako bi trebalo, da ta pitanja zna iz istorije svoje drzave, a posebno Tvoja Ucenost..

Vratnica, sigurno e vo Srbija


 
Quote
Anonymous: komita
 January 23 2007 16:33 PM  


Quote by Cucer-Skopska C-G: Bravo Posmatracu!! Sumnjam, da ovi Clonig By Produkt,Tako-Zvani Mak-Donci,mogu da vam se suprostave,jer genetski se zna u poslednih 8 godina i potvrdjuje se, da nihov vek zivota je kraci.Falsifikat Ostaje Falsifikat. Sumnjam da ce Ti, bilo ko odgovori na tvoja pitanja.Ja znam da su Oni Izmisljena stvar i sumnjam da jos mogu ,da naprave desest novih izmisljotina. Svaki pokusaj,da odgovore na tvoja pitanja, bice novi falsifikati nova laz za neprosvecene.


ne si svesen sto rece sega...... Ti neli ne se vredjas ako ti pricam malo na naski... i onako si srbofaflesht.... JANICAR..Ajde popij jednu shljivovu


 
Quote
Anonymous: Cucer Skopska C G
 January 23 2007 17:25 PM  


Pa Ovaj Komita stvarno ima bujnu mastu. Vec sam i tako predpostavljao. A Jadan Ti ,,Komita" I Ono,sto vam Srbi dadose vec ste ga izgubili.,,Bugari vec se ,,SPREMAJU" kako da vam daju pola Bugarije, a Grci Vam nedaju ni Vasu Misaonu Imenicu,,Makedoniju" A Solun i Sveta Gora pripremaju, Veliku Gozbu za,,Za Docek Skopljanaca". . Sta bi sa tvojim: Carevima,kraljevima,Bitkama,Dobijenim,i Igubljenim??. Znam Da su Vizantici ,Bugari ,Srbi,i Turci vladali na tom crvenom kartom ,a ono sve drugo je Neizzdivljenost Komite.


 
Quote
Anonymous: komita
 January 23 2007 18:46 PM  


Quote by Cucer Skopska C G: Pa Ovaj Komita stvarno ima bujnu mastu. Vec sam i tako predpostavljao. A Jadan Ti ,,Komita" I Ono,sto vam Srbi dadose vec ste ga izgubili.,,Bugari vec se ,,SPREMAJU" kako da vam daju pola Bugarije, a Grci Vam nedaju ni Vasu Misaonu Imenicu,,Makedoniju" A Solun i Sveta Gora pripremaju, Veliku Gozbu za,,Za Docek Skopljanaca". . Sta bi sa tvojim: Carevima,kraljevima,Bitkama,Dobijenim,i Igubljenim??. Znam Da su Vizantici ,Bugari ,Srbi,i Turci vladali na tom crvenom kartom ,a ono sve drugo je Neizzdivljenost Komite."Cucer Skopska C G"=srbofaflesht, nemav namera da te nerviram, samo da proveram dali terapija e adekvatna.Molim te uzimaj duplu dozu.

ne pravi se blesav; Sramota je, star si!


 
Quote
Anonymous: Cucer Skopska CG
 January 24 2007 17:46 PM  


Opet ovaj Komitazija, sluzi se sa; Blgaro-Srpskim Jezikom.Procitajte mu poslednji tekst. Vec mu neko rece,da je to Blgaro-Srpski Jezik, sklepan na brzinu. Evo Komita to i potvrdjuje.


 
Quote
Anonymous: komita
 January 25 2007 11:05 AM  


Quote by Cucer Skopska CG: Opet ovaj Komitazija, sluzi se sa; Blgaro-Srpskim Jezikom.Procitajte mu poslednji tekst. Vec mu neko rece,da je to Blgaro-Srpski Jezik, sklepan na brzinu. Evo Komita to i potvrdjuje.


Haluciniorash, a i pri otvoreni ochi nishto ne gledash.


 
Quote
Anonymous: diaspora
 February 05 2007 11:34 AM  


Komita,isto znaen kako eklipso ima sajt Vratnica.net, i nikako da mi odgovori zasto na toj sajt pisua po nesto po Bugarsci. Izgleda ovja od Skopska Crna Gora je U pravo.


 
Quote
Anonymous: DIASPORA
 February 09 2007 10:35 AM  


link exchange
Ova je odgovor od komita, a/k/a Eklipso na sugestija za izmena na linkoj izmedju dvata sajta, VratnicaUSA.com i Vratnica.net
Administratore, imas lji odgovor, i odgovorimu na negoviat sajt...Vratnica.net
Eklipsa jos uvek ne odgovara zasto se pisua po Bugarsci na toj sajt, prasaj ga i za toa


Јас бев бришан, без причина, два пати на VratnicaUSA.com (при промоција на овој сајт на нивниот фору&#1084, така што воопшто не гледам знаци дека тие сакаат да соработуваат со нас. Не ми е јасно зашто сега инсистираат на размена на линкови.

Немам ништо против нивната (вашат&#1072 национална определба, ама сајтот кој ми го предлагаш содржи повеќе (српск&#1072 пропагандна содржина и препукувања по форуми, отколку корисни информации за Вратница. Сериозно, средете се малце, па ќе линкаме, не ми е толкав проблем.

Ако сакаш да ги следиш двата сајта, додади ги во Bookmarks со Ctrl+D и уживај. За да ти олесни, Vratnica.net ти нуди и RSS, RDF и Atom фидови, па навистина не гледам причина каде е проблемот што те спречува да ги следиш двата сајта.


 
Quote
Anonymous: komita
 February 09 2007 14:55 PM  


Diasporo, vashata intelegencija e na zavidno nivo, si nemate tri chisti....Vratnica.net e za Vratnica i nezinite zhiteli..e sega ovaa Vratnicausa.com e stranica ne od vratnichani ...toa e stranica na srboManite so ednina cel i namera....e golemo srpska propaganda i negirani na Makedonija i Makedoncite....a zachinot se znae kade i od kogoe .....


 
Quote
Anonymous: DIASPORA
 February 10 2007 00:50 AM  


e sega viddjam razlika kada Eklipso pisua sam a kada ima pomoc od Tutorat. Kada pisua sam ima tri recenice i u dve od tia vredja nekoga ili nesto. A kada ga uci tutorat pisua posiroko, i bostom procital nesto.


 
Quote
Anonymous: DIASPORA
 February 10 2007 00:57 AM  


A za ona sto pisua na Bugarsci ni zbor ne spomnua, moze ga ceka Tutorat da se vrati od Vikend.


 
Quote
Anonymous: Petar
 February 10 2007 13:24 PM  


Komito mislim trebe da mu odgovoris na posmatracav. Ti postae 10 presana,daj barem 5 odgovorimu.


 
Quote
Anonymous: Petr
 February 10 2007 21:47 PM  


Komito!!!! Daj odgovori ,a ne klikni! Daj odgovor,dostda ;Vrc ,Mrc, Te Klikni!


 
Quote
Anonymous: DIASPORA
 February 11 2007 17:45 PM  


ilji je ulav ovja Eklipso ilji pa nema odgovor zasto na negoviat sajt pisua po Bugarsci. Ne ga pustam dodeka ne odgovori.


 
Quote
Anonymous: Posmatrac
 February 16 2007 16:08 PM  


Zar Zaista Eklipsa ne vidi?? Vratnica polako, al sigurno postaje Deo istocne Albanije[ Modus Vivenda Ilirida].Preporucujem Da Vratnicani preko Bare, kupuju ekstra kuce ,jer sigurno dolazi vreme, i bice potreban smestaj posledne seobe Vratnicana iz istocne Albanije-Iliride.


 
Quote
Anonymous: Srbin
 February 28 2007 11:45 AM  


Ja poštujem Makedonce i Makedonski narod i on akao takav postoji,
čitam ovaj forum i prilično zanimljiva diskusija.

Ja sam do sada išao na jedan ex yu portal koji je na svim ex yu jezicima napravljen i tamo ima svih, ima foruma, chata, oglasa za sve nas JUGOVIĆE Smile))

www.yuwiw.com


 
Quote
Anonymous: srbin
 February 28 2007 11:46 AM  


vidim da ne izlaze ova nasa slova pa eto opet,
www.yuwiw.com yuwiw od YUGOSLAV WHO IS WHO... za sve nas koji nismo tamo.
POZDRAV


 
Quote
Anonymous: caus
 February 28 2007 14:31 PM  


Stvarno e ova deka samo 150 od 3500 Vratnicani od Detroit odat vo Srpska Crkva od 6miloni dolari?Informacijata e od provereni izvori od detroit.
sreca nasha , sto ne sme vo "Srbija" (Kosovo republika) Wink


 
Quote
Anonymous: Vernik
 February 28 2007 19:37 PM  


Predlazem, da vise ne koristis ime Caus, jer Caus je nas Znameniti nadimak u Vratnici i nije dobro, da sebe poistovecujes sa tom nasom poznatom Familijom. Ko i da si, treba da budes proglasen, za najvecu matematicku neznalicu. Kako si dosao do podatka da Vratnica u Detroitu ima 3500 stanovnika. Vratnica u Detroitu,kad bi imala 350 familija, i kad bi svaka familija imala deset clanova, onda bi nas bilo 3500 clanova.Ovo je tvoja prva laz, il te neko na krupno slagao i nasankao. Matematicku analfabetu, lako je prevariti,kad su u pitanju cifre.Vratnicka Familija u Detroitu, u proseku broji 3,5 clanova. Vratnicana u u Detroitu ima negde oko 1600.od toga mozda 200 su mladji od deset godina, pa nanize. Sto znaci Vratnicani posecuju Crkvu redovno oko 10%. 150 X 52 nedelja= 78oo,plus za velike praznike jos 2500 posete,to je preko 10,000 posete godisnje. Vidim da si Antihrist, moram ti reci;Crkva se pravi u ime Boga i to je Boziji Dom i U Cast i Slava Bogu za nase spasenje. Nek te Bog Cuva, i ne rugaj se Nasoj Bogomolji, i Onima sa Verom u Boga, sto svake Svete Nedelje dolaze na Bogosluzenje. Prosle Nedelje od 150 prisutnih ,stotinu uzese Pricest- Krv i Telo Hristovo, i na Zdravlje i Spasenje, nek im Bude.
Bog nek bude,prvo Stobom ,a zatim i Snama!
P.S. Drugi put kad pises, pisi za Church Forum.


 
Quote
Anonymous: Vernik
 February 28 2007 19:50 PM  


Za onog sto kase da je ,,CAUS" Vidim ,da si se,puno obradovao i srecan si ,sto nisi u Srbiji [Kosovo Republika]Kosovo je samo 15% od Srbije.pa ima gde da se sklonimo, a gde ce se Vi sklanjate od Iliride...Stip, Kocani,Delcevo, Berovo, Strumica,Bogdanci??????


 
Quote
Anonymous: DIASPORA
 March 06 2007 07:40 AM  


CAUS....posto nesam vernik i ne idem u crkva, nemozem da ti kazem tacan broj na posetitelji (vernici) u Sv. Petka u Detroit, ama mozem da ti kazem deka ima mlogo goljema podrska od Vratnicani. (dali imalo potreba za crkva ili ne je drug topic koj nema veza so ovaja diskusija) Mlogo pojce od 150 familjije dalje mlogo pare da se izgradi objektat, i slobodno mozem da ti kazem deka 95% od Vratnicani sto idev u crkva idev tamo a i dosta Belojstani i Staro Selci. Brojat na Vratnicani sto idev u MPC Sveta Bogorodica je neznacajan. (pomalo od 10 familije) Obicno toa sa ljudi sto imav zene od juznite deloj na Makedonija (od deka ti je zena, od tamo si i ti. hehehehehe) Ima isto i mal broj na Vratnicani sto ostanale u SPC Sv. Lazar, ama i toa e neznacajan broj. Primeti deka vikam ostanale u Sv. Lazar. Pred da se otvori Sv. Petka, skor sve Vratnicani isle tamo, a ne u MPC Sv. Bogorodica. Ako si u Detroit na Veljidan i sakas da vidis Vraticani, idi u Sv. Petka.
Najsna nema potreba da upotrebuas ime Caus. Izaberi nekoe drugo ime koe nema veza so niedna Vratnicka familija.


 
Quote
Anonymous: komita
 March 17 2007 11:21 AM  


Dvojca bratja u milosti rasle,
rasle, rasle, dur mi porasnale,
dojde vreme, mi se ozhenile.
Otdelile nive i livade:
stari bratec - nive u ramnine,
ludi bratec - nive u bardine.
Otdelile junce i volove,
otdelile koni ergelinja:
stari bratec zema mladi koni,
a ludomu dava stari koni.
On mi zema junci em volove,
ludi bratu - tia, bre, guljaci.
Jole nemu nedrago padnalo,
pa mi sprema konja Karamana
em mi zede dva sivi sokola,
pa mi vika svoja verna liuba:
- Chuesh vamo, moia verna ljubo?
Ja ke idem u gora po lova,
da ugotvish sladkoga ruchoka,
da nasolish beloga otrova,
pa da viknesh tvoega devera,
pa da rucha, pa da se otrue.
Ako dojdem zhivo da go najdem,
ja tebe so sablia ke te sechem.
PA shto beshe negova verna ljuba,
mi ugotvi sladkoga ruchoka,
mi nasoli blagoga shekera,
pa mi vikna svoega devera:
- Al' me chuesh, moj mili devere?
Tvoi bratec po lova otide,
a mene mi ono naruchilo
da ugotvim sladkoga ruchoka,
va nasolim beloga otrova,
da t' otruem, zhiv da te ne najde.
Ja ugotvif sladkoga ruchoka
em nasolif blagoga shekera.
Ela, brate, mie da ruchamo,
pa da umresh, brate, ot navola,
pa da legnesh u meka djusheka,
ke te pokriem so bela pokrova,
ke te kukam kako kukavica.
Kat' ke dojde tvoi stari bratec,
dano neshto nemu zhal mu padne.
A shto beshe negov stari bratec,
on mi pushtil dva sivi sokola,
edin pushtil pokraj crna zemnja,
a drugija pokraj vedro nebo.
Toj, shte leti pokraj crna zemnia,
nishto ono lova ne ulovi;
toj, shto leti pokraj vedro nebo,
mi dofati edno suro orle,
suro orle nega ke osvoi.
Pisna sokol kako ljuta zmiia:
- Al' me chuesh, moi mili bratec?
Al' izkochi pokraj vedro nebo,
d' uvatimo tova suro orle,
da slimemo gazde na koleno!
Tagaj bratu neshto mu teknalo:
"Olele si, jazyk ja siroma,
shto sum libe i ja naruchalo -
da otrue moi mili brata!
Eve bratec kako mi trebalo,
ta na zorta bratu da se najde!"
On pomami dva sivi sokola,
pa mi jashi konja Karamana,
pa otide na negova kukja.
Sho ke vidi? Negova verna ljuba,
ona brata, ona mi otrula,
ga pokrilo beloga pokrova,
pa ga kuka kako kukavica!
Pa mi dojde negov stari bratec,
al' na zorta bratec mi trebalo.
Pa govori negova verna ljuba:
- Al' me chuesh, moi stupanine?
Ako bratec tebe ti trebavo,
ja si imam voda bezsmrtnica,
ke mu dadem ono da mi pie,
da mi pie, na nogi da stane.
- Al' me chuesh, moi mili bratec?
Ja sum ljube losho naruchalo:
da ugotvi sladkoga ruchoka,
da nasipe beloga otrova,
da nasoli i da te otrue.
Am' otidof u gora na lova,
ja si imaf dva sivi sokola,
edin pushtif pokraj cyrna zemnja,
a drugio pokraj vedro nebo.
Toj, shto lete pokraj cyrna zemnia,
nishto ono lova ne ulovi;
toj, she lete pokraj vedro nebo,
mi ulovi toa suro orle,
suro orle nega ke osvoi.
Kada pisna sivo, bre, orlence,
kada pisna kako liuta zmiia:
"Ali chuesh, moi mili bratche?
Ja sum vatil edno sivo orle,
sivo orle mene ke osvoi.
Ela vamo da ga uvatimo!"
Pa dotrcha sivo, bre, sokolche,
mi dotyrcha pokraj vedro nebo,
uvatia toa suro orle,
donesoa mene na koleno.
Togaj, bratec, mene me teknalo,
ali bratec na sveta trebalo.


Vratnica, Tetovsko - Makedoniia; nepublikuvana.


Ovaa narodna pesma od Vratnica e, dali vi teknue sega, ...sepak vashata istorija zapochnuva so OKUPACIJATA SRPSKA.....


 
Quote
Content generated in: 0.47 seconds
New Topic Post Reply All times are MST. The time is now 12:38 PM.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to post 
HTML Allowed 
Censored Content